Ostekaker med pistasj
Dette er delikate porsjons-ostekaker med lekker, lysegrønn farge og spennende pistasjsmak. Disse ostekakene med pistasj skal ikke stekes, og får en vidunderlig, kremete konsistens.
Ostefyllet til ostekakene lages med pistasjkrem, som fås kjøpt på glass i enkelte matbutikker/delikatessebutikker. Jeg bruker imidlertid helst hjemmelaget pistasjkrem, som smaker aldeles nydelig! Pistasjkremen er herlig å bruke i kaker og i gjærbakst, og kan brukes på samme måte som mandelsmør på grøt og lignende. Siden pistasjkremen er så god og så anvendelig, lager jeg gjerne dobbel porsjon av det som er angitt her og oppbevarer på glass i kjøleskapet. Også populært å gi bort i gave!
Oppskriften gir 12 stk ostekaker. Alternativt kan du lage en rund kake (24 cm i diameter).
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Dette er delikate porsjons-ostekaker med lekker, lysegrønn farge og spennende pistasjsmak. Disse ostekakene med pistasj skal ikke stekes, og får en vidunderlig, kremete konsistens.
Ostefyllet til ostekakene lages med pistasjkrem, som fås kjøpt på glass i enkelte matbutikker/delikatessebutikker. Jeg bruker imidlertid helst hjemmelaget pistasjkrem, som smaker aldeles nydelig! Pistasjkremen er herlig å bruke i kaker og i gjærbakst, og kan brukes på samme måte som mandelsmør på grøt og lignende. Siden pistasjkremen er så god og så anvendelig, lager jeg gjerne dobbel porsjon av det som er angitt her og oppbevarer på glass i kjøleskapet. Også populært å gi bort i gave!
Oppskriften gir 12 stk ostekaker. Alternativt kan du lage en rund kake (24 cm i diameter).
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Pistasjkrem
- 150 g pistasjnøtter, usaltede
- 3 ss olivenolje
- 0.5 dl melis
- 200 g kondensert melk, søtet
Kjeksbunn
- 100 g mariekjeks
- 75 g smør
Pistasj-ostekrem
- 200 g pistasjkrem
- 200 g kremost
- 75 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 stk gelatinplater
- 2 dl kremfløte
Pynt
- 1.5 dl kremfløte
- 30 g pistasjnøtter
Slik gjør du:
Pistasjkrem
- 150 g pistasjnøtter, usaltede
- 3 ss olivenolje
- 0.5 dl melis
- 200 g kondensert melk, søtet
Kjeksbunn
- 100 g mariekjeks
- 75 g smør
Pistasj-ostekrem
- 200 g pistasjkrem
- 200 g kremost
- 75 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 stk gelatinplater
- 2 dl kremfløte
Pynt
- 1.5 dl kremfløte
- 30 g pistasjnøtter
