Til hovedinnhold

Ostekaker med pistasj

3 h

Dette er delikate porsjons-ostekaker med lekker, lysegrønn farge og spennende pistasjsmak. Disse ostekakene med pistasj skal ikke stekes, og får en vidunderlig, kremete konsistens.

Ostefyllet til ostekakene lages med pistasjkrem, som fås kjøpt på glass i enkelte matbutikker/delikatessebutikker. Jeg bruker imidlertid helst hjemmelaget pistasjkrem, som smaker aldeles nydelig! Pistasjkremen er herlig å bruke i kaker og i gjærbakst, og kan brukes på samme måte som mandelsmør på grøt og lignende. Siden pistasjkremen er så god og så anvendelig, lager jeg gjerne dobbel porsjon av det som er angitt her og oppbevarer på glass i kjøleskapet. Også populært å gi bort i gave!

Oppskriften gir 12 stk ostekaker. Alternativt kan du lage en rund kake (24 cm i diameter).

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 230 brukere
Mange små ostekaker med pistasj

Dette er delikate porsjons-ostekaker med lekker, lysegrønn farge og spennende pistasjsmak. Disse ostekakene med pistasj skal ikke stekes, og får en vidunderlig, kremete konsistens.

Ostefyllet til ostekakene lages med pistasjkrem, som fås kjøpt på glass i enkelte matbutikker/delikatessebutikker. Jeg bruker imidlertid helst hjemmelaget pistasjkrem, som smaker aldeles nydelig! Pistasjkremen er herlig å bruke i kaker og i gjærbakst, og kan brukes på samme måte som mandelsmør på grøt og lignende. Siden pistasjkremen er så god og så anvendelig, lager jeg gjerne dobbel porsjon av det som er angitt her og oppbevarer på glass i kjøleskapet. Også populært å gi bort i gave!

Oppskriften gir 12 stk ostekaker. Alternativt kan du lage en rund kake (24 cm i diameter).

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 230 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Pistasjkrem

  • 150 g pistasjnøtter, usaltede
  • 3 ss olivenolje
  • 0.5 dl melis
  • 200 g kondensert melk, søtet

Kjeksbunn

  • 100 g mariekjeks
  • 75 g smør

Pistasj-ostekrem

  • 200 g pistasjkrem
  • 200 g kremost
  • 75 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stk gelatinplater
  • 2 dl kremfløte

Pynt

  • 1.5 dl kremfløte
  • 30 g pistasjnøtter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pistasjkrem

  • 150 g pistasjnøtter, usaltede
  • 3 ss olivenolje
  • 0.5 dl melis
  • 200 g kondensert melk, søtet

Kjeksbunn

  • 100 g mariekjeks
  • 75 g smør

Pistasj-ostekrem

  • 200 g pistasjkrem
  • 200 g kremost
  • 75 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stk gelatinplater
  • 2 dl kremfløte

Pynt

  • 1.5 dl kremfløte
  • 30 g pistasjnøtter
Hvis du bruker hjemmelaget pistasjkrem, kan denne lages flere dager i forveien: Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem. La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.
Ha pistasjnøttene i en food processor og kjør dem sammen til en finkornet masse. Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn. Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens. Oppbevares på glass i kjøleskapet.
Til kjeksbunnen knuser du kjeksene til smuler og blander smulene med smeltet smør. Finn frem etter muffinsbrett og legg i papirformer. Fordel kjeksblandingen i formene og trykk den lett sammen i bunnene. Sett brettet i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Til ostekremen piskes pistasjkrem sammen med kremost, melis og vaniljeekstrakt til en jevn blanding. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en liten kopp i mikroen (det tar bare noen få sekunder). Hell den smeltede gelatinen i ostekremen i en tynn stråle, mens du pisker forsiktig. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen.
Ta brettet ut av kjøleskapet. Fordel pistasj-ostekremen i formene og sett brettet tilbake i kjøleskapet til dagen etter.
Løsne forsiktig kakene fra formene. Pynt med pisket krem og noen hele pistasjnøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Hvis du bruker hjemmelaget pistasjkrem, kan denne lages flere dager i forveien: Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem. La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.
Ha pistasjnøttene i en food processor og kjør dem sammen til en finkornet masse. Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn. Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens. Oppbevares på glass i kjøleskapet.
Til kjeksbunnen knuser du kjeksene til smuler og blander smulene med smeltet smør. Finn frem etter muffinsbrett og legg i papirformer. Fordel kjeksblandingen i formene og trykk den lett sammen i bunnene. Sett brettet i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Til ostekremen piskes pistasjkrem sammen med kremost, melis og vaniljeekstrakt til en jevn blanding. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en liten kopp i mikroen (det tar bare noen få sekunder). Hell den smeltede gelatinen i ostekremen i en tynn stråle, mens du pisker forsiktig. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen.
Ta brettet ut av kjøleskapet. Fordel pistasj-ostekremen i formene og sett brettet tilbake i kjøleskapet til dagen etter.
Løsne forsiktig kakene fra formene. Pynt med pisket krem og noen hele pistasjnøtter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?