Denne oreo-kaken med påskeegg ble laget av Kristoffer Kaayne Kaalsaas, alias @kaaynelagermat etter en utfordring fra artisten Unge Ferrari/Stig Brenner.
– Jeg tok selvfølgelig utfordringen på strak arm, men kunne aldri ha gjort den så bra som den ble uten følgerne mine, skriver Kristoffer Kaayne Kaalsaas.
Denne oreo-kaken med påskeegg ble laget av Kristoffer Kaayne Kaalsaas, alias @kaaynelagermat etter en utfordring fra artisten Unge Ferrari/Stig Brenner.
– Jeg tok selvfølgelig utfordringen på strak arm, men kunne aldri ha gjort den så bra som den ble uten følgerne mine, skriver Kristoffer Kaayne Kaalsaas.
2 pakke påskeegg, fra Freia (De i lilla boks med krem)
150 g kremost naturell
75 g melis
1 dl kremfløte, pisket til krem
Ekstra topping
appelsinskall, revet
Legg Oreo-kjeksen i en pose og knus til den har samme tekstur som grov sand. Bruk gjerne en food processor om du har det. Bland Oreo-kjeksen sammen med det smelta smøret, og rør til alt er dekket av smøret.
Ha bakepapir i bunnen av en 20 cm springform. Hell over kjeksblandingen og press ut i kanten på formen. Ikke press for hardt, ellers blir kakebunnen veldig hard og kompakt. Sett formen deretter i kjøleskapet.
Smelt den hvite sjokoladen i biter over et vannbad. Hvit sjokolade "svir seg" ved 44 grader, så ikke bruk for høy varme. Den skal bare akkurat smelte.
Ta ut kremen fra påskeeggene, og legg "eggeskallene" i fryseren. Bland kremen godt sammen med Philadelphia-ost, melis og den smelta hvite sjokoladen.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i kremostblandingen. Bruk en slikkepott for å vende inn kremen så du beholder mest mulig av lufta.
Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time så kremen får stivnet.
Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka, gjerne sammen med litt revet appelsinskall. Appelsinskallet gir kaken en friskere smak.
Bon appetit!
Legg Oreo-kjeksen i en pose og knus til den har samme tekstur som grov sand. Bruk gjerne en food processor om du har det. Bland Oreo-kjeksen sammen med det smelta smøret, og rør til alt er dekket av smøret.
Ha bakepapir i bunnen av en 20 cm springform. Hell over kjeksblandingen og press ut i kanten på formen. Ikke press for hardt, ellers blir kakebunnen veldig hard og kompakt. Sett formen deretter i kjøleskapet.
Smelt den hvite sjokoladen i biter over et vannbad. Hvit sjokolade "svir seg" ved 44 grader, så ikke bruk for høy varme. Den skal bare akkurat smelte.
Ta ut kremen fra påskeeggene, og legg "eggeskallene" i fryseren. Bland kremen godt sammen med Philadelphia-ost, melis og den smelta hvite sjokoladen.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i kremostblandingen. Bruk en slikkepott for å vende inn kremen så du beholder mest mulig av lufta.
Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time så kremen får stivnet.
Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka, gjerne sammen med litt revet appelsinskall. Appelsinskallet gir kaken en friskere smak.