Oreo-kake med påskeegg

1 t 30 min
1309 har lagret denne
Oreo-kake med påskeegg
Foto: Kristoffer Kaayne Kaalsaas
1309 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1.5 pakke Oreo-kjeks
  • 80 g smeltet smør
  • 100 g hvit sjokolade
  • 2 pakke påskeegg, fra Freia (De i lilla boks med krem)
  • 150 g kremost naturell
  • 75 g melis
  • 1 dl kremfløte, pisket til krem

Ekstra topping

  • appelsinskall, revet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 pakke Oreo-kjeks
  • 80 g smeltet smør
  • 100 g hvit sjokolade
  • 2 pakke påskeegg, fra Freia (De i lilla boks med krem)
  • 150 g kremost naturell
  • 75 g melis
  • 1 dl kremfløte, pisket til krem

Ekstra topping

  • appelsinskall, revet
Legg Oreo-kjeksen i en pose og knus til den har samme tekstur som grov sand. Bruk gjerne en food processor om du har det. Bland Oreo-kjeksen sammen med det smelta smøret, og rør til alt er dekket av smøret.
Ha bakepapir i bunnen av en 20 cm springform. Hell over kjeksblandingen og press ut i kanten på formen. Ikke press for hardt, ellers blir kakebunnen veldig hard og kompakt. Sett formen deretter i kjøleskapet.
Smelt den hvite sjokoladen i biter over et vannbad. Hvit sjokolade "svir seg" ved 44 grader, så ikke bruk for høy varme. Den skal bare akkurat smelte.
Ta ut kremen fra påskeeggene, og legg "eggeskallene" i fryseren. Bland kremen godt sammen med Philadelphia-ost, melis og den smelta hvite sjokoladen.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i kremostblandingen. Bruk en slikkepott for å vende inn kremen så du beholder mest mulig av lufta.
Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time så kremen får stivnet.
Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time så kremen får stivnet.
Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka, gjerne sammen med litt revet appelsinskall. Appelsinskallet gir kaken en friskere smak.
Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka, gjerne sammen med litt revet appelsinskall. Appelsinskallet gir kaken en friskere smak.
woman cooking

Bon appetit!

Legg Oreo-kjeksen i en pose og knus til den har samme tekstur som grov sand. Bruk gjerne en food processor om du har det. Bland Oreo-kjeksen sammen med det smelta smøret, og rør til alt er dekket av smøret.
Ha bakepapir i bunnen av en 20 cm springform. Hell over kjeksblandingen og press ut i kanten på formen. Ikke press for hardt, ellers blir kakebunnen veldig hard og kompakt. Sett formen deretter i kjøleskapet.
Smelt den hvite sjokoladen i biter over et vannbad. Hvit sjokolade "svir seg" ved 44 grader, så ikke bruk for høy varme. Den skal bare akkurat smelte.
Ta ut kremen fra påskeeggene, og legg "eggeskallene" i fryseren. Bland kremen godt sammen med Philadelphia-ost, melis og den smelta hvite sjokoladen.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i kremostblandingen. Bruk en slikkepott for å vende inn kremen så du beholder mest mulig av lufta.
Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time så kremen får stivnet.
Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time så kremen får stivnet.
Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka, gjerne sammen med litt revet appelsinskall. Appelsinskallet gir kaken en friskere smak.
Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka, gjerne sammen med litt revet appelsinskall. Appelsinskallet gir kaken en friskere smak.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?