Til hovedinnhold

Vegansk iskake med banan og blåbærkompott

45 min

Basen til denne veganske iskaken er søt og full av havre og hasselnøtter. Kaken er fylt med bananiskrem i ekte ostekakestil og til slutt toppet med varm blåbærkompott. Bananene skrelles, skjæres i biter og legges i fryseren før du går i gang med fyllet. Avkjøling og frysing er ikke medregnet i tidsbruken.

Oppskrift av: Nadiya Hussain

Lagret av 191 brukere
Vegansk iskake med banan og blåbærkompott
Foto: Chris Terry/Nadiya Bakes

Basen til denne veganske iskaken er søt og full av havre og hasselnøtter. Kaken er fylt med bananiskrem i ekte ostekakestil og til slutt toppet med varm blåbærkompott. Bananene skrelles, skjæres i biter og legges i fryseren før du går i gang med fyllet. Avkjøling og frysing er ikke medregnet i tidsbruken.

Oppskrift av: Nadiya Hussain

Lagret av 191 brukere

Ingredienser

10
porsjoner

Kakebunn

  • 160 g havregryn, lettkokte
  • 160 g hasselnøtter, hele, ristede
  • 60 ml kokosolje, + ekstra til smøring av kakeform
  • 185 ss lys sirup
  • 1 knivsodd salt

Fyll

  • 7 stykker banan, frosne, i biter
  • 2 ss lys sirup
  • 0.5 ts kanel
  • 2 ss kakaopulver

Kompott

  • 250 g blåbær, ferske eller frosne
  • 0.5 stk sitron, finrevet skall + saft
  • 100 g sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kakebunn

  • 160 g havregryn, lettkokte
  • 160 g hasselnøtter, hele, ristede
  • 60 ml kokosolje, + ekstra til smøring av kakeform
  • 185 ss lys sirup
  • 1 knivsodd salt

Fyll

  • 7 stykker banan, frosne, i biter
  • 2 ss lys sirup
  • 0.5 ts kanel
  • 2 ss kakaopulver

Kompott

  • 250 g blåbær, ferske eller frosne
  • 0.5 stk sitron, finrevet skall + saft
  • 100 g sukker

Banana cheesecake

Start med å smøre en rund kakeform (20 cm) og kle den med bakepapir.
Lag basen til iskaken ved å riste havregryn og hasselnøtter i en stor panne på medium varme til de har fått litt farge. Rør konstant for at havren ikke skal brenne seg.
Ha dette over i en kjøkkenmaskin og kjør til smuler. Tilsett kokosolje, salt og lys sirup og kjør til en masse.
Ha blandingen i kakeformen og press ned med en skje og lag en kant langs kakeformen som måler ca. 2,5 cm opp på kanten, slik at du har et slags paiskall. La bunnen avkjøle mens du lager fyllet.
Ha frosne bananer i en kjøkkenmaskin sammen med lys sirup, kanel og kakao. Ikke bli fristet til å starte maskinen nå. La dette stå i fem minutter slik at bananene tiner litt.
Sett på maskinen og kjør bananene til softis-konsistens. Ha blandingen over i kakeformen og sett formen i fryseren til du skal spise kaken.
Når du skal spise kaken, lager du kompotten. Bland blåbær, sukker, sitronskall og -saft i en gryte og kok på medium varme i cirka fem minutter. Kompotten kan lages i forveien og kan oppbevares kald for så å varmes igjen.
Ta iskaken ut av fryseren. Løsne den fra kakeformen og plasser den på et kakefat. Hell varm blåbærkompott over kaken og la den stå et par minutter før du skjærer den opp og nyter.
woman cooking

Bon appetit!

Banana cheesecake

Start med å smøre en rund kakeform (20 cm) og kle den med bakepapir.
Lag basen til iskaken ved å riste havregryn og hasselnøtter i en stor panne på medium varme til de har fått litt farge. Rør konstant for at havren ikke skal brenne seg.
Ha dette over i en kjøkkenmaskin og kjør til smuler. Tilsett kokosolje, salt og lys sirup og kjør til en masse.
Ha blandingen i kakeformen og press ned med en skje og lag en kant langs kakeformen som måler ca. 2,5 cm opp på kanten, slik at du har et slags paiskall. La bunnen avkjøle mens du lager fyllet.
Ha frosne bananer i en kjøkkenmaskin sammen med lys sirup, kanel og kakao. Ikke bli fristet til å starte maskinen nå. La dette stå i fem minutter slik at bananene tiner litt.
Sett på maskinen og kjør bananene til softis-konsistens. Ha blandingen over i kakeformen og sett formen i fryseren til du skal spise kaken.
Når du skal spise kaken, lager du kompotten. Bland blåbær, sukker, sitronskall og -saft i en gryte og kok på medium varme i cirka fem minutter. Kompotten kan lages i forveien og kan oppbevares kald for så å varmes igjen.
Ta iskaken ut av fryseren. Løsne den fra kakeformen og plasser den på et kakefat. Hell varm blåbærkompott over kaken og la den stå et par minutter før du skjærer den opp og nyter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?