Basen til denne veganske iskaken er søt og full av havre og hasselnøtter. Kaken er fylt med bananiskrem i ekte ostekakestil og til slutt toppet med varm blåbærkompott. Bananene skrelles, skjæres i biter og legges i fryseren før du går i gang med fyllet. Avkjøling og frysing er ikke medregnet i tidsbruken.
Basen til denne veganske iskaken er søt og full av havre og hasselnøtter. Kaken er fylt med bananiskrem i ekte ostekakestil og til slutt toppet med varm blåbærkompott. Bananene skrelles, skjæres i biter og legges i fryseren før du går i gang med fyllet. Avkjøling og frysing er ikke medregnet i tidsbruken.
Start med å smøre en rund kakeform (20 cm) og kle den med bakepapir.
Lag basen til iskaken ved å riste havregryn og hasselnøtter i en stor panne på medium varme til de har fått litt farge. Rør konstant for at havren ikke skal brenne seg.
Ha dette over i en kjøkkenmaskin og kjør til smuler. Tilsett kokosolje, salt og lys sirup og kjør til en masse.
Ha blandingen i kakeformen og press ned med en skje og lag en kant langs kakeformen som måler ca. 2,5 cm opp på kanten, slik at du har et slags paiskall. La bunnen avkjøle mens du lager fyllet.
Ha frosne bananer i en kjøkkenmaskin sammen med lys sirup, kanel og kakao. Ikke bli fristet til å starte maskinen nå. La dette stå i fem minutter slik at bananene tiner litt.
Sett på maskinen og kjør bananene til softis-konsistens. Ha blandingen over i kakeformen og sett formen i fryseren til du skal spise kaken.
Når du skal spise kaken, lager du kompotten. Bland blåbær, sukker, sitronskall og -saft i en gryte og kok på medium varme i cirka fem minutter. Kompotten kan lages i forveien og kan oppbevares kald for så å varmes igjen.
Ta iskaken ut av fryseren. Løsne den fra kakeformen og plasser den på et kakefat. Hell varm blåbærkompott over kaken og la den stå et par minutter før du skjærer den opp og nyter.
Bon appetit!
Banana cheesecake
Start med å smøre en rund kakeform (20 cm) og kle den med bakepapir.
Lag basen til iskaken ved å riste havregryn og hasselnøtter i en stor panne på medium varme til de har fått litt farge. Rør konstant for at havren ikke skal brenne seg.
Ha dette over i en kjøkkenmaskin og kjør til smuler. Tilsett kokosolje, salt og lys sirup og kjør til en masse.
Ha blandingen i kakeformen og press ned med en skje og lag en kant langs kakeformen som måler ca. 2,5 cm opp på kanten, slik at du har et slags paiskall. La bunnen avkjøle mens du lager fyllet.
Ha frosne bananer i en kjøkkenmaskin sammen med lys sirup, kanel og kakao. Ikke bli fristet til å starte maskinen nå. La dette stå i fem minutter slik at bananene tiner litt.
Sett på maskinen og kjør bananene til softis-konsistens. Ha blandingen over i kakeformen og sett formen i fryseren til du skal spise kaken.
Når du skal spise kaken, lager du kompotten. Bland blåbær, sukker, sitronskall og -saft i en gryte og kok på medium varme i cirka fem minutter. Kompotten kan lages i forveien og kan oppbevares kald for så å varmes igjen.
Ta iskaken ut av fryseren. Løsne den fra kakeformen og plasser den på et kakefat. Hell varm blåbærkompott over kaken og la den stå et par minutter før du skjærer den opp og nyter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto