Det søte livs oreokake er en mektig kake med fantastisk god smakskombinasjon. Den har en bunn av knuste oreokjeks som dekkes av en himmelsk god peanøttfromasj. Deretter dekkes kaken med et lag luftig sjokolademousse. Kaken smelter på tungen og er virkelig en nytelse!
Kaken må stå i kjøleskapet over natten før servering. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Legg til side seks oreokjeks til pynt. Knus resten av kjeksene til smuler. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Legg kakeringen til en rund form (24 cm i diameter) direkte på et fat. Press kjeksmassen jevnt utover i formen. Sett fatet i kjøleskapet mens du forbereder peanøttfromasjen.
Pisk romtemperert kremost og peanøttsmør luftig sammen med melis. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend litt og litt av den piskede kremen gradvis inn i peanøttkremen.
Ta fatet med kakeringen ut av kjøleskapet. Fordel peanøttfromasj-blandingen over oreobunnen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst noen timer slik at peanøttfromasjen stivner.
Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med 2 ss kremfløte. Pisk egget og sukkeret luftig. Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott.
Pisk kremfløten stiv i en annen bolle. Vend den piskede kremen litt og litt inn i sjokoladeblandingen.
Ta fatet ut av kjøleskapet. Fordel sjokolademousse-blandingen over den stivnede peanøttfromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten.
Løsne kakeringen forsiktig fra kaken med en tynn kniv. Fjern kakeringen. Pynt toppen av kaken med grovt hakkede oreokjeks, og oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
Bon appetit!
Legg til side seks oreokjeks til pynt. Knus resten av kjeksene til smuler. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Legg kakeringen til en rund form (24 cm i diameter) direkte på et fat. Press kjeksmassen jevnt utover i formen. Sett fatet i kjøleskapet mens du forbereder peanøttfromasjen.
Pisk romtemperert kremost og peanøttsmør luftig sammen med melis. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend litt og litt av den piskede kremen gradvis inn i peanøttkremen.
Ta fatet med kakeringen ut av kjøleskapet. Fordel peanøttfromasj-blandingen over oreobunnen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst noen timer slik at peanøttfromasjen stivner.
Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med 2 ss kremfløte. Pisk egget og sukkeret luftig. Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott.
Pisk kremfløten stiv i en annen bolle. Vend den piskede kremen litt og litt inn i sjokoladeblandingen.
Ta fatet ut av kjøleskapet. Fordel sjokolademousse-blandingen over den stivnede peanøttfromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten.
Løsne kakeringen forsiktig fra kaken med en tynn kniv. Fjern kakeringen. Pynt toppen av kaken med grovt hakkede oreokjeks, og oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto