Frisk ostekake med bær
Denne ostekaken med bær er både enkel og knallgod. Bunnen består av kjeks og malte pistasjnøtter og ingen steking er nødvendig. Eneste som skal til er litt tid i kjøleskapet så ostekremen får satt seg før du fyller på med bær - masse bær! Pistasjnøttene i bunnen kan erstattes med andre nøtter, eller tilsvarende mengde mer kjeks.
Sommerens bær storkoser seg like mye i dessertskåla som på kakefatet, og jeg nyter hver eneste munnfull. Enten de er forsiktig høstet med store og små hender, eller varsomt løftet opp fra en disk, er det er ingen som helst tvil om at friske saftige bær og fløyelsmyk krem hører sammen. Med noen dråper sitron her og der kommer den deilige friskheten enda tydeligere frem - helt uten tegn til sure miner.
Du trenger en paiform eller springform, circa 22 cm i diameter. Beregne ekstra tid til avkjøling i kjøleskapet, cirka 4 timer.
Denne ostekaken med bær er både enkel og knallgod. Bunnen består av kjeks og malte pistasjnøtter og ingen steking er nødvendig. Eneste som skal til er litt tid i kjøleskapet så ostekremen får satt seg før du fyller på med bær - masse bær! Pistasjnøttene i bunnen kan erstattes med andre nøtter, eller tilsvarende mengde mer kjeks.
Sommerens bær storkoser seg like mye i dessertskåla som på kakefatet, og jeg nyter hver eneste munnfull. Enten de er forsiktig høstet med store og små hender, eller varsomt løftet opp fra en disk, er det er ingen som helst tvil om at friske saftige bær og fløyelsmyk krem hører sammen. Med noen dråper sitron her og der kommer den deilige friskheten enda tydeligere frem - helt uten tegn til sure miner.
Du trenger en paiform eller springform, circa 22 cm i diameter. Beregne ekstra tid til avkjøling i kjøleskapet, cirka 4 timer.
Ingredienser
Bunn
- 100 g kjeks, gjerne Digestive
- 50 g pistasjnøtter
- 60 g smør, smeltet og avkjølt
- 2 ss brunt sukker
- 0.5 ts kanel, kan sløyfes
Ostekrem
- 120 g sukker, helst ekstra finkornet
- 300 g kremost naturell
- 0.5 stk vaniljestang, frøene. Eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker
- 2 stk gelatinplater
- 1.5 stk sitron, saften
- 4.5 dl fløte
Topping
- 500 g bær, friske
- mynteblader, og/eller spiselige blomster til pynt
Slik gjør du:
Bunn
- 100 g kjeks, gjerne Digestive
- 50 g pistasjnøtter
- 60 g smør, smeltet og avkjølt
- 2 ss brunt sukker
- 0.5 ts kanel, kan sløyfes
Ostekrem
- 120 g sukker, helst ekstra finkornet
- 300 g kremost naturell
- 0.5 stk vaniljestang, frøene. Eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker
- 2 stk gelatinplater
- 1.5 stk sitron, saften
- 4.5 dl fløte
Topping
- 500 g bær, friske
- mynteblader, og/eller spiselige blomster til pynt
