Oreo-ostekake
Dette er en spennende variant av Oreo-ostekake, altså en ostekake med sjokoladebunn laget av knuste Oreo-kjeks og et lekkert, tykt lag jordbær på toppen.
Til jordbærlaget bruker jeg en kombinasjon av frosne jordbær, rørt jordbærsyltetøy og jordbærgelépulver. Frosne jordbær avgir mye væske ved oppvarming slik at det ikke er nødvendig å tilsette noe vann i jordbærlokket. Rørt jordbærsyltetøy kan kjøpes ferdiglaget, det finnes i frysedisken i de fleste matbutikker, men en hjemmelaget variant kan også brukes.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Dette er en spennende variant av Oreo-ostekake, altså en ostekake med sjokoladebunn laget av knuste Oreo-kjeks og et lekkert, tykt lag jordbær på toppen.
Til jordbærlaget bruker jeg en kombinasjon av frosne jordbær, rørt jordbærsyltetøy og jordbærgelépulver. Frosne jordbær avgir mye væske ved oppvarming slik at det ikke er nødvendig å tilsette noe vann i jordbærlokket. Rørt jordbærsyltetøy kan kjøpes ferdiglaget, det finnes i frysedisken i de fleste matbutikker, men en hjemmelaget variant kan også brukes.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Oreobunn
- 300 g Oreo-kjeks
- 75 g smør
Ostefromasj
- 1 pakke jordbærgelé, kun pulveret
- 2.5 dl vann, kokende varmt
- 3 dl lettrømme
- 200 g kremost naturell
- 100 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Jordbærlokk
- 500 g jordbær, frosne
- 280 g jordbærsyltetøy, rørt
- 2 pakke jordbærgelé, kun pulveret
Oreobunn
- 300 g Oreo-kjeks
- 75 g smør
Ostefromasj
- 1 pakke jordbærgelé, kun pulveret
- 2.5 dl vann, kokende varmt
- 3 dl lettrømme
- 200 g kremost naturell
- 100 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Jordbærlokk
- 500 g jordbær, frosne
- 280 g jordbærsyltetøy, rørt
- 2 pakke jordbærgelé, kun pulveret
