Oreo-ostekake

6 h
Lagret av 365 brukere
Oreo-ostekake med oreo-bunn og et lekkert lag jordbær på toppen
Foto: Kristine Ilstad
Lagret av 365 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Oreobunn

  • 300 g Oreo-kjeks
  • 75 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke jordbærgelé, kun pulveret
  • 2.5 dl vann, kokende varmt
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Jordbærlokk

  • 500 g jordbær, frosne
  • 280 g jordbærsyltetøy, rørt
  • 2 pakke jordbærgelé, kun pulveret

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Oreobunn

  • 300 g Oreo-kjeks
  • 75 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke jordbærgelé, kun pulveret
  • 2.5 dl vann, kokende varmt
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Jordbærlokk

  • 500 g jordbær, frosne
  • 280 g jordbærsyltetøy, rørt
  • 2 pakke jordbærgelé, kun pulveret
Knus Oreo-kjeksen (inklusive det hvite fyllet) i en food processor til en smulete masse. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Til ostefromasjen løses jordbærgelépulveret opp i kokende vann. Avkjøl blandingen til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Hell i den avkjølte geléen i en tynn stråle og rør godt.
Pisk kremfløten stiv i en annen bolle, og vend kremen inn til slutt. Hell fromasjblandingen over kjeksbunnen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer eller over natten).
Til jordbærlokket has frosne jordbær i en kjele sammen med jordbærsyltetøyet. La gjerne bærene stå og tine en stund først. Varm opp jordbærblandingen på middels varme under omrøring til jordbærene er helt tinte.
Tilsett jordbærgelépulveret og rør til det har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.
Ha jordbærene deretter over ostekaken og sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer eller over natten til jordbærlokket har stivnet.
Før servering skjærer du forsiktig langsmed kakeringen med en tynn kniv slik at den kan løsnes fra kaken. La Oreo-ostekaken stå kjølig frem til servering.
Før servering skjærer du forsiktig langsmed kakeringen med en tynn kniv slik at den kan løsnes fra kaken. La Oreo-ostekaken stå kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus Oreo-kjeksen (inklusive det hvite fyllet) i en food processor til en smulete masse. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Til ostefromasjen løses jordbærgelépulveret opp i kokende vann. Avkjøl blandingen til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Hell i den avkjølte geléen i en tynn stråle og rør godt.
Pisk kremfløten stiv i en annen bolle, og vend kremen inn til slutt. Hell fromasjblandingen over kjeksbunnen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer eller over natten).
Til jordbærlokket has frosne jordbær i en kjele sammen med jordbærsyltetøyet. La gjerne bærene stå og tine en stund først. Varm opp jordbærblandingen på middels varme under omrøring til jordbærene er helt tinte.
Tilsett jordbærgelépulveret og rør til det har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.
Ha jordbærene deretter over ostekaken og sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer eller over natten til jordbærlokket har stivnet.
Før servering skjærer du forsiktig langsmed kakeringen med en tynn kniv slik at den kan løsnes fra kaken. La Oreo-ostekaken stå kjølig frem til servering.
Før servering skjærer du forsiktig langsmed kakeringen med en tynn kniv slik at den kan løsnes fra kaken. La Oreo-ostekaken stå kjølig frem til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?