Oreo-ostekake

6 timer

Dette er en spennende variant av Oreo-ostekake, altså en ostekake med sjokoladebunn laget av knuste Oreo-kjeks og et lekkert, tykt lag jordbær på toppen.
Til jordbærlaget bruker jeg en kombinasjon av frosne jordbær, rørt jordbærsyltetøy og jordbærgelépulver. Frosne jordbær avgir mye væske ved oppvarming slik at det ikke er nødvendig å tilsette noe vann i jordbærlokket. Rørt jordbærsyltetøy kan kjøpes ferdiglaget, det finnes i frysedisken i de fleste matbutikker, men en hjemmelaget variant kan også brukes. 
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

413 har lagret denne
Oreo-ostekake med oreo-bunn og et lekkert lag jordbær på toppen
Foto: Kristine Ilstad

Dette er en spennende variant av Oreo-ostekake, altså en ostekake med sjokoladebunn laget av knuste Oreo-kjeks og et lekkert, tykt lag jordbær på toppen.
Til jordbærlaget bruker jeg en kombinasjon av frosne jordbær, rørt jordbærsyltetøy og jordbærgelépulver. Frosne jordbær avgir mye væske ved oppvarming slik at det ikke er nødvendig å tilsette noe vann i jordbærlokket. Rørt jordbærsyltetøy kan kjøpes ferdiglaget, det finnes i frysedisken i de fleste matbutikker, men en hjemmelaget variant kan også brukes. 
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

413 har lagret denne
8
porsjoner

Oreobunn

  • 300 g Oreo-kjeks
  • 75 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke jordbærgelé, kun pulveret
  • 2.5 dl vann, kokende varmt
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Jordbærlokk

  • 500 g jordbær, frosne
  • 280 g jordbærsyltetøy, rørt
  • 2 pakke jordbærgelé, kun pulveret
Unngå at skjermen går i dvale

Oreobunn

  • 300 g Oreo-kjeks
  • 75 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke jordbærgelé, kun pulveret
  • 2.5 dl vann, kokende varmt
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Jordbærlokk

  • 500 g jordbær, frosne
  • 280 g jordbærsyltetøy, rørt
  • 2 pakke jordbærgelé, kun pulveret
Knus Oreo-kjeksen (inklusive det hvite fyllet) i en food processor til en smulete masse. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Til ostefromasjen løses jordbærgelépulveret opp i kokende vann. Avkjøl blandingen til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Hell i den avkjølte geléen i en tynn stråle og rør godt.
Pisk kremfløten stiv i en annen bolle, og vend kremen inn til slutt. Hell fromasjblandingen over kjeksbunnen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer eller over natten).
Til jordbærlokket has frosne jordbær i en kjele sammen med jordbærsyltetøyet. La gjerne bærene stå og tine en stund først. Varm opp jordbærblandingen på middels varme under omrøring til jordbærene er helt tinte.
Tilsett jordbærgelépulveret og rør til det har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.
Ha jordbærene deretter over ostekaken og sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer eller over natten til jordbærlokket har stivnet.
Før servering skjærer du forsiktig langsmed kakeringen med en tynn kniv slik at den kan løsnes fra kaken. La Oreo-ostekaken stå kjølig frem til servering.
Før servering skjærer du forsiktig langsmed kakeringen med en tynn kniv slik at den kan løsnes fra kaken. La Oreo-ostekaken stå kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus Oreo-kjeksen (inklusive det hvite fyllet) i en food processor til en smulete masse. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Til ostefromasjen løses jordbærgelépulveret opp i kokende vann. Avkjøl blandingen til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Hell i den avkjølte geléen i en tynn stråle og rør godt.
Pisk kremfløten stiv i en annen bolle, og vend kremen inn til slutt. Hell fromasjblandingen over kjeksbunnen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer eller over natten).
Til jordbærlokket has frosne jordbær i en kjele sammen med jordbærsyltetøyet. La gjerne bærene stå og tine en stund først. Varm opp jordbærblandingen på middels varme under omrøring til jordbærene er helt tinte.
Tilsett jordbærgelépulveret og rør til det har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.
Ha jordbærene deretter over ostekaken og sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer eller over natten til jordbærlokket har stivnet.
Før servering skjærer du forsiktig langsmed kakeringen med en tynn kniv slik at den kan løsnes fra kaken. La Oreo-ostekaken stå kjølig frem til servering.
Før servering skjærer du forsiktig langsmed kakeringen med en tynn kniv slik at den kan løsnes fra kaken. La Oreo-ostekaken stå kjølig frem til servering.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?