Ostekake med syrin og ingefær
I denne ostekaken med ingefær har kokk og konditor Eline Gulbrandsen tatt en klassisk dessert og gjort den mer moderne. Kaken fikk hun inspirasjon til å lage da hun jobbet på Strand restaurant. Dette er en sommerlig kake med syrin, som er en plante mange har i hagen. Før du begynner å lage kaken, må du lage syrinsaft, og dette kan du godt gjøre dagen før du skal bake. Saften kan brukes til mye annet enn kake også, som i en forfriskende saft med isbiter eller en drink. I en steril flaske kan saften stå en uke i kjøleskap. Den kan også fryses.
Kilde: Kokk og konditor Eline Gulbrandsen
I denne ostekaken med ingefær har kokk og konditor Eline Gulbrandsen tatt en klassisk dessert og gjort den mer moderne. Kaken fikk hun inspirasjon til å lage da hun jobbet på Strand restaurant. Dette er en sommerlig kake med syrin, som er en plante mange har i hagen. Før du begynner å lage kaken, må du lage syrinsaft, og dette kan du godt gjøre dagen før du skal bake. Saften kan brukes til mye annet enn kake også, som i en forfriskende saft med isbiter eller en drink. I en steril flaske kan saften stå en uke i kjøleskap. Den kan også fryses.
Kilde: Kokk og konditor Eline Gulbrandsen
Syrinsaft
- 50 g syrin, 50 g = ca 3 never med blomster
- 1.5 dl vann
- 120 g sukker
- 0.5 stk sitron, skallet
Kjeksbunn
- 175 g digestive-kjeks
- 75 g smør
- 25 g sukker
- 3 bit syltet ingefær
Ostekrem
- 5 stykker gelatinplater
- 2 dl syrinsaft
- 400 g mascarpone
- 3 dl kremfløte
- 100 g sukker
Mascarponekrem til toppen
- 1 dl kremfløte
- 100 g mascarpone
Syrinsaft
- 50 g syrin, 50 g = ca 3 never med blomster
- 1.5 dl vann
- 120 g sukker
- 0.5 stk sitron, skallet
Kjeksbunn
- 175 g digestive-kjeks
- 75 g smør
- 25 g sukker
- 3 bit syltet ingefær
Ostekrem
- 5 stykker gelatinplater
- 2 dl syrinsaft
- 400 g mascarpone
- 3 dl kremfløte
- 100 g sukker
Mascarponekrem til toppen
- 1 dl kremfløte
- 100 g mascarpone
