Sjokoladeostekake
Dette er en mektig og nydelig sjokoladeostekake, som er enhver sjokoladeelskers drøm. Jeg har brukt salte kjeks og peanøtter i bunnen, som gir fantastisk god kontrast til den søte, mørke sjokoladekaken. Kaken kan pyntes til fest, eller serveres uten pynt til mer alminnelige dager. Sjokoladeostekaken lages med gelatin og mye kokesjokolade, og skal ikke stekes.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Dette er en mektig og nydelig sjokoladeostekake, som er enhver sjokoladeelskers drøm. Jeg har brukt salte kjeks og peanøtter i bunnen, som gir fantastisk god kontrast til den søte, mørke sjokoladekaken. Kaken kan pyntes til fest, eller serveres uten pynt til mer alminnelige dager. Sjokoladeostekaken lages med gelatin og mye kokesjokolade, og skal ikke stekes.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Bunn
- 200 g digestive-kjeks
- 100 g ritzkjeks
- 100 g peanøtter
- 50 g brunt sukker
- 150 g smør
Sjokoladeostefyll
- 3 dl kremfløte
- 4 plate(r) gelatin
- 300 g kokesjokolade
- 400 g kremost
- 150 g sukker
Sjokoladeglasur
- 1 dl kremfløte
- 200 g kokesjokolade
Slik gjør du:
Bunn
- 200 g digestive-kjeks
- 100 g ritzkjeks
- 100 g peanøtter
- 50 g brunt sukker
- 150 g smør
Sjokoladeostefyll
- 3 dl kremfløte
- 4 plate(r) gelatin
- 300 g kokesjokolade
- 400 g kremost
- 150 g sukker
Sjokoladeglasur
- 1 dl kremfløte
- 200 g kokesjokolade
