Sjokoladeostekake

7 timer

Dette er en mektig og nydelig sjokoladeostekake, som er enhver sjokoladeelskers drøm. Jeg har brukt salte kjeks og peanøtter i bunnen, som gir fantastisk god kontrast til den søte, mørke sjokoladekaken. Kaken kan pyntes til fest, eller serveres uten pynt til mer alminnelige dager. Sjokoladeostekaken lages med gelatin og mye kokesjokolade, og skal ikke stekes.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

681 har lagret denne
Sjokoladeostekake med salt bunn av kjeks og peanøtter
Foto: Kristine Ilstad

Dette er en mektig og nydelig sjokoladeostekake, som er enhver sjokoladeelskers drøm. Jeg har brukt salte kjeks og peanøtter i bunnen, som gir fantastisk god kontrast til den søte, mørke sjokoladekaken. Kaken kan pyntes til fest, eller serveres uten pynt til mer alminnelige dager. Sjokoladeostekaken lages med gelatin og mye kokesjokolade, og skal ikke stekes.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

681 har lagret denne

Ingredienser

12
porsjoner

Bunn

  • 200 g digestive-kjeks
  • 100 g ritzkjeks
  • 100 g peanøtter
  • 50 g brunt sukker
  • 150 g smør

Sjokoladeostefyll

  • 3 dl kremfløte
  • 4 plate(r) gelatin
  • 300 g kokesjokolade
  • 400 g kremost
  • 150 g sukker

Sjokoladeglasur

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 200 g digestive-kjeks
  • 100 g ritzkjeks
  • 100 g peanøtter
  • 50 g brunt sukker
  • 150 g smør

Sjokoladeostefyll

  • 3 dl kremfløte
  • 4 plate(r) gelatin
  • 300 g kokesjokolade
  • 400 g kremost
  • 150 g sukker

Sjokoladeglasur

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade
Knus kjeksen til smuler, og bland smulene med brunt sukker og smeltet smør.
Ha ringen til en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha kjeksblandingen på fatet og press den jevnt utover innenfor kakeringen. Pass på at kjeksen presses helt inn mot kakeringen slik at det ikke blir sprekker som sjokoladefyllet kan renne ut av. Sett fatet i kjøleskapet i 1 time.
Til sjokoladeostefyllet varmes kremfløten opp i en kjele til kokepunktet. Ta kjelen av platen. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med den varme fløten. Rør så de løser seg opp.
Ha så i oppdelt kokesjokolade og la den også smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn når sjokoladen har smeltet. Avkjøl til romtemperert.
Pisk kremost og sukker sammen. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk blandingen luftig.
Ta kakefatet ut av kjøleskapet og hell sjokolademassen over kjeksbunnen. Jevn til overflaten og la kaken stå i kjøleskapet i minst 5 timer, slik at ostefyllet stivner helt.
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn og avkjøl til den er romtemperert.
Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladeglasuren over kaken. Hvis du ønsker å pynte kaken, kan du for eksempel bruke peanøtter, sjokoladekuler, sjokoladestrøssel, makroner eller lignende. Legg i så fall gjerne pynten på glasuren mens sjokoladeglasuren er bløt, slik at pynten fester seg bedre til kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time slik at glasuren stivner. Før servering løsnes kakeringen fra sjokoladeostekaken med en tynn kniv.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time slik at glasuren stivner. Før servering løsnes kakeringen fra sjokoladeostekaken med en tynn kniv.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen til smuler, og bland smulene med brunt sukker og smeltet smør.
Ha ringen til en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha kjeksblandingen på fatet og press den jevnt utover innenfor kakeringen. Pass på at kjeksen presses helt inn mot kakeringen slik at det ikke blir sprekker som sjokoladefyllet kan renne ut av. Sett fatet i kjøleskapet i 1 time.
Til sjokoladeostefyllet varmes kremfløten opp i en kjele til kokepunktet. Ta kjelen av platen. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med den varme fløten. Rør så de løser seg opp.
Ha så i oppdelt kokesjokolade og la den også smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn når sjokoladen har smeltet. Avkjøl til romtemperert.
Pisk kremost og sukker sammen. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk blandingen luftig.
Ta kakefatet ut av kjøleskapet og hell sjokolademassen over kjeksbunnen. Jevn til overflaten og la kaken stå i kjøleskapet i minst 5 timer, slik at ostefyllet stivner helt.
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn og avkjøl til den er romtemperert.
Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladeglasuren over kaken. Hvis du ønsker å pynte kaken, kan du for eksempel bruke peanøtter, sjokoladekuler, sjokoladestrøssel, makroner eller lignende. Legg i så fall gjerne pynten på glasuren mens sjokoladeglasuren er bløt, slik at pynten fester seg bedre til kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time slik at glasuren stivner. Før servering løsnes kakeringen fra sjokoladeostekaken med en tynn kniv.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time slik at glasuren stivner. Før servering løsnes kakeringen fra sjokoladeostekaken med en tynn kniv.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?