Ostekake med kransekakebunn

1 t 30 min

Ostekake med kransekakebunn er både kjempegodt og smart: Alle som har invitert til festmiddager vet at det er godt med alt som er gjort i forkant. Denne forfriskende ostekaken med pasjonsfrukt, på en supersaftig kransekakebunn, kan du lage i dag og sette i fryseren - det har den faktisk bare godt av. Og pasjonsfruktsirupen den skal toppes med holder seg fint noen dager i kjøleskapet. Bare husk å ta ut kaken i god tid slik at den rekker å tine før servering.
Oppskriften er beregnet på en springform som er 22 cm i diameter.
NB: Avkjøling er ikke inkludert i tilberedelsestiden.

963 har lagret denne
Ostekake med kransekakebunn

Ostekake med kransekakebunn er både kjempegodt og smart: Alle som har invitert til festmiddager vet at det er godt med alt som er gjort i forkant. Denne forfriskende ostekaken med pasjonsfrukt, på en supersaftig kransekakebunn, kan du lage i dag og sette i fryseren - det har den faktisk bare godt av. Og pasjonsfruktsirupen den skal toppes med holder seg fint noen dager i kjøleskapet. Bare husk å ta ut kaken i god tid slik at den rekker å tine før servering.
Oppskriften er beregnet på en springform som er 22 cm i diameter.
NB: Avkjøling er ikke inkludert i tilberedelsestiden.

963 har lagret denne
1
porsjoner

Kransekakebunn

  • 400 g mandler
  • 350 g melis
  • 4 stykker eggehvite, fra mellomstore/store egg

Pasjonsfruktostekrem

  • 400 g kremost naturell
  • 230 g sukker
  • 1 dl pasjonsfruktsaft, (fra cirka 4-6 pasjonsfrukt)
  • 1 stk lime, saften
  • 4 stykker gelatinplater
  • 5 dl kremfløte

Pasjonsfruktsirup

  • 3 stykker appelsin
  • 4 stykker pasjonsfrukt
  • 100 g sukker
Unngå at skjermen går i dvale

Kransekakebunn

  • 400 g mandler
  • 350 g melis
  • 4 stykker eggehvite, fra mellomstore/store egg

Pasjonsfruktostekrem

  • 400 g kremost naturell
  • 230 g sukker
  • 1 dl pasjonsfruktsaft, (fra cirka 4-6 pasjonsfrukt)
  • 1 stk lime, saften
  • 4 stykker gelatinplater
  • 5 dl kremfløte

Pasjonsfruktsirup

  • 3 stykker appelsin
  • 4 stykker pasjonsfrukt
  • 100 g sukker
Varm ovnen til 180 grader. Kle formen med bakepapir.
Kjør mandlene til mandelmel i en hurtigmikser, men ikke kjør det helt fint, det er bare godt at det er litt å tygge i. Tilsett melisen og kjør videre til alt er godt blandet.
Ha i eggehvitene og kjør det raskt sammen. Hell røren over i formen og stek bunnen midt i ovnen i cirka 25 minutter. Avkjøl.
Løsne kakeringen, vask den og sett den tilbake rundt bunnen igjen. Kle innsiden av ringen med bakepapir eller plastremse (for kaker).
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innmaten med en liten skje. Kjør fruktmassen raskt med en stavmikser slik at fruktsekkene rundt frøene knuses. Gni blandingen gjennom en sil og fjern frøene.
Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen kremost og sukker til en glatt og jevn blanding. Skrap ned langs kantene et par ganger underveis.
Visp fløten til myk krem i en annen bolle.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften, trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Tilsett pasjonsfruktsaften og hell blandingen over i ostemassen mens maskinene går på lav hastighet. Bland alt godt sammen. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene så du er sikker på at alt er godt blandet. Vend til slutt inn kremen.
Hell ostekremen over bunnen og fordel den jevnt utover. Bruk gjerne baksiden av en skje og lag mønster på toppen.
Frys kaken. Husk å ta den ut i god tid før servering. Den bør helst få tine i kjøleskapet.
Press appelsinene til sirupen og ha appelsinsaften over i en liten kasserolle. Del pasjonsfruktene og skrap pasjonsfruktkjøttet rett over i kasserollen. Kjør det raskt med en stavmikser slik at fruktsekkene rundt frøene knuses.
Tilsett sukker og kok opp. Kok sausen/sirupen til den har tyknet noe. Avkjøl.
Topp kaken med et par gode skjeer pasjonsfruktsirup og server resten ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Kle formen med bakepapir.
Kjør mandlene til mandelmel i en hurtigmikser, men ikke kjør det helt fint, det er bare godt at det er litt å tygge i. Tilsett melisen og kjør videre til alt er godt blandet.
Ha i eggehvitene og kjør det raskt sammen. Hell røren over i formen og stek bunnen midt i ovnen i cirka 25 minutter. Avkjøl.
Løsne kakeringen, vask den og sett den tilbake rundt bunnen igjen. Kle innsiden av ringen med bakepapir eller plastremse (for kaker).
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innmaten med en liten skje. Kjør fruktmassen raskt med en stavmikser slik at fruktsekkene rundt frøene knuses. Gni blandingen gjennom en sil og fjern frøene.
Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen kremost og sukker til en glatt og jevn blanding. Skrap ned langs kantene et par ganger underveis.
Visp fløten til myk krem i en annen bolle.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften, trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Tilsett pasjonsfruktsaften og hell blandingen over i ostemassen mens maskinene går på lav hastighet. Bland alt godt sammen. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene så du er sikker på at alt er godt blandet. Vend til slutt inn kremen.
Hell ostekremen over bunnen og fordel den jevnt utover. Bruk gjerne baksiden av en skje og lag mønster på toppen.
Frys kaken. Husk å ta den ut i god tid før servering. Den bør helst få tine i kjøleskapet.
Press appelsinene til sirupen og ha appelsinsaften over i en liten kasserolle. Del pasjonsfruktene og skrap pasjonsfruktkjøttet rett over i kasserollen. Kjør det raskt med en stavmikser slik at fruktsekkene rundt frøene knuses.
Tilsett sukker og kok opp. Kok sausen/sirupen til den har tyknet noe. Avkjøl.
Topp kaken med et par gode skjeer pasjonsfruktsirup og server resten ved siden av.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?