Ostekake med mandarin og pepperkakebunn er nydelig til jul. Knuste pepperkaker i bunnen og en luftig ostefromasj med mild smak av mandarin og ananas, gir en deilig julefølelse. På toppen pynter jeg med masse hermetiske mandarinbåter. Ostekaken blir både søt og frisk, og alltid vellykket!
Ostekake med mandarin og pepperkakebunn er nydelig til jul. Knuste pepperkaker i bunnen og en luftig ostefromasj med mild smak av mandarin og ananas, gir en deilig julefølelse. På toppen pynter jeg med masse hermetiske mandarinbåter. Ostekaken blir både søt og frisk, og alltid vellykket!
Knus pepperkakene til fine smuler. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Ha blandingen i bunnen på en kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir og press den jevnt utover. Alternativt kan du bruke en form som er kombinert kakefat og springform, og i så fall slipper du å ha bakepapir i bunnen av formen. Stek kjeksbunnen midt i ovnen på 175 grader i 10 minutter. Avkjøl helt.
Ostefromasj
Pisk sammen seterrømme, melis og kremost til en jevn og klumpfri osterøre.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem. Dette kan gjøres raskt ved å ha de bløte gelatinplatene i en kopp og varme dem i mikroen i noen få sekunder. Bland den smeltede gelatinen raskt i ostefyllet og rør godt.
Pisk kremfløten til luftig krem og vend kremen inn i ostefyllet til slutt. Bruk en ballongvisp så alle kremklumper forsvinner og osterøren blir helt jevn og glatt.
Hell ostefyllet over pepperkakebunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet over natten.
Servering
Løsne kakeringen forsiktig fra kaken. La de hermetiske mandarinbåtene renne godt av seg i en sil. Dekk hele toppen av ostekaken tett i tett med mandarinene.
Knus pepperkakene til fine smuler. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Ha blandingen i bunnen på en kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir og press den jevnt utover. Alternativt kan du bruke en form som er kombinert kakefat og springform, og i så fall slipper du å ha bakepapir i bunnen av formen. Stek kjeksbunnen midt i ovnen på 175 grader i 10 minutter. Avkjøl helt.
Ostefromasj
Pisk sammen seterrømme, melis og kremost til en jevn og klumpfri osterøre.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem. Dette kan gjøres raskt ved å ha de bløte gelatinplatene i en kopp og varme dem i mikroen i noen få sekunder. Bland den smeltede gelatinen raskt i ostefyllet og rør godt.
Pisk kremfløten til luftig krem og vend kremen inn i ostefyllet til slutt. Bruk en ballongvisp så alle kremklumper forsvinner og osterøren blir helt jevn og glatt.
Hell ostefyllet over pepperkakebunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet over natten.
Servering
Løsne kakeringen forsiktig fra kaken. La de hermetiske mandarinbåtene renne godt av seg i en sil. Dekk hele toppen av ostekaken tett i tett med mandarinene.