En stekt ostekake er kremet og deilig. Ekstra nydelig blir denne varianten: En bakt ostekake med sitroncurd. Den tykke sitronkremen er sprøytet inn i ostekremen, og resultatet blir en drøm av en ostekake, som både er søt og lett syrlig på samme tid. Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
En stekt ostekake er kremet og deilig. Ekstra nydelig blir denne varianten: En bakt ostekake med sitroncurd. Den tykke sitronkremen er sprøytet inn i ostekremen, og resultatet blir en drøm av en ostekake, som både er søt og lett syrlig på samme tid. Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Sitroncurden bør lages klar dagen i forveien: Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til dagen etter.
Kjeksbunn
Knus Digestivekjeks til fine smuler. Du kan bruke food processor til dette, men det går også fint å ha kjeksen i en pose og kjevle over slik at kjeksene knuser. Bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør.
Ha bakepapir i bunnen av en rund form som er 24 cm i diameter. Ha kjeksblandingen i formen og bruk baksiden av en skje til å presse kjeksen jevnt utover i bunnen av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.
Ostefyll
Pisk sammen kremost, vaniljepasta og sukker. Visp inn eggene, ett om gangen. Ta formen ut av kjøleskapet og hell forsiktig ostefyllet over kjeksbunnen i formen.
Ta sitroncurden ut av kjøleskapet og ha den i en sprøytepose. Sprøyt sitroncurden oppå ostefyllet i sirkler. Sitroncurden vil synke ned i ostefyllet, men bare forsett å sprøyte oppå i flere runder til all sitroncurd er brukt opp.
Varm opp ovnen til 150 grader. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen og senk straks varmen på ovnen til 100 grader. La kaken steke i 3 timer - den lange steketiden på svak varme reduserer risikoen for at ostekaken sprekker på toppen. Slå av varmen på ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter. Dagen etter vil ostekaken være fast i konsistensen, og kan da lett tas ut av formen og flyttes over på et fat.
Bon appetit!
Sitroncurd
Sitroncurden bør lages klar dagen i forveien: Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til dagen etter.
Kjeksbunn
Knus Digestivekjeks til fine smuler. Du kan bruke food processor til dette, men det går også fint å ha kjeksen i en pose og kjevle over slik at kjeksene knuser. Bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør.
Ha bakepapir i bunnen av en rund form som er 24 cm i diameter. Ha kjeksblandingen i formen og bruk baksiden av en skje til å presse kjeksen jevnt utover i bunnen av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.
Ostefyll
Pisk sammen kremost, vaniljepasta og sukker. Visp inn eggene, ett om gangen. Ta formen ut av kjøleskapet og hell forsiktig ostefyllet over kjeksbunnen i formen.
Ta sitroncurden ut av kjøleskapet og ha den i en sprøytepose. Sprøyt sitroncurden oppå ostefyllet i sirkler. Sitroncurden vil synke ned i ostefyllet, men bare forsett å sprøyte oppå i flere runder til all sitroncurd er brukt opp.
Varm opp ovnen til 150 grader. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen og senk straks varmen på ovnen til 100 grader. La kaken steke i 3 timer - den lange steketiden på svak varme reduserer risikoen for at ostekaken sprekker på toppen. Slå av varmen på ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter. Dagen etter vil ostekaken være fast i konsistensen, og kan da lett tas ut av formen og flyttes over på et fat.