Ostekake med mirror glaze
En lekrere kake skal du lete lenge etter! Her har Lise Finckenhagen laget en flott pasjonsfrukt-ostekake med kokosbunn og speilglasur, også kjent som mirror glaze. Mirror glaze kjennetegnes ved den blanke og speilaktige overflaten.
Det er et viktig poeng at kaken er frossen når speilglasuren helles over.
Oppskriften på speilglasuren kan dobles for større eller flere kaker. Rester av glasur kan oppbevares i kjøleskapet for så å forsiktig smeltes opp igjen for senere bruk. For marmoreffekt kan du dele glasuren i to eller flere begre, farge de i to ulike farger og helle de vekselvis over kaken. Eller bland de to fargede glasurene sammen og rør forsiktig, slik at glasuren fortsatt er marmorert når den helles over kaken.
En lekrere kake skal du lete lenge etter! Her har Lise Finckenhagen laget en flott pasjonsfrukt-ostekake med kokosbunn og speilglasur, også kjent som mirror glaze. Mirror glaze kjennetegnes ved den blanke og speilaktige overflaten.
Det er et viktig poeng at kaken er frossen når speilglasuren helles over.
Oppskriften på speilglasuren kan dobles for større eller flere kaker. Rester av glasur kan oppbevares i kjøleskapet for så å forsiktig smeltes opp igjen for senere bruk. For marmoreffekt kan du dele glasuren i to eller flere begre, farge de i to ulike farger og helle de vekselvis over kaken. Eller bland de to fargede glasurene sammen og rør forsiktig, slik at glasuren fortsatt er marmorert når den helles over kaken.
Kokosbunn
- 3 stk eggehvite
- 30 g kokos
- 1 ss mel
- 25 g melis
- 2 ts fløte
- 35 g sukker
Pasjonsfruktkrem
- 250 g kremost naturell
- 160 g sukker
- 0.75 dl pasjonsfruktsaft, rå/ren
- 1 stk lime, saften
- 2.5 plate(r) gelatin
- 3 dl kremfløte
Speilglasur
- 75 g vann
- 150 g sukker
- 50 g glykose
- 100 g kondensert melk
- 5 plate(r) gelatin
- 175 g hvit sjokolade, finhakket
- konditorfarge, geléfarge
Kokosbunn
- 3 stk eggehvite
- 30 g kokos
- 1 ss mel
- 25 g melis
- 2 ts fløte
- 35 g sukker
Pasjonsfruktkrem
- 250 g kremost naturell
- 160 g sukker
- 0.75 dl pasjonsfruktsaft, rå/ren
- 1 stk lime, saften
- 2.5 plate(r) gelatin
- 3 dl kremfløte
Speilglasur
- 75 g vann
- 150 g sukker
- 50 g glykose
- 100 g kondensert melk
- 5 plate(r) gelatin
- 175 g hvit sjokolade, finhakket
- konditorfarge, geléfarge
Speilglasur/mirror glaze
