Til hovedinnhold

Ostekake med kiwi

4 h

Du får en frisk og fargerik kake ved å lage ostekake med kiwi og grønt gelélokk. Husk at du må legge kiwiskivene oppå geléen, for legger du dem under geléen, kommer den ikke til å stivne. Ostekaken med kiwi smaker utrolig godt!  
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 391 brukere
Ostekake med kiwi og et grønt lokk av gelé
Foto: Kristine Ilstad

Du får en frisk og fargerik kake ved å lage ostekake med kiwi og grønt gelélokk. Husk at du må legge kiwiskivene oppå geléen, for legger du dem under geléen, kommer den ikke til å stivne. Ostekaken med kiwi smaker utrolig godt!  
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 391 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Bunn

  • 225 g havrekjeks
  • 100 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke sitrongelé
  • 2.5 dl vann
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk

  • 1 pakke kiwigelé
  • 2.5 dl vann

Pynt

  • 4 stk kiwi

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 225 g havrekjeks
  • 100 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke sitrongelé
  • 2.5 dl vann
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk

  • 1 pakke kiwigelé
  • 2.5 dl vann

Pynt

  • 4 stk kiwi
Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker.
Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Mål opp 2,5 vann. Kok opp dette og ha i det grønne gelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Hell den så forsiktig i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwi og del i skiver. Pynt ostekaken med kiwiskivene. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwi og del i skiver. Pynt ostekaken med kiwiskivene. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker.
Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Mål opp 2,5 vann. Kok opp dette og ha i det grønne gelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Hell den så forsiktig i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwi og del i skiver. Pynt ostekaken med kiwiskivene. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwi og del i skiver. Pynt ostekaken med kiwiskivene. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?