Du får en frisk og fargerik kake ved å lage ostekake med kiwi og grønt gelélokk. Husk at du må legge kiwiskivene oppå geléen, for legger du dem under geléen, kommer den ikke til å stivne. Ostekaken med kiwi smaker utrolig godt! Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Du får en frisk og fargerik kake ved å lage ostekake med kiwi og grønt gelélokk. Husk at du må legge kiwiskivene oppå geléen, for legger du dem under geléen, kommer den ikke til å stivne. Ostekaken med kiwi smaker utrolig godt! Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker.
Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Mål opp 2,5 vann. Kok opp dette og ha i det grønne gelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Hell den så forsiktig i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwi og del i skiver. Pynt ostekaken med kiwiskivene. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Bon appetit!
Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker.
Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Mål opp 2,5 vann. Kok opp dette og ha i det grønne gelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Hell den så forsiktig i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwi og del i skiver. Pynt ostekaken med kiwiskivene. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto