Ostekake med kiwi

4 h
Lagret av 393 brukere
Ostekake med kiwi og et grønt lokk av gelé
Foto: Kristine Ilstad
Lagret av 393 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Bunn

  • 225 g havrekjeks
  • 100 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke sitrongelé
  • 2.5 dl vann
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk

  • 1 pakke kiwigelé
  • 2.5 dl vann

Pynt

  • 4 stk kiwi

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 225 g havrekjeks
  • 100 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke sitrongelé
  • 2.5 dl vann
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk

  • 1 pakke kiwigelé
  • 2.5 dl vann

Pynt

  • 4 stk kiwi
Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker.
Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Mål opp 2,5 vann. Kok opp dette og ha i det grønne gelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Hell den så forsiktig i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwi og del i skiver. Pynt ostekaken med kiwiskivene. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwi og del i skiver. Pynt ostekaken med kiwiskivene. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker.
Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Mål opp 2,5 vann. Kok opp dette og ha i det grønne gelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Hell den så forsiktig i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwi og del i skiver. Pynt ostekaken med kiwiskivene. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Skrell kiwi og del i skiver. Pynt ostekaken med kiwiskivene. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?