Ostekake med gløgglokk er julens beste ostekake! Kaken lages med bunn av knuste peppperkaker og luftig ostefromasj som inneholder hvit sjokolade. Kaken dekkes med et lekkert lokk av gløgg-gelé.
Ostekake med gløgglokk er julens beste ostekake! Kaken lages med bunn av knuste peppperkaker og luftig ostefromasj som inneholder hvit sjokolade. Kaken dekkes med et lekkert lokk av gløgg-gelé.
Sett ringen til en springform som er 24 cm i diameter direkte på et kakefat. Klem kjeksblandingen ned i bunnen og godt ut til kanten av formen så det er tett mellom kakeringen og fatet. Settes i kjøleskapet i 30 minutter.
Til ostefromasjen bløtlegges først gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt i mens den hvite sjokoladen over vannbad eller i en kopp i mikroen, og pisk den smeltede sjokoladen sammen med kremosten til en jevn og klumpfri krem.
Pisk inn melis og vaniljeekstrakt. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann.
Hell denne blandingen i ostekremen og rør godt så gelatinen blandes jevnt i kremen. I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend den piskede kremen i ostekremen.
Ta fatet ut av kjøleskapet og hell ostefromasjblandingen oppå kjeksbunnen. Jevn til overflaten på kaken og sett fatet tilbake i kjøleskapet i minst 3-4 timer og gjerne over natten, slik at ostefromasjen stivner helt.
Til gløgg-geléen blandes ferdigkjøpt gløgg med vann i det angitte blandingsforholdet i en kjele. Varm opp blandingen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme gløggen i kjelen. Avkjøl gløggen til den er kald, men fortsatt helt flytende.
Øs den avkjølte, flytende geléen forsiktig over ostefromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer eller over natten, til geléen har stivnet.
Løsne forsiktig kakeringen fra kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Bon appetit!
Knus pepperkakene og bland med smeltet smør.
Sett ringen til en springform som er 24 cm i diameter direkte på et kakefat. Klem kjeksblandingen ned i bunnen og godt ut til kanten av formen så det er tett mellom kakeringen og fatet. Settes i kjøleskapet i 30 minutter.
Til ostefromasjen bløtlegges først gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt i mens den hvite sjokoladen over vannbad eller i en kopp i mikroen, og pisk den smeltede sjokoladen sammen med kremosten til en jevn og klumpfri krem.
Pisk inn melis og vaniljeekstrakt. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann.
Hell denne blandingen i ostekremen og rør godt så gelatinen blandes jevnt i kremen. I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend den piskede kremen i ostekremen.
Ta fatet ut av kjøleskapet og hell ostefromasjblandingen oppå kjeksbunnen. Jevn til overflaten på kaken og sett fatet tilbake i kjøleskapet i minst 3-4 timer og gjerne over natten, slik at ostefromasjen stivner helt.
Til gløgg-geléen blandes ferdigkjøpt gløgg med vann i det angitte blandingsforholdet i en kjele. Varm opp blandingen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme gløggen i kjelen. Avkjøl gløggen til den er kald, men fortsatt helt flytende.
Øs den avkjølte, flytende geléen forsiktig over ostefromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer eller over natten, til geléen har stivnet.
Løsne forsiktig kakeringen fra kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen.