Ostekake med Baileys à la Tiramisu er kaken for deg som er glad ostekaker. Denne gangen i en Tiramisu-inspirert utgave med Baileys. Avhengighetsdannende er den også!
Bruk en rund form, cirka 22 centimeter i diameter. Kaken trenger minst 6 timer i kjøleskap .
Ostekake med Baileys à la Tiramisu er kaken for deg som er glad ostekaker. Denne gangen i en Tiramisu-inspirert utgave med Baileys. Avhengighetsdannende er den også!
Bruk en rund form, cirka 22 centimeter i diameter. Kaken trenger minst 6 timer i kjøleskap .
1 dl Baileys, Eventuelt kaffelikør, konjakk, brun rom
100 g fingerkjeks, ladyfingers
kakao, til pynt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Bunn
200 g kjeks, biscotti eller annen nøttekjeks
4 ss brunt sukker
80 g smør, smeltet
Fyll
4 stykker eggeplomme
100 g melis
1 stk vaniljestang, frøene
500 g mascarpone
1 dl fløte
2 dl kaffe, sterk og avkjølt
1 dl Baileys, Eventuelt kaffelikør, konjakk, brun rom
100 g fingerkjeks, ladyfingers
kakao, til pynt
Varm ovnen til 180 grader.
Knus biscottien til smuler og bland smulene med sukker og smør.
Kle formen med bakepapir og trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen. Stek bunnen midt i ovnen i 20 minutter, avkjøl.
Pisk eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til en tykk og lys eggedosis.
Visp forsiktig sammen mascarpone og fløte. Blandingen skal bli glatt og klumpfri, men må ikke vispes for lenge. Vend eggedosisen inn i mascarponeblandingen med en slikkepott.
Bland sammen kaffe og Baileys. Dypp kjeksene i blandingen og legg den dynkede kjeksen over i formen. Kjeksen skal ligge tett i tett og dekke bunnen.
Bre mascarponekremen jevnt over. Dekk til med plastfilm og la kaken stå i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne over natten.
Sikt over kakao rett før servering. I tillegg kan du gjerne rive over mørk sjokolade som ekstra pynt og glede.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader.
Knus biscottien til smuler og bland smulene med sukker og smør.
Kle formen med bakepapir og trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen. Stek bunnen midt i ovnen i 20 minutter, avkjøl.
Pisk eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til en tykk og lys eggedosis.
Visp forsiktig sammen mascarpone og fløte. Blandingen skal bli glatt og klumpfri, men må ikke vispes for lenge. Vend eggedosisen inn i mascarponeblandingen med en slikkepott.
Bland sammen kaffe og Baileys. Dypp kjeksene i blandingen og legg den dynkede kjeksen over i formen. Kjeksen skal ligge tett i tett og dekke bunnen.
Bre mascarponekremen jevnt over. Dekk til med plastfilm og la kaken stå i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne over natten.
Sikt over kakao rett før servering. I tillegg kan du gjerne rive over mørk sjokolade som ekstra pynt og glede.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto