Ostekake med bringebær og jordbær

8 h
Lagret av 1489 brukere
Ostekake med bringebær og jordbær
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Lagret av 1489 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Bunn

  • 225 g havrekjeks, søt type, f.eks Bixit
  • 100 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke sitrongelé
  • 2.5 dl vann
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 200 g bringebær, friske eller frosne
  • 200 g jordbær, friske eller frosne
  • 1 pakke jordbærgelé
  • 2.5 dl vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 225 g havrekjeks, søt type, f.eks Bixit
  • 100 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke sitrongelé
  • 2.5 dl vann
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 200 g bringebær, friske eller frosne
  • 200 g jordbær, friske eller frosne
  • 1 pakke jordbærgelé
  • 2.5 dl vann
Knus kjeksen, og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet. Dette tar 4-6 timer.
Tin jordbærene og bringebærene hvis du bruker frosne bær. Dette kan gjøres raskt i mikrobølgeovn. La de renne godt av seg. Legg bærene oppå den stivnede ostefromasjen.
Mål opp 2,5 vann (bytt alternativt noe av vannet med saft fra de tinte bærene). Kok opp dette og ha i jordbærgelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen slik at jordbærene og bringebærene blir dekket. Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen, og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet. Dette tar 4-6 timer.
Tin jordbærene og bringebærene hvis du bruker frosne bær. Dette kan gjøres raskt i mikrobølgeovn. La de renne godt av seg. Legg bærene oppå den stivnede ostefromasjen.
Mål opp 2,5 vann (bytt alternativt noe av vannet med saft fra de tinte bærene). Kok opp dette og ha i jordbærgelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen slik at jordbærene og bringebærene blir dekket. Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?