Har du forsøkt å dekke en klassisk ostekake med rød gelé og masse bringebær og jordbær? Det blir en aldeles nydelig kake! Denne ostekaken med bringebær og jordbær passer utrolig godt til festdagene i mai, men også ellers på året.
Har du forsøkt å dekke en klassisk ostekake med rød gelé og masse bringebær og jordbær? Det blir en aldeles nydelig kake! Denne ostekaken med bringebær og jordbær passer utrolig godt til festdagene i mai, men også ellers på året.
Knus kjeksen, og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet. Dette tar 4-6 timer.
Tin jordbærene og bringebærene hvis du bruker frosne bær. Dette kan gjøres raskt i mikrobølgeovn. La de renne godt av seg. Legg bærene oppå den stivnede ostefromasjen.
Mål opp 2,5 vann (bytt alternativt noe av vannet med saft fra de tinte bærene). Kok opp dette og ha i jordbærgelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen slik at jordbærene og bringebærene blir dekket. Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Bon appetit!
Knus kjeksen, og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet. Dette tar 4-6 timer.
Tin jordbærene og bringebærene hvis du bruker frosne bær. Dette kan gjøres raskt i mikrobølgeovn. La de renne godt av seg. Legg bærene oppå den stivnede ostefromasjen.
Mål opp 2,5 vann (bytt alternativt noe av vannet med saft fra de tinte bærene). Kok opp dette og ha i jordbærgelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen slik at jordbærene og bringebærene blir dekket. Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.