Bakt ostekake med blåbær

2 t 30 min

Bakt ostekake med blåbær er noe av det beste som finnes. Fast og mektig, fløyelsmyk og dissende. På en sprø og saftig kjeksbunn. Denne kaken serveres med deilige blåbær på toppen, som gir et friskt preg. Kaken passer til en springform på 20-22 cm. Og må hvile i kjøleskapet i minst 4 timer etter at den er stekt.

1143 har lagret denne
Bakt ostekake med blåbær
Foto: Sara Johannessen Meek

Bakt ostekake med blåbær er noe av det beste som finnes. Fast og mektig, fløyelsmyk og dissende. På en sprø og saftig kjeksbunn. Denne kaken serveres med deilige blåbær på toppen, som gir et friskt preg. Kaken passer til en springform på 20-22 cm. Og må hvile i kjøleskapet i minst 4 timer etter at den er stekt.

1143 har lagret denne

Ingredienser

6
porsjoner

Kjeksbunn

  • 300 g kjeks, Digestive
  • 150 g smør, smeltet
  • 3 ss sukker, helst brunt eller lysebrunt

Fyll

  • 675 g kremost naturell
  • 200 g sukker, finkornet
  • 1 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts vaniljesukker
  • 200 g rømme
  • 3 stk egg

Blåbærsaus

  • 400 g blåbær, ferske eller frosne
  • 4 ss sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ss sitronsaft, eller limesaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 300 g kjeks, Digestive
  • 150 g smør, smeltet
  • 3 ss sukker, helst brunt eller lysebrunt

Fyll

  • 675 g kremost naturell
  • 200 g sukker, finkornet
  • 1 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts vaniljesukker
  • 200 g rømme
  • 3 stk egg

Blåbærsaus

  • 400 g blåbær, ferske eller frosne
  • 4 ss sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ss sitronsaft, eller limesaft

Kjeksbunn

Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Kle en form med bakepapir. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og litt opp på sidene. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.

Blåbærsaus

Bland sammen blåbær, sukker, maisenna og sitron i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp bærene under omrøring, og knus litt av bærene mens du rører. La blåbærsausen småkoke i 5 minutter. Avkjøl.

Fyll

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk osten glatt og kremet. Pisk gradvis inn sukkeret på lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og rømme. Pisk alt godt sammen og pisk inn ett og ett egg. Ikke rør for mye etter at eggene er tilsatt.
Hell ostemassen over bunnen og drypp litt av blåbærsausen her og der.
Bruk en spiss kniv eller lignende og lag litt mønster på toppen. Stek kaken ved 180 grader i omtrent 50-60 minutter.
Ostemassen skal bli fast, men fortsatt være litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer - helst natten over - før servering. Server resten av blåbærsausen ved siden av kaken. Smuldrepai med blåbær og pærer
woman cooking

Bon appetit!

Kjeksbunn

Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Kle en form med bakepapir. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og litt opp på sidene. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.

Blåbærsaus

Bland sammen blåbær, sukker, maisenna og sitron i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp bærene under omrøring, og knus litt av bærene mens du rører. La blåbærsausen småkoke i 5 minutter. Avkjøl.

Fyll

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk osten glatt og kremet. Pisk gradvis inn sukkeret på lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og rømme. Pisk alt godt sammen og pisk inn ett og ett egg. Ikke rør for mye etter at eggene er tilsatt.
Hell ostemassen over bunnen og drypp litt av blåbærsausen her og der.
Bruk en spiss kniv eller lignende og lag litt mønster på toppen. Stek kaken ved 180 grader i omtrent 50-60 minutter.
Ostemassen skal bli fast, men fortsatt være litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer - helst natten over - før servering. Server resten av blåbærsausen ved siden av kaken. Smuldrepai med blåbær og pærer
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?