Bakt ostekake med blåbær er noe av det beste som finnes. Fast og mektig, fløyelsmyk og dissende. På en sprø og saftig kjeksbunn. Denne kaken serveres med deilige blåbær på toppen, som gir et friskt preg. Kaken passer til en springform på 20-22 cm. Og må hvile i kjøleskapet i minst 4 timer etter at den er stekt.
Bakt ostekake med blåbær er noe av det beste som finnes. Fast og mektig, fløyelsmyk og dissende. På en sprø og saftig kjeksbunn. Denne kaken serveres med deilige blåbær på toppen, som gir et friskt preg. Kaken passer til en springform på 20-22 cm. Og må hvile i kjøleskapet i minst 4 timer etter at den er stekt.
1 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts vaniljesukker
200 g rømme
3 stk egg
Blåbærsaus
400 g blåbær, ferske eller frosne
4 ss sukker
2 ts maisenna
1 ss sitronsaft, eller limesaft
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kjeksbunn
300 g kjeks, Digestive
150 g smør, smeltet
3 ss sukker, helst brunt eller lysebrunt
Fyll
675 g kremost naturell
200 g sukker, finkornet
1 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts vaniljesukker
200 g rømme
3 stk egg
Blåbærsaus
400 g blåbær, ferske eller frosne
4 ss sukker
2 ts maisenna
1 ss sitronsaft, eller limesaft
Kjeksbunn
Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Kle en form med bakepapir. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og litt opp på sidene. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Blåbærsaus
Bland sammen blåbær, sukker, maisenna og sitron i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp bærene under omrøring, og knus litt av bærene mens du rører. La blåbærsausen småkoke i 5 minutter. Avkjøl.
Fyll
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk osten glatt og kremet. Pisk gradvis inn sukkeret på lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og rømme. Pisk alt godt sammen og pisk inn ett og ett egg. Ikke rør for mye etter at eggene er tilsatt.
Hell ostemassen over bunnen og drypp litt av blåbærsausen her og der.
Bruk en spiss kniv eller lignende og lag litt mønster på toppen. Stek kaken ved 180 grader i omtrent 50-60 minutter.
Ostemassen skal bli fast, men fortsatt være litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer - helst natten over - før servering. Server resten av blåbærsausen ved siden av kaken. Smuldrepai med blåbær og pærer
Bon appetit!
Kjeksbunn
Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Kle en form med bakepapir. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og litt opp på sidene. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Blåbærsaus
Bland sammen blåbær, sukker, maisenna og sitron i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp bærene under omrøring, og knus litt av bærene mens du rører. La blåbærsausen småkoke i 5 minutter. Avkjøl.
Fyll
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk osten glatt og kremet. Pisk gradvis inn sukkeret på lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og rømme. Pisk alt godt sammen og pisk inn ett og ett egg. Ikke rør for mye etter at eggene er tilsatt.
Hell ostemassen over bunnen og drypp litt av blåbærsausen her og der.
Bruk en spiss kniv eller lignende og lag litt mønster på toppen. Stek kaken ved 180 grader i omtrent 50-60 minutter.
Ostemassen skal bli fast, men fortsatt være litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer - helst natten over - før servering. Server resten av blåbærsausen ved siden av kaken. Smuldrepai med blåbær og pærer