Ostekake er en populær kake mange tyr til når de skal bake til ulike anledninger. Ostekake i glass er et fint alternativ når man det ikke er passende å lage en hel kake, men man bare vil ha litt ekstra kos hjemme. Her er et godt tips til hvordan man kan lage en deilig ostekake rett i glasset som desserten serveres i. Med jordbær på toppen får desserten en nydelig, sommerlig smak!
4 stk havrekjeks, søte (eller andre kjeks du liker)
Ostekrem
200 g kremost naturell
2 ss sitronsaft
1 ts vaniljeekstrakt
1.5 dl melis
2.5 dl kremfløte
Jordbærtopping
400 g jordbær
4 ss jordbær
4 ss sukker
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kjeksbunn
4 stk havrekjeks, søte (eller andre kjeks du liker)
Ostekrem
200 g kremost naturell
2 ss sitronsaft
1 ts vaniljeekstrakt
1.5 dl melis
2.5 dl kremfløte
Jordbærtopping
400 g jordbær
4 ss jordbær
4 ss sukker
Start med å rense jordbærene og dele dem opp i biter. Dryss over sukker og la bærene stå og marinere i kjøleskapet i 30 minutter. Dette gjør at bærene blir blanke og safter seg.
Knus kjeksene grovt og fordel smulene nederst i glassene.
Pisk sammen kremost, sitronsaft, vaniljeekstrakt og melis til en luftig ostekrem.
Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen.
Fordel ostekremen oppå kjekssmulene i glassene og ha deretter på jordbærene.
Oppbevares kjølig frem til servering.
Bon appetit!
Start med å rense jordbærene og dele dem opp i biter. Dryss over sukker og la bærene stå og marinere i kjøleskapet i 30 minutter. Dette gjør at bærene blir blanke og safter seg.
Knus kjeksene grovt og fordel smulene nederst i glassene.
Pisk sammen kremost, sitronsaft, vaniljeekstrakt og melis til en luftig ostekrem.
Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen.
Fordel ostekremen oppå kjekssmulene i glassene og ha deretter på jordbærene.
Oppbevares kjølig frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto