Til hovedinnhold

Ostekake i glass med jordbær

1 h

Ostekake er en populær kake mange tyr til når de skal bake til ulike anledninger. Ostekake i glass er et fint alternativ når man det ikke er passende å lage en hel kake, men man bare vil ha litt ekstra kos hjemme. Her er et godt tips til hvordan man kan lage en deilig ostekake rett i glasset som desserten serveres i. Med jordbær på toppen får desserten en nydelig, sommerlig smak!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 1082 brukere
Ostekake i glass med jordbær og kjeksbunn
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ostekake er en populær kake mange tyr til når de skal bake til ulike anledninger. Ostekake i glass er et fint alternativ når man det ikke er passende å lage en hel kake, men man bare vil ha litt ekstra kos hjemme. Her er et godt tips til hvordan man kan lage en deilig ostekake rett i glasset som desserten serveres i. Med jordbær på toppen får desserten en nydelig, sommerlig smak!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 1082 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Kjeksbunn

  • 4 stk havrekjeks, søte (eller andre kjeks du liker)

Ostekrem

  • 200 g kremost naturell
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1.5 dl melis
  • 2.5 dl kremfløte

Jordbærtopping

  • 400 g jordbær
  • 4 ss jordbær
  • 4 ss sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 4 stk havrekjeks, søte (eller andre kjeks du liker)

Ostekrem

  • 200 g kremost naturell
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1.5 dl melis
  • 2.5 dl kremfløte

Jordbærtopping

  • 400 g jordbær
  • 4 ss jordbær
  • 4 ss sukker
Start med å rense jordbærene og dele dem opp i biter. Dryss over sukker og la bærene stå og marinere i kjøleskapet i 30 minutter. Dette gjør at bærene blir blanke og safter seg.
Knus kjeksene grovt og fordel smulene nederst i glassene.
Knus kjeksene grovt og fordel smulene nederst i glassene.
Pisk sammen kremost, sitronsaft, vaniljeekstrakt og melis til en luftig ostekrem.
Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen.
Fordel ostekremen oppå kjekssmulene i glassene og ha deretter på jordbærene.
Oppbevares kjølig frem til servering.
Oppbevares kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å rense jordbærene og dele dem opp i biter. Dryss over sukker og la bærene stå og marinere i kjøleskapet i 30 minutter. Dette gjør at bærene blir blanke og safter seg.
Knus kjeksene grovt og fordel smulene nederst i glassene.
Knus kjeksene grovt og fordel smulene nederst i glassene.
Pisk sammen kremost, sitronsaft, vaniljeekstrakt og melis til en luftig ostekrem.
Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen.
Fordel ostekremen oppå kjekssmulene i glassene og ha deretter på jordbærene.
Oppbevares kjølig frem til servering.
Oppbevares kjølig frem til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?