Bakt ostekake med jordbær er friskt og deilig å servere - for alle elsker ostekake. Og alle elsker jordbær. Her kan vi glede alle med begge deler! Vær obs på at ostekaken skal stå og stivne i kjøleskapet i minst fire timer etter at den er stekt. Bruk en springform på omtrent 20-22 cm i diameter.
Bakt ostekake med jordbær er friskt og deilig å servere - for alle elsker ostekake. Og alle elsker jordbær. Her kan vi glede alle med begge deler! Vær obs på at ostekaken skal stå og stivne i kjøleskapet i minst fire timer etter at den er stekt. Bruk en springform på omtrent 20-22 cm i diameter.
Knus kjeksen til smuler. Smelt smøret og bland sammen kjekssmuler, kanel og smør. Kle en springform med bakepapir. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i formen og stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk osten glatt og kremet. Pisk gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og sitronsaft. Rør inn eggene, ett om gangen. Rør til massen er glatt.
Hell ostemassen over bunnen og stek kaken ved 150 grader i omtrent 55 minutter. Ostemassen skal bli fast og litt «dissete».
Rør sammen rømme og sukker. Hell rømmen forsiktig over den varme kaken og stek kaken i ytterligere 5 minutter. La kaken få avkjøle seg en stund i romtemperatur før du setter den i kjøleskapet.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.
Rens og del jordbærene. Kjør en fjerdedel av bærene med en stavmikser. Smak jordbærsausen til med sukker og bland sammen saus og delte jordbær.
Ta kaken ut av formen og sett den over på et serveringsfat. Dekk overflaten med jordbærtoppingen og server.
Bon appetit!
Knus kjeksen til smuler. Smelt smøret og bland sammen kjekssmuler, kanel og smør. Kle en springform med bakepapir. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i formen og stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk osten glatt og kremet. Pisk gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og sitronsaft. Rør inn eggene, ett om gangen. Rør til massen er glatt.
Hell ostemassen over bunnen og stek kaken ved 150 grader i omtrent 55 minutter. Ostemassen skal bli fast og litt «dissete».
Rør sammen rømme og sukker. Hell rømmen forsiktig over den varme kaken og stek kaken i ytterligere 5 minutter. La kaken få avkjøle seg en stund i romtemperatur før du setter den i kjøleskapet.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.
Rens og del jordbærene. Kjør en fjerdedel av bærene med en stavmikser. Smak jordbærsausen til med sukker og bland sammen saus og delte jordbær.
Ta kaken ut av formen og sett den over på et serveringsfat. Dekk overflaten med jordbærtoppingen og server.