Glutenfri ostekake med variasjon

1 t 30 min
174 har lagret denne
Glutenfri ostekake med variasjon
174 har lagret denne
6
porsjoner

Bunn

  • 1.5 dl pekannøtter
  • 7 stk dadler, tørkede, uten stein
  • 1 klype salt

Fyll

  • 2 dl kremfløte
  • 2 krm vaniljepulver
  • 1.5 dl sukrin, melis
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 stk sitron, strimlet skall

topping

  • 2 dl cashewnøtter
  • 10 stk dadler, tørkede, uten stein
  • 2 dl havregryn, glutenfri
  • 1 dl kokos, skiver
  • 1.5 dl kokosolje
  • 1.5 dl agavesirup
  • 2 dl bær, friske bringebær eller blåbær
Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 1.5 dl pekannøtter
  • 7 stk dadler, tørkede, uten stein
  • 1 klype salt

Fyll

  • 2 dl kremfløte
  • 2 krm vaniljepulver
  • 1.5 dl sukrin, melis
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 stk sitron, strimlet skall

topping

  • 2 dl cashewnøtter
  • 10 stk dadler, tørkede, uten stein
  • 2 dl havregryn, glutenfri
  • 1 dl kokos, skiver
  • 1.5 dl kokosolje
  • 1.5 dl agavesirup
  • 2 dl bær, friske bringebær eller blåbær
Ha pekannøtter og dadler i en kjøkkenmaskin sammen med salt og kjør til nøttene er blitt til små biter. Kle en springform, ca 25 cm i diameter, med bakepapir og trykk deigen jevnt ut i formen. La den stå i 20 minutter i fryseren.
Visp fløte, vaniljepulver og sukrinmelis til fyllet. Vend philadelphiaost og strimlet sitronskall inn i kremen. Fordel fyllet i formen og sett den igjen minst 20 minutter i fryseren.
Finhakk cashewnøtter og dadler til toppingen. Varm en tørr panne og rist nøtter, havregryn og kokosskiver i noen minutter. Tilsett kokosolje, agavesirup og dadler og bland godt. Avkjøles helt.
Pynt ostekaken med friske bær og fordel den ristede toppingen mellom bærene. Pynt eventuelt med strimlet sitron-eller limeskall og server.
woman cooking

Bon appetit!

Ha pekannøtter og dadler i en kjøkkenmaskin sammen med salt og kjør til nøttene er blitt til små biter. Kle en springform, ca 25 cm i diameter, med bakepapir og trykk deigen jevnt ut i formen. La den stå i 20 minutter i fryseren.
Visp fløte, vaniljepulver og sukrinmelis til fyllet. Vend philadelphiaost og strimlet sitronskall inn i kremen. Fordel fyllet i formen og sett den igjen minst 20 minutter i fryseren.
Finhakk cashewnøtter og dadler til toppingen. Varm en tørr panne og rist nøtter, havregryn og kokosskiver i noen minutter. Tilsett kokosolje, agavesirup og dadler og bland godt. Avkjøles helt.
Pynt ostekaken med friske bær og fordel den ristede toppingen mellom bærene. Pynt eventuelt med strimlet sitron-eller limeskall og server.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?