Dette er en veldig god grunnoppskrift på en glutenfri ostekake med en knasende god topping. Den er lett å variere med forskjellige bær eller frukt, og kan forberedes dagen i forveien. Oppskriften er hentet fra boken «Bak glutenfritt med Ulrika».
Dette er en veldig god grunnoppskrift på en glutenfri ostekake med en knasende god topping. Den er lett å variere med forskjellige bær eller frukt, og kan forberedes dagen i forveien. Oppskriften er hentet fra boken «Bak glutenfritt med Ulrika».
Ha pekannøtter og dadler i en kjøkkenmaskin sammen med salt og kjør til nøttene er blitt til små biter. Kle en springform, ca 25 cm i diameter, med bakepapir og trykk deigen jevnt ut i formen. La den stå i 20 minutter i fryseren.
Visp fløte, vaniljepulver og sukrinmelis til fyllet. Vend philadelphiaost og strimlet sitronskall inn i kremen. Fordel fyllet i formen og sett den igjen minst 20 minutter i fryseren.
Finhakk cashewnøtter og dadler til toppingen. Varm en tørr panne og rist nøtter, havregryn og kokosskiver i noen minutter. Tilsett kokosolje, agavesirup og dadler og bland godt. Avkjøles helt.
Pynt ostekaken med friske bær og fordel den ristede toppingen mellom bærene. Pynt eventuelt med strimlet sitron-eller limeskall og server.
Bon appetit!
Ha pekannøtter og dadler i en kjøkkenmaskin sammen med salt og kjør til nøttene er blitt til små biter. Kle en springform, ca 25 cm i diameter, med bakepapir og trykk deigen jevnt ut i formen. La den stå i 20 minutter i fryseren.
Visp fløte, vaniljepulver og sukrinmelis til fyllet. Vend philadelphiaost og strimlet sitronskall inn i kremen. Fordel fyllet i formen og sett den igjen minst 20 minutter i fryseren.
Finhakk cashewnøtter og dadler til toppingen. Varm en tørr panne og rist nøtter, havregryn og kokosskiver i noen minutter. Tilsett kokosolje, agavesirup og dadler og bland godt. Avkjøles helt.
Pynt ostekaken med friske bær og fordel den ristede toppingen mellom bærene. Pynt eventuelt med strimlet sitron-eller limeskall og server.