Ostekake med pepperkaker
Ostekake med pepperkake gir en nydelig julevri på en kjent og kjær dessert. Kjeksbunnen lages med knuste pepperkaker, og ostefromasjen har mild smak av appelsin. Dette er en kake som passer like godt som dessert etter en god middag som på kakebordet, og det ikke noe i veien for å lage kaken klar et par dager før servering.
Tips: Til ostekaker er det smart å bruke en kakeform som er integrert med kakefat. Alternativt kan du sette kakeringen direkte på et kakefat, men da er det veldig viktig at du klemmer pepperkakeblandingen helt ut i kanten av kakeringen så ostefromasjfyllet ikke renner ut på fatet.
Ostekake med pepperkake trenger ca. 4-6 timer i kjøleskapet for å stivne. Ostekaken er holdbar i kjøleskapet i 2-3 dager.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv. Foto: Ole Martin Halvorsen
Ostekake med pepperkake gir en nydelig julevri på en kjent og kjær dessert. Kjeksbunnen lages med knuste pepperkaker, og ostefromasjen har mild smak av appelsin. Dette er en kake som passer like godt som dessert etter en god middag som på kakebordet, og det ikke noe i veien for å lage kaken klar et par dager før servering.
Tips: Til ostekaker er det smart å bruke en kakeform som er integrert med kakefat. Alternativt kan du sette kakeringen direkte på et kakefat, men da er det veldig viktig at du klemmer pepperkakeblandingen helt ut i kanten av kakeringen så ostefromasjfyllet ikke renner ut på fatet.
Ostekake med pepperkake trenger ca. 4-6 timer i kjøleskapet for å stivne. Ostekaken er holdbar i kjøleskapet i 2-3 dager.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv. Foto: Ole Martin Halvorsen
Ingredienser
Bunn
- 300 g pepperkaker
- 150 g smør
Ostefromasj
- 1 pakke appelsingelé, pulver
- 2.5 dl vann, kokende
- 3 dl lettrømme
- 200 g kremost
- 100 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 100 g pepperkaker
- melis
Slik gjør du:
Bunn
- 300 g pepperkaker
- 150 g smør
Ostefromasj
- 1 pakke appelsingelé, pulver
- 2.5 dl vann, kokende
- 3 dl lettrømme
- 200 g kremost
- 100 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 100 g pepperkaker
- melis
