Bakt ostekake med epler

1 t 30 min

Denne bakte ostekaken med epler er jeg vokst opp med, og det er en av mine favorittkaker! Ostekaken kan lages med forskjellige frukter og bær, tilsettes kanel eller kun stekes med ostefyllet. 

851 har lagret denne
Bakt ostekake med epler
Foto: Aicha Bouhlou

Denne bakte ostekaken med epler er jeg vokst opp med, og det er en av mine favorittkaker! Ostekaken kan lages med forskjellige frukter og bær, tilsettes kanel eller kun stekes med ostefyllet. 

851 har lagret denne

Ingredienser

6
porsjoner

Deig

  • 300 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 ts vaniljesukker

Ostefyll

  • 200 g kremost naturell
  • 300 g vaniljekesam
  • 100 g sukker
  • 3 stk egg
  • 3 ss maisenna
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 stk sitron, finrevet skall
  • 4 stk eple
  • 1 kurv blåbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 300 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 ts vaniljesukker

Ostefyll

  • 200 g kremost naturell
  • 300 g vaniljekesam
  • 100 g sukker
  • 3 stk egg
  • 3 ss maisenna
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 stk sitron, finrevet skall
  • 4 stk eple
  • 1 kurv blåbær
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland alle ingrediensene til deigen i en bolle og lag en smuldredeig. Ha 2/3 av deigen i en springform (26 cm diameter), og trykk deigen lett sammen til en bunn og opp langs siden av formen.
Rør naturellkremost, sukker og egg godt sammen. Tilsett sitronskall, vaniljesukker, maisena og rør i kesam til slutt. Hell ostefyllet i formen.
Legg på eplebåter og blåbær og topp med resten av smuldredeigen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 50 minutter. La ostekaken avkjøles i minst to timer før den serveres.  
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland alle ingrediensene til deigen i en bolle og lag en smuldredeig. Ha 2/3 av deigen i en springform (26 cm diameter), og trykk deigen lett sammen til en bunn og opp langs siden av formen.
Rør naturellkremost, sukker og egg godt sammen. Tilsett sitronskall, vaniljesukker, maisena og rør i kesam til slutt. Hell ostefyllet i formen.
Legg på eplebåter og blåbær og topp med resten av smuldredeigen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 50 minutter. La ostekaken avkjøles i minst to timer før den serveres.  
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?