Skyrkake med vanilje, jordbær og moreller
Skyrkake med vanilje, jordbær og moreller er fromasjkake , som er langt lettere og sunnere enn de fleste andre kaker. Skyr er en proteinrik og fettfri yoghurt som er tykk i konsistensen og som fås kjøpt i flere smaker. I denne kaken har jeg brukt vanilje og kirsebær for å lage en kake med to lag fromasj. Jordbær og moreller gjør kaken ekstra nydelig og sommerlig!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Skyrkake med vanilje, jordbær og moreller er fromasjkake , som er langt lettere og sunnere enn de fleste andre kaker. Skyr er en proteinrik og fettfri yoghurt som er tykk i konsistensen og som fås kjøpt i flere smaker. I denne kaken har jeg brukt vanilje og kirsebær for å lage en kake med to lag fromasj. Jordbær og moreller gjør kaken ekstra nydelig og sommerlig!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Kjeksbunn
- 225 g digestive-kjeks
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts kanel
- 75 g smør
Vaniljefromasj med jordbær
- 600 g skyr, vanilje
- 100 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 8 plate(r) gelatin
- 3 dl kremfløte
- 200 g jordbær, store
Kirsebærfromasj med moreller
- 350 g skyr, kirsebær
- 50 g melis
- 4 plate(r) gelatin
- 2 dl kremfløte
- konditorfarge, litt, rød farge
- 200 g moreller
Kjeksbunn
- 225 g digestive-kjeks
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts kanel
- 75 g smør
Vaniljefromasj med jordbær
- 600 g skyr, vanilje
- 100 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 8 plate(r) gelatin
- 3 dl kremfløte
- 200 g jordbær, store
Kirsebærfromasj med moreller
- 350 g skyr, kirsebær
- 50 g melis
- 4 plate(r) gelatin
- 2 dl kremfløte
- konditorfarge, litt, rød farge
- 200 g moreller
