Til hovedinnhold

Oreo-kake med vaniljefyll

1 h 30 min

Den 4. juli er det tid for feiring av USAs nasjonaldag! Jeg benytter såklart anledningen til å lage meg en deilig, amerikansk kake, og hva er vel en bedre måte å ære «Independence Day» på enn med en vidunderlig god oreokake!  

Oreokjeks er amerikanske sjokoladekjeks med hvitt vaniljefyll som man vel trygt kan si har tatt verden med storm. Også i Norge har disse kjeksene blitt enormt populære, både til å bake med og for å spise som de er. Fargekontrastene på den mørke kjeksen og det hvite fyllet gjør sitt til at det man lager med oreokjeks blir stilig å se på.

Denne drømmen av en Oreo-kake er også mørk og hvit og stilig å se på! Kaken består først av en kjeksbunn laget av knuste oreokjeks, så en fløyelsmyk ostefromasj med hvit sjokolade - og deretter selvfølgelig massevis av hakkede oreokjeks. Rikelig med sjokoladesaus må også til for en festanledning som denne!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 544 brukere
Oreo-kake med vaniljefyll
Foto: Kristine Ilstad

Den 4. juli er det tid for feiring av USAs nasjonaldag! Jeg benytter såklart anledningen til å lage meg en deilig, amerikansk kake, og hva er vel en bedre måte å ære «Independence Day» på enn med en vidunderlig god oreokake!  

Oreokjeks er amerikanske sjokoladekjeks med hvitt vaniljefyll som man vel trygt kan si har tatt verden med storm. Også i Norge har disse kjeksene blitt enormt populære, både til å bake med og for å spise som de er. Fargekontrastene på den mørke kjeksen og det hvite fyllet gjør sitt til at det man lager med oreokjeks blir stilig å se på.

Denne drømmen av en Oreo-kake er også mørk og hvit og stilig å se på! Kaken består først av en kjeksbunn laget av knuste oreokjeks, så en fløyelsmyk ostefromasj med hvit sjokolade - og deretter selvfølgelig massevis av hakkede oreokjeks. Rikelig med sjokoladesaus må også til for en festanledning som denne!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 544 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Kjeksbunn

  • 250 g Oreo-kjeks
  • 150 g smør, smeltet

Vaniljefyll

  • 2 plate(r) gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g hvit sjokolade
  • 400 g kremost
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g Oreo-kjeks

Pynt

  • 100 g Oreo-kjeks, gjerne mini-varianten
  • 50 g sjokoladesaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 250 g Oreo-kjeks
  • 150 g smør, smeltet

Vaniljefyll

  • 2 plate(r) gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g hvit sjokolade
  • 400 g kremost
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g Oreo-kjeks

Pynt

  • 100 g Oreo-kjeks, gjerne mini-varianten
  • 50 g sjokoladesaus
Knus oreokjeksen til bunnen. Dette gjøres raskt i en food processor med hakkekniv. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Sett ringen på en rund form (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Press kjeksmassen utover i bunnen og ut mot kantene på formen. Sett fatet i kjøleskapet så kjeksbunnen stivner.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. 
Kok opp 0,5 dl av kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Ha i opphakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen også har smeltet.
Pisk kremost, 2,5 dl av kremfløten, sukker og vaniljeekstrakt sammen til en klumpfri masse.  
Bland den smeltede sjokoladekremen i kremostfyllet. Grovhakk 100 g oreokjeks og vend kjeksbitene inn i blandingen.
Ha blandingen over kjeksbunnen i formen og jevn til overflaten. La kaken stå i kjøleskapet over natten.
Løsne forsiktig kakeringen fra kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med minivarianten av Oreokjeks eller bruk Oreokjeks i vanlig størrelse i store biter. Ringle over sjokoladesaus fra flaske eller bruk smeltet kokesjokolade. 
Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus oreokjeksen til bunnen. Dette gjøres raskt i en food processor med hakkekniv. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Sett ringen på en rund form (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Press kjeksmassen utover i bunnen og ut mot kantene på formen. Sett fatet i kjøleskapet så kjeksbunnen stivner.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. 
Kok opp 0,5 dl av kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Ha i opphakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen også har smeltet.
Pisk kremost, 2,5 dl av kremfløten, sukker og vaniljeekstrakt sammen til en klumpfri masse.  
Bland den smeltede sjokoladekremen i kremostfyllet. Grovhakk 100 g oreokjeks og vend kjeksbitene inn i blandingen.
Ha blandingen over kjeksbunnen i formen og jevn til overflaten. La kaken stå i kjøleskapet over natten.
Løsne forsiktig kakeringen fra kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med minivarianten av Oreokjeks eller bruk Oreokjeks i vanlig størrelse i store biter. Ringle over sjokoladesaus fra flaske eller bruk smeltet kokesjokolade. 
Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?