Oreo-kake med vaniljefyll
Den 4. juli er det tid for feiring av USAs nasjonaldag! Jeg benytter såklart anledningen til å lage meg en deilig, amerikansk kake, og hva er vel en bedre måte å ære «Independence Day» på enn med en vidunderlig god oreokake!
Oreokjeks er amerikanske sjokoladekjeks med hvitt vaniljefyll som man vel trygt kan si har tatt verden med storm. Også i Norge har disse kjeksene blitt enormt populære, både til å bake med og for å spise som de er. Fargekontrastene på den mørke kjeksen og det hvite fyllet gjør sitt til at det man lager med oreokjeks blir stilig å se på.
Denne drømmen av en Oreo-kake er også mørk og hvit og stilig å se på! Kaken består først av en kjeksbunn laget av knuste oreokjeks, så en fløyelsmyk ostefromasj med hvit sjokolade - og deretter selvfølgelig massevis av hakkede oreokjeks. Rikelig med sjokoladesaus må også til for en festanledning som denne!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Den 4. juli er det tid for feiring av USAs nasjonaldag! Jeg benytter såklart anledningen til å lage meg en deilig, amerikansk kake, og hva er vel en bedre måte å ære «Independence Day» på enn med en vidunderlig god oreokake!
Oreokjeks er amerikanske sjokoladekjeks med hvitt vaniljefyll som man vel trygt kan si har tatt verden med storm. Også i Norge har disse kjeksene blitt enormt populære, både til å bake med og for å spise som de er. Fargekontrastene på den mørke kjeksen og det hvite fyllet gjør sitt til at det man lager med oreokjeks blir stilig å se på.
Denne drømmen av en Oreo-kake er også mørk og hvit og stilig å se på! Kaken består først av en kjeksbunn laget av knuste oreokjeks, så en fløyelsmyk ostefromasj med hvit sjokolade - og deretter selvfølgelig massevis av hakkede oreokjeks. Rikelig med sjokoladesaus må også til for en festanledning som denne!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Kjeksbunn
- 250 g Oreo-kjeks
- 150 g smør, smeltet
Vaniljefyll
- 2 plate(r) gelatin
- 3 dl kremfløte
- 200 g hvit sjokolade
- 400 g kremost
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 100 g Oreo-kjeks
Pynt
- 100 g Oreo-kjeks, gjerne mini-varianten
- 50 g sjokoladesaus
Kjeksbunn
- 250 g Oreo-kjeks
- 150 g smør, smeltet
Vaniljefyll
- 2 plate(r) gelatin
- 3 dl kremfløte
- 200 g hvit sjokolade
- 400 g kremost
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 100 g Oreo-kjeks
Pynt
- 100 g Oreo-kjeks, gjerne mini-varianten
- 50 g sjokoladesaus
