Oreo-kake med vaniljefyll

1 t 30 min

Den 4. juli er det tid for feiring av USAs nasjonaldag! Jeg benytter såklart anledningen til å lage meg en deilig, amerikansk kake, og hva er vel en bedre måte å ære «Independence Day» på enn med en vidunderlig god oreokake!  

Oreokjeks er amerikanske sjokoladekjeks med hvitt vaniljefyll som man vel trygt kan si har tatt verden med storm. Også i Norge har disse kjeksene blitt enormt populære, både til å bake med og for å spise som de er. Fargekontrastene på den mørke kjeksen og det hvite fyllet gjør sitt til at det man lager med oreokjeks blir stilig å se på.

Denne drømmen av en Oreo-kake er også mørk og hvit og stilig å se på! Kaken består først av en kjeksbunn laget av knuste oreokjeks, så en fløyelsmyk ostefromasj med hvit sjokolade - og deretter selvfølgelig massevis av hakkede oreokjeks. Rikelig med sjokoladesaus må også til for en festanledning som denne!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

571 har lagret denne
Oreo-kake med vaniljefyll
Foto: Kristine Ilstad

Den 4. juli er det tid for feiring av USAs nasjonaldag! Jeg benytter såklart anledningen til å lage meg en deilig, amerikansk kake, og hva er vel en bedre måte å ære «Independence Day» på enn med en vidunderlig god oreokake!  

Oreokjeks er amerikanske sjokoladekjeks med hvitt vaniljefyll som man vel trygt kan si har tatt verden med storm. Også i Norge har disse kjeksene blitt enormt populære, både til å bake med og for å spise som de er. Fargekontrastene på den mørke kjeksen og det hvite fyllet gjør sitt til at det man lager med oreokjeks blir stilig å se på.

Denne drømmen av en Oreo-kake er også mørk og hvit og stilig å se på! Kaken består først av en kjeksbunn laget av knuste oreokjeks, så en fløyelsmyk ostefromasj med hvit sjokolade - og deretter selvfølgelig massevis av hakkede oreokjeks. Rikelig med sjokoladesaus må også til for en festanledning som denne!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

571 har lagret denne
8
porsjoner

Kjeksbunn

  • 250 g Oreo-kjeks
  • 150 g smør, smeltet

Vaniljefyll

  • 2 plate(r) gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g hvit sjokolade
  • 400 g kremost
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g Oreo-kjeks

Pynt

  • 100 g Oreo-kjeks, gjerne mini-varianten
  • 50 g sjokoladesaus
Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 250 g Oreo-kjeks
  • 150 g smør, smeltet

Vaniljefyll

  • 2 plate(r) gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g hvit sjokolade
  • 400 g kremost
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g Oreo-kjeks

Pynt

  • 100 g Oreo-kjeks, gjerne mini-varianten
  • 50 g sjokoladesaus
Knus oreokjeksen til bunnen. Dette gjøres raskt i en food processor med hakkekniv. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Sett ringen på en rund form (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Press kjeksmassen utover i bunnen og ut mot kantene på formen. Sett fatet i kjøleskapet så kjeksbunnen stivner.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. 
Kok opp 0,5 dl av kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Ha i opphakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen også har smeltet.
Pisk kremost, 2,5 dl av kremfløten, sukker og vaniljeekstrakt sammen til en klumpfri masse.  
Bland den smeltede sjokoladekremen i kremostfyllet. Grovhakk 100 g oreokjeks og vend kjeksbitene inn i blandingen.
Ha blandingen over kjeksbunnen i formen og jevn til overflaten. La kaken stå i kjøleskapet over natten.
Løsne forsiktig kakeringen fra kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med minivarianten av Oreokjeks eller bruk Oreokjeks i vanlig størrelse i store biter. Ringle over sjokoladesaus fra flaske eller bruk smeltet kokesjokolade. 
Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus oreokjeksen til bunnen. Dette gjøres raskt i en food processor med hakkekniv. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Sett ringen på en rund form (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Press kjeksmassen utover i bunnen og ut mot kantene på formen. Sett fatet i kjøleskapet så kjeksbunnen stivner.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. 
Kok opp 0,5 dl av kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Ha i opphakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen også har smeltet.
Pisk kremost, 2,5 dl av kremfløten, sukker og vaniljeekstrakt sammen til en klumpfri masse.  
Bland den smeltede sjokoladekremen i kremostfyllet. Grovhakk 100 g oreokjeks og vend kjeksbitene inn i blandingen.
Ha blandingen over kjeksbunnen i formen og jevn til overflaten. La kaken stå i kjøleskapet over natten.
Løsne forsiktig kakeringen fra kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med minivarianten av Oreokjeks eller bruk Oreokjeks i vanlig størrelse i store biter. Ringle over sjokoladesaus fra flaske eller bruk smeltet kokesjokolade. 
Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der frem til servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?