Ostekake i glass med appelsinkrem
Disse deilige porsjonsostekakene smaker friskt av appelsin og sitron. Lag ostekaken i ildfaste glass eller crème brûleè-former for å lage små porsjonskaker. Kakene kan fint lages ferdig dagen i forveien og oppbevares i kjøleskap. Å lage appelsinkremen er veldig enkelt, men koketiden er på rundt 20 minutter med jevnlig omrøring, så det krever litt tid og tålmodighet. Du kan også lage ostekaken i en stor springform (20 cm), men da må du øke steketiden til omtrent 40 minutter. Fyll appelsinkrem som blir til overs i glass med lokk. Kremen er holdbar i ca. 14 dager oppbevart i kjøleskap, og den kan brukes som fyll i kaker og makroner, rørt med krem og servert med friske bær, smurt på scones eller som topping på is eller kaker.
Disse deilige porsjonsostekakene smaker friskt av appelsin og sitron. Lag ostekaken i ildfaste glass eller crème brûleè-former for å lage små porsjonskaker. Kakene kan fint lages ferdig dagen i forveien og oppbevares i kjøleskap. Å lage appelsinkremen er veldig enkelt, men koketiden er på rundt 20 minutter med jevnlig omrøring, så det krever litt tid og tålmodighet. Du kan også lage ostekaken i en stor springform (20 cm), men da må du øke steketiden til omtrent 40 minutter. Fyll appelsinkrem som blir til overs i glass med lokk. Kremen er holdbar i ca. 14 dager oppbevart i kjøleskap, og den kan brukes som fyll i kaker og makroner, rørt med krem og servert med friske bær, smurt på scones eller som topping på is eller kaker.
Kjeksbunn
- 12 stykker digestive-kjeks
- 50 g smør, smeltet
Ostekrem
- 1 dl sukker
- 1 stk appelsin, kun skallet, finrevet
- 2 pakke kremost naturell, à 200 gr
- 1 dl kremfløte
- 0.5 stk sitron, kun saften
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stykker egg
Appelsinkrem
- 2 stykker appelsin, saften fra 2 og finrevet skall fra 1
- 1 stk stjerneanis, hel
- 0.5 stk sitron, kun saften
- 125 g smør
- 2 dl sukker
- 3 stykker egg
Kjeksbunn
- 12 stykker digestive-kjeks
- 50 g smør, smeltet
Ostekrem
- 1 dl sukker
- 1 stk appelsin, kun skallet, finrevet
- 2 pakke kremost naturell, à 200 gr
- 1 dl kremfløte
- 0.5 stk sitron, kun saften
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stykker egg
Appelsinkrem
- 2 stykker appelsin, saften fra 2 og finrevet skall fra 1
- 1 stk stjerneanis, hel
- 0.5 stk sitron, kun saften
- 125 g smør
- 2 dl sukker
- 3 stykker egg
