Ostekake i glass med appelsinkrem

1 h
Lagret av 467 brukere
Ostekake i glass med appelsinkrem
Lagret av 467 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Kjeksbunn

  • 12 stykker digestive-kjeks
  • 50 g smør, smeltet

Ostekrem

  • 1 dl sukker
  • 1 stk appelsin, kun skallet, finrevet
  • 2 pakke kremost naturell, à 200 gr
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 stk sitron, kun saften
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stykker egg

Appelsinkrem

  • 2 stykker appelsin, saften fra 2 og finrevet skall fra 1
  • 1 stk stjerneanis, hel
  • 0.5 stk sitron, kun saften
  • 125 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 stykker egg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 12 stykker digestive-kjeks
  • 50 g smør, smeltet

Ostekrem

  • 1 dl sukker
  • 1 stk appelsin, kun skallet, finrevet
  • 2 pakke kremost naturell, à 200 gr
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 stk sitron, kun saften
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stykker egg

Appelsinkrem

  • 2 stykker appelsin, saften fra 2 og finrevet skall fra 1
  • 1 stk stjerneanis, hel
  • 0.5 stk sitron, kun saften
  • 125 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 stykker egg
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Knus kjeksene til fine smuler. Bland inn smeltet smør og rør godt.
Legg noen spiseskjeer kjekssmuler i bunnen av små ildfaste former. Stek bunnene  midt i ovnen i 5 minutter.
Rør sammen sukker og appelsinskall til ostefyllet. Visp kremosten sammen med appelsinsukkeret til en glatt og klumpfri krem.
Tilsett ett og ett egg om gangen, visp godt mellom hver gang. Tilsett fløte, sitronsaft og vaniljesukker. Visp til alt er godt blandet.
Fordel ostekremen over kjeksbunnen i porsjonsformene. Sett formene i en langpanne. 
Hell vann i langpannen slik at det rekker halvveis opp på formene. Stek midt i ovnen i omtrent 25 minutter til kakene er faste rundt kanten, men fortsatt er litt bløte i midten. La kakene avkjøle helt.
Bland sammen appelsinsaft, appelsinskall og stjerneanis til appelsinkremen i en kjele. La det småkoke til det gjenstår omtrent en desiliter. 
Tilsett halvparten av sitronsaften. Hell blandingen over i en bolle som tåler varme. Tilsett de øvrige ingrediensene.
Sett bollen over et vannbad og rør hele tiden til kremen tykner og får en fin konsistens, dette tar omtrent 20 minutter. Appelsinkremen vil tykne mer når den avkjøles.
Topp ostekakene med avkjølt appelsinkrem. Pynt gjerne med litt pisket krem og friske bringebær.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 170 grader. Knus kjeksene til fine smuler. Bland inn smeltet smør og rør godt.
Legg noen spiseskjeer kjekssmuler i bunnen av små ildfaste former. Stek bunnene  midt i ovnen i 5 minutter.
Rør sammen sukker og appelsinskall til ostefyllet. Visp kremosten sammen med appelsinsukkeret til en glatt og klumpfri krem.
Tilsett ett og ett egg om gangen, visp godt mellom hver gang. Tilsett fløte, sitronsaft og vaniljesukker. Visp til alt er godt blandet.
Fordel ostekremen over kjeksbunnen i porsjonsformene. Sett formene i en langpanne. 
Hell vann i langpannen slik at det rekker halvveis opp på formene. Stek midt i ovnen i omtrent 25 minutter til kakene er faste rundt kanten, men fortsatt er litt bløte i midten. La kakene avkjøle helt.
Bland sammen appelsinsaft, appelsinskall og stjerneanis til appelsinkremen i en kjele. La det småkoke til det gjenstår omtrent en desiliter. 
Tilsett halvparten av sitronsaften. Hell blandingen over i en bolle som tåler varme. Tilsett de øvrige ingrediensene.
Sett bollen over et vannbad og rør hele tiden til kremen tykner og får en fin konsistens, dette tar omtrent 20 minutter. Appelsinkremen vil tykne mer når den avkjøles.
Topp ostekakene med avkjølt appelsinkrem. Pynt gjerne med litt pisket krem og friske bringebær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?