Ostekake i glass med appelsinkrem

60 min

Disse deilige porsjonsostekakene smaker friskt av appelsin og sitron. Lag ostekaken i ildfaste glass eller crème brûleè-former for å lage små porsjonskaker. Kakene kan fint lages ferdig dagen i forveien og oppbevares i kjøleskap. Å lage appelsinkremen er veldig enkelt, men koketiden er på rundt 20 minutter med jevnlig omrøring, så det krever litt tid og tålmodighet. Du kan også lage ostekaken i en stor springform (20 cm), men da må du øke steketiden til omtrent 40 minutter. Fyll appelsinkrem som blir til overs i glass med lokk. Kremen er holdbar i ca. 14 dager oppbevart i kjøleskap, og den kan brukes som fyll i kaker og makroner, rørt med krem og servert med friske bær, smurt på scones eller som topping på is eller kaker.

485 har lagret denne
Ostekake i glass med appelsinkrem

Disse deilige porsjonsostekakene smaker friskt av appelsin og sitron. Lag ostekaken i ildfaste glass eller crème brûleè-former for å lage små porsjonskaker. Kakene kan fint lages ferdig dagen i forveien og oppbevares i kjøleskap. Å lage appelsinkremen er veldig enkelt, men koketiden er på rundt 20 minutter med jevnlig omrøring, så det krever litt tid og tålmodighet. Du kan også lage ostekaken i en stor springform (20 cm), men da må du øke steketiden til omtrent 40 minutter. Fyll appelsinkrem som blir til overs i glass med lokk. Kremen er holdbar i ca. 14 dager oppbevart i kjøleskap, og den kan brukes som fyll i kaker og makroner, rørt med krem og servert med friske bær, smurt på scones eller som topping på is eller kaker.

485 har lagret denne
8
porsjoner

Kjeksbunn

  • 12 stykker digestive-kjeks
  • 50 g smør, smeltet

Ostekrem

  • 1 dl sukker
  • 1 stk appelsin, kun skallet, finrevet
  • 2 pakke kremost naturell, à 200 gr
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 stk sitron, kun saften
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stykker egg

Appelsinkrem

  • 2 stykker appelsin, saften fra 2 og finrevet skall fra 1
  • 1 stk stjerneanis, hel
  • 0.5 stk sitron, kun saften
  • 125 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 stykker egg
Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 12 stykker digestive-kjeks
  • 50 g smør, smeltet

Ostekrem

  • 1 dl sukker
  • 1 stk appelsin, kun skallet, finrevet
  • 2 pakke kremost naturell, à 200 gr
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 stk sitron, kun saften
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stykker egg

Appelsinkrem

  • 2 stykker appelsin, saften fra 2 og finrevet skall fra 1
  • 1 stk stjerneanis, hel
  • 0.5 stk sitron, kun saften
  • 125 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 stykker egg
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Knus kjeksene til fine smuler. Bland inn smeltet smør og rør godt.
Legg noen spiseskjeer kjekssmuler i bunnen av små ildfaste former. Stek bunnene  midt i ovnen i 5 minutter.
Rør sammen sukker og appelsinskall til ostefyllet. Visp kremosten sammen med appelsinsukkeret til en glatt og klumpfri krem.
Tilsett ett og ett egg om gangen, visp godt mellom hver gang. Tilsett fløte, sitronsaft og vaniljesukker. Visp til alt er godt blandet.
Fordel ostekremen over kjeksbunnen i porsjonsformene. Sett formene i en langpanne. 
Hell vann i langpannen slik at det rekker halvveis opp på formene. Stek midt i ovnen i omtrent 25 minutter til kakene er faste rundt kanten, men fortsatt er litt bløte i midten. La kakene avkjøle helt.
Bland sammen appelsinsaft, appelsinskall og stjerneanis til appelsinkremen i en kjele. La det småkoke til det gjenstår omtrent en desiliter. 
Tilsett halvparten av sitronsaften. Hell blandingen over i en bolle som tåler varme. Tilsett de øvrige ingrediensene.
Sett bollen over et vannbad og rør hele tiden til kremen tykner og får en fin konsistens, dette tar omtrent 20 minutter. Appelsinkremen vil tykne mer når den avkjøles.
Topp ostekakene med avkjølt appelsinkrem. Pynt gjerne med litt pisket krem og friske bringebær.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 170 grader. Knus kjeksene til fine smuler. Bland inn smeltet smør og rør godt.
Legg noen spiseskjeer kjekssmuler i bunnen av små ildfaste former. Stek bunnene  midt i ovnen i 5 minutter.
Rør sammen sukker og appelsinskall til ostefyllet. Visp kremosten sammen med appelsinsukkeret til en glatt og klumpfri krem.
Tilsett ett og ett egg om gangen, visp godt mellom hver gang. Tilsett fløte, sitronsaft og vaniljesukker. Visp til alt er godt blandet.
Fordel ostekremen over kjeksbunnen i porsjonsformene. Sett formene i en langpanne. 
Hell vann i langpannen slik at det rekker halvveis opp på formene. Stek midt i ovnen i omtrent 25 minutter til kakene er faste rundt kanten, men fortsatt er litt bløte i midten. La kakene avkjøle helt.
Bland sammen appelsinsaft, appelsinskall og stjerneanis til appelsinkremen i en kjele. La det småkoke til det gjenstår omtrent en desiliter. 
Tilsett halvparten av sitronsaften. Hell blandingen over i en bolle som tåler varme. Tilsett de øvrige ingrediensene.
Sett bollen over et vannbad og rør hele tiden til kremen tykner og får en fin konsistens, dette tar omtrent 20 minutter. Appelsinkremen vil tykne mer når den avkjøles.
Topp ostekakene med avkjølt appelsinkrem. Pynt gjerne med litt pisket krem og friske bringebær.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?