Gul ostekake med appelsinkrem og mandelbunn
Denne gule ostekake med mandelbunn, komponert av konditormester og landslagskokk Sverre Sætre, er perfekt til påskekosen. For at ostekaken skal sette seg skikkelig, bør den stå i kjøleskapet i 5-6 timer før servering. Kaken kan gjerne lages en dag i forveien og stå over natten. Den er dekket med herlig appelsinkrem og gelé. Sjokoladeredet lager du enkelt ved å smelte sjokolade, tegne et gitter på en frossen plate og forme det sammen til et reir. Deretter pynter du resten av kaken med det du ønsker eller har tilgjengelig. Bruk alt fra sjokolade til marsipanegg.
Denne gule ostekake med mandelbunn, komponert av konditormester og landslagskokk Sverre Sætre, er perfekt til påskekosen. For at ostekaken skal sette seg skikkelig, bør den stå i kjøleskapet i 5-6 timer før servering. Kaken kan gjerne lages en dag i forveien og stå over natten. Den er dekket med herlig appelsinkrem og gelé. Sjokoladeredet lager du enkelt ved å smelte sjokolade, tegne et gitter på en frossen plate og forme det sammen til et reir. Deretter pynter du resten av kaken med det du ønsker eller har tilgjengelig. Bruk alt fra sjokolade til marsipanegg.
Ingredienser
Mandelbunn
- 90 g mandler
- 30 g hvetemel
- 100 g melis
- 150 g eggehvite, ca. 30 gram pr egg
- 50 g sukker
Ostekrem
- 3 plate(r) gelatin
- 250 g kremost, naturell
- 150 g sukker
- 0.5 dl limesaft
- 0.5 dl appelsinjuice
- 3 dl kremfløte
Gelé
- 2 plate(r) gelatin
- 1.5 dl appelsinjuice
- 100 g sukker
Pynt
- 50 g sjokolade, smeltet
- marsipan
Slik gjør du:
Mandelbunn
- 90 g mandler
- 30 g hvetemel
- 100 g melis
- 150 g eggehvite, ca. 30 gram pr egg
- 50 g sukker
Ostekrem
- 3 plate(r) gelatin
- 250 g kremost, naturell
- 150 g sukker
- 0.5 dl limesaft
- 0.5 dl appelsinjuice
- 3 dl kremfløte
Gelé
- 2 plate(r) gelatin
- 1.5 dl appelsinjuice
- 100 g sukker
Pynt
- 50 g sjokolade, smeltet
- marsipan
