Til hovedinnhold

Gul ostekake med appelsinkrem og mandelbunn

1 h 30 min

Denne gule ostekake med mandelbunn, komponert av konditormester og landslagskokk Sverre Sætre, er perfekt til påskekosen.  For at ostekaken skal sette seg skikkelig, bør den stå i kjøleskapet i 5-6 timer før servering. Kaken kan gjerne lages en dag i forveien og stå over natten. Den er dekket med herlig appelsinkrem og gelé. Sjokoladeredet lager du enkelt ved å smelte sjokolade, tegne et gitter på en frossen plate og forme det sammen til et reir. Deretter pynter du resten av kaken med det du ønsker eller har tilgjengelig. Bruk alt fra sjokolade til marsipanegg. 

Lagret av 449 brukere
Gul ostekake med appelsinkrem og mandelbunn

Denne gule ostekake med mandelbunn, komponert av konditormester og landslagskokk Sverre Sætre, er perfekt til påskekosen.  For at ostekaken skal sette seg skikkelig, bør den stå i kjøleskapet i 5-6 timer før servering. Kaken kan gjerne lages en dag i forveien og stå over natten. Den er dekket med herlig appelsinkrem og gelé. Sjokoladeredet lager du enkelt ved å smelte sjokolade, tegne et gitter på en frossen plate og forme det sammen til et reir. Deretter pynter du resten av kaken med det du ønsker eller har tilgjengelig. Bruk alt fra sjokolade til marsipanegg. 

Lagret av 449 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Mandelbunn

  • 90 g mandler
  • 30 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 150 g eggehvite, ca. 30 gram pr egg
  • 50 g sukker

Ostekrem

  • 3 plate(r) gelatin
  • 250 g kremost, naturell
  • 150 g sukker
  • 0.5 dl limesaft
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 3 dl kremfløte

Gelé

  • 2 plate(r) gelatin
  • 1.5 dl appelsinjuice
  • 100 g sukker

Pynt

  • 50 g sjokolade, smeltet
  • marsipan

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mandelbunn

  • 90 g mandler
  • 30 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 150 g eggehvite, ca. 30 gram pr egg
  • 50 g sukker

Ostekrem

  • 3 plate(r) gelatin
  • 250 g kremost, naturell
  • 150 g sukker
  • 0.5 dl limesaft
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 3 dl kremfløte

Gelé

  • 2 plate(r) gelatin
  • 1.5 dl appelsinjuice
  • 100 g sukker

Pynt

  • 50 g sjokolade, smeltet
  • marsipan
Forvarm stekeovnen til 180 grader.  Kjør mandler og hvetemel til fint mel i en foodprosessor.
Bland mandelmelet med melis. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott.
Kle en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et ca. 1 1/2 cm tykt lag. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Prøv å løfte opp et hjørne av bunnen. Slipper det bakepapiret er bunnen ferdig.
Bløtlegg gelatinen til ostekremen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Kjør kremost, sukker og limejuice til en glatt masse i en foodprosessor.
Varm appelsinjuicen til kokepunktet og ta den av platen. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen.
Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn. Dette kan gjøres i foodprosessoren.
Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.
Bruk en kakering som er 18 cm i diameter og 4,5 cm høy. Klipp bakepapir og legg på innsiden av ringen. Dette for at ringen skal slippe lettere.
Stikk ut mandelbunnen med kakeringen. Sett kakeringen på en flat tallerken og legg mandelbunnen i ringen.
Bløtlegg gelatinplatene til geleen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Kok opp appelsinjuice og sukker. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme juicen
Avkjøl slik at den blir fingervarm før den helles eller strykes på kaken. La kaken stå til geleen stivne. Fjern ringen forsiktig fra kaken og pynt den.
Nå kan du lage sjokoladeredet. Legg en bakeplate i fryseren i cirka 10 minutter, slik at den blir helt fryst. Smelt sjokolade og ha den i en sprøytepose. Pass på at den smeltede sjokoladen ikke er altfor varm, men bare akkurat smeltet, slik at platen ikke tiner.
Nå kan du lage sjokoladeredet. Legg en bakeplate i fryseren i cirka 10 minutter, slik at den blir helt fryst. Smelt sjokolade og ha den i en sprøytepose. Pass på at den smeltede sjokoladen ikke er altfor varm, men bare akkurat smeltet, slik at platen ikke tiner.
Sprøyt sjokoladen på den frosne platen i et gitter. Når sjokoladen begynner å stivne, men før den blir helt hard, former du et reir av sjokoladen.
Sprøyt sjokoladen på den frosne platen i et gitter. Når sjokoladen begynner å stivne, men før den blir helt hard, former du et reir av sjokoladen.
Legg reiret på kaken. Pynt til slutt med marsipan, som du tilsetter konditorfarge og deretter former til egg ved å rulle frem og tilbake mellom håndflatene. Du kan også pynte med annet påskegodteri etter ønske eller som du har tilgjengelig.
Legg reiret på kaken. Pynt til slutt med marsipan, som du tilsetter konditorfarge og deretter former til egg ved å rulle frem og tilbake mellom håndflatene. Du kan også pynte med annet påskegodteri etter ønske eller som du har tilgjengelig.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 180 grader.  Kjør mandler og hvetemel til fint mel i en foodprosessor.
Bland mandelmelet med melis. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott.
Kle en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et ca. 1 1/2 cm tykt lag. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Prøv å løfte opp et hjørne av bunnen. Slipper det bakepapiret er bunnen ferdig.
Bløtlegg gelatinen til ostekremen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Kjør kremost, sukker og limejuice til en glatt masse i en foodprosessor.
Varm appelsinjuicen til kokepunktet og ta den av platen. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen.
Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn. Dette kan gjøres i foodprosessoren.
Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.
Bruk en kakering som er 18 cm i diameter og 4,5 cm høy. Klipp bakepapir og legg på innsiden av ringen. Dette for at ringen skal slippe lettere.
Stikk ut mandelbunnen med kakeringen. Sett kakeringen på en flat tallerken og legg mandelbunnen i ringen.
Bløtlegg gelatinplatene til geleen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Kok opp appelsinjuice og sukker. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme juicen
Avkjøl slik at den blir fingervarm før den helles eller strykes på kaken. La kaken stå til geleen stivne. Fjern ringen forsiktig fra kaken og pynt den.
Nå kan du lage sjokoladeredet. Legg en bakeplate i fryseren i cirka 10 minutter, slik at den blir helt fryst. Smelt sjokolade og ha den i en sprøytepose. Pass på at den smeltede sjokoladen ikke er altfor varm, men bare akkurat smeltet, slik at platen ikke tiner.
Nå kan du lage sjokoladeredet. Legg en bakeplate i fryseren i cirka 10 minutter, slik at den blir helt fryst. Smelt sjokolade og ha den i en sprøytepose. Pass på at den smeltede sjokoladen ikke er altfor varm, men bare akkurat smeltet, slik at platen ikke tiner.
Sprøyt sjokoladen på den frosne platen i et gitter. Når sjokoladen begynner å stivne, men før den blir helt hard, former du et reir av sjokoladen.
Sprøyt sjokoladen på den frosne platen i et gitter. Når sjokoladen begynner å stivne, men før den blir helt hard, former du et reir av sjokoladen.
Legg reiret på kaken. Pynt til slutt med marsipan, som du tilsetter konditorfarge og deretter former til egg ved å rulle frem og tilbake mellom håndflatene. Du kan også pynte med annet påskegodteri etter ønske eller som du har tilgjengelig.
Legg reiret på kaken. Pynt til slutt med marsipan, som du tilsetter konditorfarge og deretter former til egg ved å rulle frem og tilbake mellom håndflatene. Du kan også pynte med annet påskegodteri etter ønske eller som du har tilgjengelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?