rask
Ny

Jordbærkake med ostekrem

30 min
(4 timer etterarbeid)

Dette er en nydelig kake med kjeksbunn og ostekrem med jordbærpuré. En enkel og dekorativ måte å pynte kaken på er å legge halve, friske jordbær langs kakeformen med snittflaten ut.

Kaken kan du lage dagen før og pynte med jordbær på toppen like før servering.

Oppskrift av Matklubben Trondheim.

232 har lagret denne
Jordbærkake med kjeksbunn, ostekrem og jordbær rundt kanten
Foto: Matklubben Trondheim

Dette er en nydelig kake med kjeksbunn og ostekrem med jordbærpuré. En enkel og dekorativ måte å pynte kaken på er å legge halve, friske jordbær langs kakeformen med snittflaten ut.

Kaken kan du lage dagen før og pynte med jordbær på toppen like før servering.

Oppskrift av Matklubben Trondheim.

232 har lagret denne

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Du trenger en springform på 22 cm

Bunn

  • 250 g digestive-kjeks
  • 100 g smør
  • 1 ss brunt sukker

Ostekrem

  • 3 dl seterrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 3 dl kremfløte
  • 150 g sukker
  • 200 g jordbær, ferske eller frosne
  • 5 stk gelatinplater
  • sitronsaft, smak til

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 250 g digestive-kjeks
  • 100 g smør
  • 1 ss brunt sukker

Ostekrem

  • 3 dl seterrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 3 dl kremfløte
  • 150 g sukker
  • 200 g jordbær, ferske eller frosne
  • 5 stk gelatinplater
  • sitronsaft, smak til
Begynn med å legge gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Ha jordbær og sukker i en kjele og kok opp. Ta gryten av varmen og tilsett gelatinplatene.
Kjør jordbærene glatt med en stavmikser. Avkjøl til romtemperatur, men pass på så jordbærpureen ikke stivner.
Knus kjeksen til den ligner fin sand.
Smelt smør, ha i brunt sukker og bland sammen med kjeksen.
Press blandingen godt ned i bunnen av en springform med diameter 22 cm.
Ta av det grønne på jordbærene og del dem i to. Plasser de rundt kakeformen med snittflaten ut. Det er lurt å bruke noe mellom bærene og kakeringen slik at de ikke setter seg fast. Selv rullet vi bakepapir og la rundt kanten og presset jordbærene mot.
Pisk sammen seterrømme og kremost til luftig (blandingen vil bli rennende før den tykner). Tilsett jordbærpureen og visp til sammenblandet.
I en annen bolle pisker du fløte til krem. Vend fløtekremen forsiktig inn i osteblandingen. Pass på så du ikke slår luften ut av moussen. Smak til med sitronsaft.
Hell kremen over kjeksbunnen din og sett kaken i kjøleskapet, minimum 4 timer.
Pynt med jordbær før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med å legge gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Ha jordbær og sukker i en kjele og kok opp. Ta gryten av varmen og tilsett gelatinplatene.
Kjør jordbærene glatt med en stavmikser. Avkjøl til romtemperatur, men pass på så jordbærpureen ikke stivner.
Knus kjeksen til den ligner fin sand.
Smelt smør, ha i brunt sukker og bland sammen med kjeksen.
Press blandingen godt ned i bunnen av en springform med diameter 22 cm.
Ta av det grønne på jordbærene og del dem i to. Plasser de rundt kakeformen med snittflaten ut. Det er lurt å bruke noe mellom bærene og kakeringen slik at de ikke setter seg fast. Selv rullet vi bakepapir og la rundt kanten og presset jordbærene mot.
Pisk sammen seterrømme og kremost til luftig (blandingen vil bli rennende før den tykner). Tilsett jordbærpureen og visp til sammenblandet.
I en annen bolle pisker du fløte til krem. Vend fløtekremen forsiktig inn i osteblandingen. Pass på så du ikke slår luften ut av moussen. Smak til med sitronsaft.
Hell kremen over kjeksbunnen din og sett kaken i kjøleskapet, minimum 4 timer.
Pynt med jordbær før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?