Dette er en nydelig kake med kjeksbunn og ostekrem med jordbærpuré. En enkel og dekorativ måte å pynte kaken på er å legge halve, friske jordbær langs kakeformen med snittflaten ut.
Kaken kan du lage dagen før og pynte med jordbær på toppen like før servering.
Dette er en nydelig kake med kjeksbunn og ostekrem med jordbærpuré. En enkel og dekorativ måte å pynte kaken på er å legge halve, friske jordbær langs kakeformen med snittflaten ut.
Kaken kan du lage dagen før og pynte med jordbær på toppen like før servering.
Begynn med å legge gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Ha jordbær og sukker i en kjele og kok opp. Ta gryten av varmen og tilsett gelatinplatene.
Kjør jordbærene glatt med en stavmikser. Avkjøl til romtemperatur, men pass på så jordbærpureen ikke stivner.
Knus kjeksen til den ligner fin sand.
Smelt smør, ha i brunt sukker og bland sammen med kjeksen.
Press blandingen godt ned i bunnen av en springform med diameter 22 cm.
Ta av det grønne på jordbærene og del dem i to. Plasser de rundt kakeformen med snittflaten ut. Det er lurt å bruke noe mellom bærene og kakeringen slik at de ikke setter seg fast. Selv rullet vi bakepapir og la rundt kanten og presset jordbærene mot.
Pisk sammen seterrømme og kremost til luftig (blandingen vil bli rennende før den tykner). Tilsett jordbærpureen og visp til sammenblandet.
I en annen bolle pisker du fløte til krem. Vend fløtekremen forsiktig inn i osteblandingen. Pass på så du ikke slår luften ut av moussen. Smak til med sitronsaft.
Hell kremen over kjeksbunnen din og sett kaken i kjøleskapet, minimum 4 timer.
Pynt med jordbær før servering.
Bon appetit!
Begynn med å legge gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Ha jordbær og sukker i en kjele og kok opp. Ta gryten av varmen og tilsett gelatinplatene.
Kjør jordbærene glatt med en stavmikser. Avkjøl til romtemperatur, men pass på så jordbærpureen ikke stivner.
Knus kjeksen til den ligner fin sand.
Smelt smør, ha i brunt sukker og bland sammen med kjeksen.
Press blandingen godt ned i bunnen av en springform med diameter 22 cm.
Ta av det grønne på jordbærene og del dem i to. Plasser de rundt kakeformen med snittflaten ut. Det er lurt å bruke noe mellom bærene og kakeringen slik at de ikke setter seg fast. Selv rullet vi bakepapir og la rundt kanten og presset jordbærene mot.
Pisk sammen seterrømme og kremost til luftig (blandingen vil bli rennende før den tykner). Tilsett jordbærpureen og visp til sammenblandet.
I en annen bolle pisker du fløte til krem. Vend fløtekremen forsiktig inn i osteblandingen. Pass på så du ikke slår luften ut av moussen. Smak til med sitronsaft.
Hell kremen over kjeksbunnen din og sett kaken i kjøleskapet, minimum 4 timer.