En klassisk ostekake med gelélokk er en favoritt for en grunn. Ostekaken er enkel å lage med deilig kjeksbunn, myk krem av blant annet sitrongelé, kremost og rømme og toppet med rødt gelelokk med jordbærsmak.
En klassisk ostekake med gelélokk er en favoritt for en grunn. Ostekaken er enkel å lage med deilig kjeksbunn, myk krem av blant annet sitrongelé, kremost og rømme og toppet med rødt gelelokk med jordbærsmak.
225 g kjeks, søt kjeks, f.eks Bixit eller Digestive
100 g smør
Fyll
1 pakke sitrongelé, pulver
2.5 dl vann, kokende
3 dl lettrømme
200 g kremost
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt
1 pakke bringebærpulver
2.5 dl vann, kokende
friske bær
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Bunn
225 g kjeks, søt kjeks, f.eks Bixit eller Digestive
100 g smør
Fyll
1 pakke sitrongelé, pulver
2.5 dl vann, kokende
3 dl lettrømme
200 g kremost
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt
1 pakke bringebærpulver
2.5 dl vann, kokende
friske bær
Ta ut rømme og kremost en stund før du skal bake. Når ingrediensene er romtemperert, er det lettere å unngå klumper i ostemassen når du sper inn geléen.
Knus kjeksen i en foodprosessor eller ved hjelp av en brødpose og kjevle eller lignende.
Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Kle bunnen av en springform (cirka 24 cm i diameter) med bakepapir og press kjeksblandingen ut i bunnen av formen. Avkjøl i kjøleskap mens du lager ostemassen.
Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geleen er kald, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker med en miksmaster eller kjøkkenmaskin. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Til slutt pisker du inn avkjølt gelé i en tynn stråle.
Hell fyllet i kakeformen og la kaken sette seg og stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl geleen til den er kald, men fortsatt flytende. Hvis geelen er for varm når du heller den over ostekaken vil den smelte inn i ostefyllet og lokket vil bli grumsete.
Hell geleen på toppen av kaken og sett formen kaldt til geléen har stivnet, 1-2 timer.
Bruk en liten, spiss kniv og skjær langs kanten av springformen. Mens kaken er kald, kan du også enkelt flytte den fra bunnen av springformen over på et kakefat. Bruk gjerne en stor palett eller en kakespade til hjelp.
Pynt med friske bær og server.
Bon appetit!
Ta ut rømme og kremost en stund før du skal bake. Når ingrediensene er romtemperert, er det lettere å unngå klumper i ostemassen når du sper inn geléen.
Knus kjeksen i en foodprosessor eller ved hjelp av en brødpose og kjevle eller lignende.
Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Kle bunnen av en springform (cirka 24 cm i diameter) med bakepapir og press kjeksblandingen ut i bunnen av formen. Avkjøl i kjøleskap mens du lager ostemassen.
Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geleen er kald, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker med en miksmaster eller kjøkkenmaskin. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Til slutt pisker du inn avkjølt gelé i en tynn stråle.
Hell fyllet i kakeformen og la kaken sette seg og stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl geleen til den er kald, men fortsatt flytende. Hvis geelen er for varm når du heller den over ostekaken vil den smelte inn i ostefyllet og lokket vil bli grumsete.
Hell geleen på toppen av kaken og sett formen kaldt til geléen har stivnet, 1-2 timer.
Bruk en liten, spiss kniv og skjær langs kanten av springformen. Mens kaken er kald, kan du også enkelt flytte den fra bunnen av springformen over på et kakefat. Bruk gjerne en stor palett eller en kakespade til hjelp.