Silkemyk vegansk ostekake
Oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren. – Jeg elsker friske kaker, og det er nettopp det denne er! Den er myk, frisk og spennende på samme tid. Mange lurer på hvorfor jeg putter silketofu i kaker, og det er rett og slett for å få inn den nydelige silkemyke konsistensen, men også for å gjøre kakene litt mer mettende, sier Dahlgren om denne oppskriften på ostekake, som kan lages vegansk og melkefri med plantebasert smør og sjokolade.
Tofuen smaker ingenting i denne kaken, men er proppfull av protein og kalsium. Jeg sier ikke at dette er en helsekake, men du blir i alle fall mye mettere enn av en vanlig ostekake.
** Står «silken tofu» og oppbevares oftest i romtemperatur hyllen i store matbutikker.
Oppskrift/foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer
Oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren. – Jeg elsker friske kaker, og det er nettopp det denne er! Den er myk, frisk og spennende på samme tid. Mange lurer på hvorfor jeg putter silketofu i kaker, og det er rett og slett for å få inn den nydelige silkemyke konsistensen, men også for å gjøre kakene litt mer mettende, sier Dahlgren om denne oppskriften på ostekake, som kan lages vegansk og melkefri med plantebasert smør og sjokolade.
Tofuen smaker ingenting i denne kaken, men er proppfull av protein og kalsium. Jeg sier ikke at dette er en helsekake, men du blir i alle fall mye mettere enn av en vanlig ostekake.
** Står «silken tofu» og oppbevares oftest i romtemperatur hyllen i store matbutikker.
Oppskrift/foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer
Ingredienser
Fyll
- 250 g cashewnøtter, bløtlagt el. kokt
- 200 g hvit sjokolade, *Husk melkefri om du vil ha kaken helt plantebasert.
- 300 - 348 g silketofu, **Står «silken tofu» og oppbevares oftest i romtemperatur.
- 1 dl lønnesirup, el. annen flytende søtning
- 2 ts vaniljeekstrakt, el. pulver
- 5 - 6 ss sitronsaft, fra ca. 1,5 sitron
- 1 ss frisk ingefær, revet (valgfritt)
Bunn
- 100 g smør, gjerne plantebasert
- 250 g kjeks, f.eks digestive/Bixit
- ingefærkrydder
- 0.5 ts kanel
Valgfri topping
- bær
- sjokolade
- mynte
- bærsaus
Slik gjør du:
Fyll
- 250 g cashewnøtter, bløtlagt el. kokt
- 200 g hvit sjokolade, *Husk melkefri om du vil ha kaken helt plantebasert.
- 300 - 348 g silketofu, **Står «silken tofu» og oppbevares oftest i romtemperatur.
- 1 dl lønnesirup, el. annen flytende søtning
- 2 ts vaniljeekstrakt, el. pulver
- 5 - 6 ss sitronsaft, fra ca. 1,5 sitron
- 1 ss frisk ingefær, revet (valgfritt)
Bunn
- 100 g smør, gjerne plantebasert
- 250 g kjeks, f.eks digestive/Bixit
- ingefærkrydder
- 0.5 ts kanel
Valgfri topping
- bær
- sjokolade
- mynte
- bærsaus
