Det er vanskelig å ikke like ostekake. Denne varianten lages med en enkel kjeksbunn med kokos og ingefær, hvit sjokolade i fyllet og toppes med frisk pasjonsfrukt. En helt nydelig smakskombinasjon!
Ostekaken er enkel og lage da den krever ingen steking, kun tid i fryseren. Beregn minst 3 timer til avkjøling, helst over natten.
Det er vanskelig å ikke like ostekake. Denne varianten lages med en enkel kjeksbunn med kokos og ingefær, hvit sjokolade i fyllet og toppes med frisk pasjonsfrukt. En helt nydelig smakskombinasjon!
Ostekaken er enkel og lage da den krever ingen steking, kun tid i fryseren. Beregn minst 3 timer til avkjøling, helst over natten.
Obs: 1 kake gir 8 porsjoner. Passer til en springform på 20 cm.
Bunn
300 g digestive-kjeks
120 g smør, smeltet
50 g kokosmasse
1 ts kanel
0.5 ts malt ingefær
Fyll
500 g kremost
50 g melis
1 stk lime, skallet og saften
200 g hvit sjokolade, smeltet
2.5 dl fløte
2 stk gelatinplater
Topping
4 stk pasjonsfrukt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Bunn
300 g digestive-kjeks
120 g smør, smeltet
50 g kokosmasse
1 ts kanel
0.5 ts malt ingefær
Fyll
500 g kremost
50 g melis
1 stk lime, skallet og saften
200 g hvit sjokolade, smeltet
2.5 dl fløte
2 stk gelatinplater
Topping
4 stk pasjonsfrukt
Finn frem en springform på 20 cm og dekk med bakepapir i bunnen. Smør kanten på springformen med smør eller formfett.
Knus digestivekjeksen og bland den sammen med kokosmasse, kanel, malt ingefær og smeltet smør.
Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs sidene. Sett springformen i fryseren i en halvtime.
I mellomtiden kan du lage ostefyllet. Del opp den hvite sjokoladen i små biter og smelt den over et vannbad.
Finn frem en bolle og pisk kremost, melis og limeskall med en miksmaster til en glatt og jevn blanding. Tilsett den hvite smeltede sjokoladen og fløten og pisk videre til en luftig og klumpfri røre.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften, trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Hell gelatinblandingen i en tynn stråle inn i resten av ostefyllet mens du pisker, for å unngå klumper.
Ta springformen ut av fryseren og hell ostekremen over bunnen og fordel den jevnt utover.
Sett kaldt i kjøleskap minst 3 timer, gjerne over natten.
Server kaken toppet med pasjonsfrukt og nyt!
Bon appetit!
Finn frem en springform på 20 cm og dekk med bakepapir i bunnen. Smør kanten på springformen med smør eller formfett.
Knus digestivekjeksen og bland den sammen med kokosmasse, kanel, malt ingefær og smeltet smør.
Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs sidene. Sett springformen i fryseren i en halvtime.
I mellomtiden kan du lage ostefyllet. Del opp den hvite sjokoladen i små biter og smelt den over et vannbad.
Finn frem en bolle og pisk kremost, melis og limeskall med en miksmaster til en glatt og jevn blanding. Tilsett den hvite smeltede sjokoladen og fløten og pisk videre til en luftig og klumpfri røre.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften, trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Hell gelatinblandingen i en tynn stråle inn i resten av ostefyllet mens du pisker, for å unngå klumper.
Ta springformen ut av fryseren og hell ostekremen over bunnen og fordel den jevnt utover.
Sett kaldt i kjøleskap minst 3 timer, gjerne over natten.