Ostekake med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

3 t 45 min

Det er vanskelig å ikke like ostekake. Denne varianten lages med en enkel kjeksbunn med kokos og ingefær, hvit sjokolade i fyllet og toppes med frisk pasjonsfrukt. En helt nydelig smakskombinasjon!

Ostekaken er enkel og lage da den krever ingen steking, kun tid i fryseren. Beregn minst 3 timer til avkjøling, helst over natten.

191 har lagret denne
Ostekake med kjeksbunn, hvit sjokolade-fyll og pasjonsfrukt på toppen
Foto: Silje Sandberg

Det er vanskelig å ikke like ostekake. Denne varianten lages med en enkel kjeksbunn med kokos og ingefær, hvit sjokolade i fyllet og toppes med frisk pasjonsfrukt. En helt nydelig smakskombinasjon!

Ostekaken er enkel og lage da den krever ingen steking, kun tid i fryseren. Beregn minst 3 timer til avkjøling, helst over natten.

191 har lagret denne

Ingredienser

1
stk
Obs: 1 kake gir 8 porsjoner. Passer til en springform på 20 cm.

Bunn

  • 300 g digestive-kjeks
  • 120 g smør, smeltet
  • 50 g kokosmasse
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær

Fyll

  • 500 g kremost
  • 50 g melis
  • 1 stk lime, skallet og saften
  • 200 g hvit sjokolade, smeltet
  • 2.5 dl fløte
  • 2 stk gelatinplater

Topping

  • 4 stk pasjonsfrukt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 300 g digestive-kjeks
  • 120 g smør, smeltet
  • 50 g kokosmasse
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær

Fyll

  • 500 g kremost
  • 50 g melis
  • 1 stk lime, skallet og saften
  • 200 g hvit sjokolade, smeltet
  • 2.5 dl fløte
  • 2 stk gelatinplater

Topping

  • 4 stk pasjonsfrukt
Finn frem en springform på 20 cm og dekk med bakepapir i bunnen. Smør kanten på springformen med smør eller formfett.
Knus digestivekjeksen og bland den sammen med kokosmasse, kanel, malt ingefær og smeltet smør.
Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs sidene. Sett springformen i fryseren i en halvtime.
I mellomtiden kan du lage ostefyllet. Del opp den hvite sjokoladen i små biter og smelt den over et vannbad.
Finn frem en bolle og pisk kremost, melis og limeskall med en miksmaster til en glatt og jevn blanding. Tilsett den hvite smeltede sjokoladen og fløten og pisk videre til en luftig og klumpfri røre.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften, trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Hell gelatinblandingen i en tynn stråle inn i resten av ostefyllet mens du pisker, for å unngå klumper.
Ta springformen ut av fryseren og hell ostekremen over bunnen og fordel den jevnt utover.
Sett kaldt i kjøleskap minst 3 timer, gjerne over natten.
Server kaken toppet med pasjonsfrukt og nyt!
Server kaken toppet med pasjonsfrukt og nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Finn frem en springform på 20 cm og dekk med bakepapir i bunnen. Smør kanten på springformen med smør eller formfett.
Knus digestivekjeksen og bland den sammen med kokosmasse, kanel, malt ingefær og smeltet smør.
Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs sidene. Sett springformen i fryseren i en halvtime.
I mellomtiden kan du lage ostefyllet. Del opp den hvite sjokoladen i små biter og smelt den over et vannbad.
Finn frem en bolle og pisk kremost, melis og limeskall med en miksmaster til en glatt og jevn blanding. Tilsett den hvite smeltede sjokoladen og fløten og pisk videre til en luftig og klumpfri røre.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften, trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Hell gelatinblandingen i en tynn stråle inn i resten av ostefyllet mens du pisker, for å unngå klumper.
Ta springformen ut av fryseren og hell ostekremen over bunnen og fordel den jevnt utover.
Sett kaldt i kjøleskap minst 3 timer, gjerne over natten.
Server kaken toppet med pasjonsfrukt og nyt!
Server kaken toppet med pasjonsfrukt og nyt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?