Ostekake med multer og kokosmakron
4 h
10 varer
118
Foto og styling: Camilla Andersen / @seashells.and.chandeliers
Dette er en herlig vinterkake som både er lekker og smakfull. Kaken har en seig og aromatisk bunn laget med kokos og vanilje. Toppen er en kald ostekake med rørte multer. Perfekt til julens selskaper.
Kaken er naturlig fri for gluten. Du trenger en springform på 24 cm.
Tips: Denne kaken kan du fint fryse for å ta med i juleselskap.
Oppskrift er hentet fra boken «Jul med Frida» av Frida Anker Kulmus, som står bak Gladbakst.
Ingredienser
1
porsjoner
Obs: Kaken passer en springform på 24 cm
Bunn
- 2 stk eggehvite
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g kokos
Fyll
- 600 g kremost
- 60 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stk sitron, saften
- 3 dl kremfløte
- 2 stk gelatinplater
Topping
- 150 g multer, fryste
- 80 g sukker
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Bunn
- 2 stk eggehvite
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g kokos
Fyll
- 600 g kremost
- 60 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stk sitron, saften
- 3 dl kremfløte
- 2 stk gelatinplater
Topping
- 150 g multer, fryste
- 80 g sukker
Pisk eggehviter og sukker stivt. Tilsett vaniljesukker og kokos.
Legg fyllet i bunnen av kake - formen og stek det på 175 grader i 10 min.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem min.
Press ut saften av sitronen. Varm den opp i en liten kjele.
Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften.
Mens saften kjøler seg ned, kan du vispe kremosten glatt.
Pisk kremen stiv og tilsett sitron - saften. Vend så inn kremen i kremosten.
Ha kremen over i kakeformen og sett den kaldt i minst 3 timer, gjerne natten over.
Varm opp multene og ha i sukkeret. Avkjøl blandingen straks sukkeret har smeltet.
Når kaken har satt seg og bærene er kalde, smører du dem over kaken som et lokk.

Bon appetit!
Pisk eggehviter og sukker stivt. Tilsett vaniljesukker og kokos.
Legg fyllet i bunnen av kake - formen og stek det på 175 grader i 10 min.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem min.
Press ut saften av sitronen. Varm den opp i en liten kjele.
Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften.
Mens saften kjøler seg ned, kan du vispe kremosten glatt.
Pisk kremen stiv og tilsett sitron - saften. Vend så inn kremen i kremosten.
Ha kremen over i kakeformen og sett den kaldt i minst 3 timer, gjerne natten over.
Varm opp multene og ha i sukkeret. Avkjøl blandingen straks sukkeret har smeltet.
Når kaken har satt seg og bærene er kalde, smører du dem over kaken som et lokk.