Til hovedinnhold

Ostekake med multer og kokosmakron

4 h
10 varer
118
Ostekake med rørte multer og kokosbunn pyntet med klementiner og tørkede appelsinskiver
Foto og styling: Camilla Andersen / @seashells.and.chandeliers

Dette er en herlig vinterkake som både er lekker og smakfull. Kaken har en seig og aromatisk bunn laget med kokos og vanilje. Toppen er en kald ostekake med rørte multer. Perfekt til julens selskaper.

Kaken er naturlig fri for gluten. Du trenger en springform på 24 cm.

Tips: Denne kaken kan du fint fryse for å ta med i juleselskap.

Oppskrift er hentet fra boken «Jul med Frida» av Frida Anker Kulmus, som står bak Gladbakst.

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Kaken passer en springform på 24 cm

Bunn

  • 2 stk eggehvite
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g kokos

Fyll

  • 600 g kremost
  • 60 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk sitron, saften
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk gelatinplater

Topping

  • 150 g multer, fryste
  • 80 g sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 2 stk eggehvite
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g kokos

Fyll

  • 600 g kremost
  • 60 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk sitron, saften
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk gelatinplater

Topping

  • 150 g multer, fryste
  • 80 g sukker
Pisk eggehviter og sukker stivt. Tilsett vaniljesukker og kokos.
Legg fyllet i bunnen av kake - formen og stek det på 175 grader i 10 min.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem min.
Press ut saften av sitronen. Varm den opp i en liten kjele.
Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften.
Mens saften kjøler seg ned, kan du vispe kremosten glatt.
Pisk kremen stiv og tilsett sitron - saften. Vend så inn kremen i kremosten.
Ha kremen over i kakeformen og sett den kaldt i minst 3 timer, gjerne natten over.
Varm opp multene og ha i sukkeret. Avkjøl blandingen straks sukkeret har smeltet.
Når kaken har satt seg og bærene er kalde, smører du dem over kaken som et lokk.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehviter og sukker stivt. Tilsett vaniljesukker og kokos.
Legg fyllet i bunnen av kake - formen og stek det på 175 grader i 10 min.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem min.
Press ut saften av sitronen. Varm den opp i en liten kjele.
Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften.
Mens saften kjøler seg ned, kan du vispe kremosten glatt.
Pisk kremen stiv og tilsett sitron - saften. Vend så inn kremen i kremosten.
Ha kremen over i kakeformen og sett den kaldt i minst 3 timer, gjerne natten over.
Varm opp multene og ha i sukkeret. Avkjøl blandingen straks sukkeret har smeltet.
Når kaken har satt seg og bærene er kalde, smører du dem over kaken som et lokk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?