Sitronkake med bringebærkrem

1 h 30 min
Lagret av 1478 brukere
Sitronkake i langpanne med rosa bringebærkrem
Kristine Ilstad
Lagret av 1478 brukere

Ingredienser

10
porsjoner

Sitronkake

  • 400 g sukker
  • 5 ss sitronskall, finrevet
  • 125 g smør, romtemperert
  • 1 dl olje, nøytral
  • 6 stk egg
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 1 ss bakepulver
  • 500 g hvetemel
  • 3 dl kefir

Rosa bringebærkrem

  • 300 g bringebær, frosne
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 2 ss bringebær, frysetørret

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sitronkake

  • 400 g sukker
  • 5 ss sitronskall, finrevet
  • 125 g smør, romtemperert
  • 1 dl olje, nøytral
  • 6 stk egg
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 1 ss bakepulver
  • 500 g hvetemel
  • 3 dl kefir

Rosa bringebærkrem

  • 300 g bringebær, frosne
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 2 ss bringebær, frysetørret
Ha sukker og revet sitronskall i en bolle og gni sitronskallet godt inn slik at det fordeler seg fint i sukkeret. Tilsett romtemperert smør og olje og pisk blandingen sammen. Tilsett deretter eggene, ett om gangen, og pisk blandingen opp til en luftig smørkrem. Vend inn presset sitronsaft. Bland bakepulveret med hvetemelet og vend inn til slutt sammen med kefir.
Fordel deigen utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20 x 30 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i cirka 30 minutter (sjekk at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i langpannen til den er helt kald.
Til bringebærkremen tines bringebærene i en kjele. Tilsett 100 gram av sukkeret og gi bærene et raskt oppkok så sukkeret løser seg opp. Mos bærblandingen med en stavmikser og press den deretter igjennom en sikt slik at alle bringebærfrø fjernes. Mål opp 1,5 dl bringebærsaus som skal brukes til kremen og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
Pisk kremfløten til myk krem sammen med resterende 50 gram av sukkeret. Når kremen begynner å tykne, tilsettes den kalde bringebærsausen. Pisk videre til kremen er fast i konsistensen.
Ta sitronkaken ut av formen. Bruk en stor brødkniv til å skjære av en mørke overflaten på toppen og langs sidene av kaken. Bre deretter bringebærkremen over kaken og pynt med tørket bringebærstrøssel. Del kaken i firkanter ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Ha sukker og revet sitronskall i en bolle og gni sitronskallet godt inn slik at det fordeler seg fint i sukkeret. Tilsett romtemperert smør og olje og pisk blandingen sammen. Tilsett deretter eggene, ett om gangen, og pisk blandingen opp til en luftig smørkrem. Vend inn presset sitronsaft. Bland bakepulveret med hvetemelet og vend inn til slutt sammen med kefir.
Fordel deigen utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20 x 30 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i cirka 30 minutter (sjekk at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i langpannen til den er helt kald.
Til bringebærkremen tines bringebærene i en kjele. Tilsett 100 gram av sukkeret og gi bærene et raskt oppkok så sukkeret løser seg opp. Mos bærblandingen med en stavmikser og press den deretter igjennom en sikt slik at alle bringebærfrø fjernes. Mål opp 1,5 dl bringebærsaus som skal brukes til kremen og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
Pisk kremfløten til myk krem sammen med resterende 50 gram av sukkeret. Når kremen begynner å tykne, tilsettes den kalde bringebærsausen. Pisk videre til kremen er fast i konsistensen.
Ta sitronkaken ut av formen. Bruk en stor brødkniv til å skjære av en mørke overflaten på toppen og langs sidene av kaken. Bre deretter bringebærkremen over kaken og pynt med tørket bringebærstrøssel. Del kaken i firkanter ved servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?