Sitronkake med bringebærkrem

1 t 30 min

Herlige langpannekake-oppskrifter kan man aldri få nok av. Sitronkake med bringebærkrem er en utrolig saftig og god kake som ser delikat ut og smaker av sommer!

Selve sitronkaken egner seg godt til frysing, men kaken bør helst serveres samme dag som den dekkes med bringebærkrem.

Oppskriften er beregnet til liten langpanne.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

1684 har lagret denne
Sitronkake i langpanne med rosa bringebærkrem
Kristine Ilstad

Herlige langpannekake-oppskrifter kan man aldri få nok av. Sitronkake med bringebærkrem er en utrolig saftig og god kake som ser delikat ut og smaker av sommer!

Selve sitronkaken egner seg godt til frysing, men kaken bør helst serveres samme dag som den dekkes med bringebærkrem.

Oppskriften er beregnet til liten langpanne.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

1684 har lagret denne
10
porsjoner

Sitronkake

  • 400 g sukker
  • 5 ss sitronskall, finrevet
  • 125 g smør, romtemperert
  • 1 dl olje, nøytral
  • 6 stk egg
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 1 ss bakepulver
  • 500 g hvetemel
  • 3 dl kefir

Rosa bringebærkrem

  • 300 g bringebær, frosne
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 2 ss bringebær, frysetørret
Unngå at skjermen går i dvale

Sitronkake

  • 400 g sukker
  • 5 ss sitronskall, finrevet
  • 125 g smør, romtemperert
  • 1 dl olje, nøytral
  • 6 stk egg
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 1 ss bakepulver
  • 500 g hvetemel
  • 3 dl kefir

Rosa bringebærkrem

  • 300 g bringebær, frosne
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 2 ss bringebær, frysetørret
Ha sukker og revet sitronskall i en bolle og gni sitronskallet godt inn slik at det fordeler seg fint i sukkeret. Tilsett romtemperert smør og olje og pisk blandingen sammen. Tilsett deretter eggene, ett om gangen, og pisk blandingen opp til en luftig smørkrem. Vend inn presset sitronsaft. Bland bakepulveret med hvetemelet og vend inn til slutt sammen med kefir.
Fordel deigen utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20 x 30 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i cirka 30 minutter (sjekk at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i langpannen til den er helt kald.
Til bringebærkremen tines bringebærene i en kjele. Tilsett 100 gram av sukkeret og gi bærene et raskt oppkok så sukkeret løser seg opp. Mos bærblandingen med en stavmikser og press den deretter igjennom en sikt slik at alle bringebærfrø fjernes. Mål opp 1,5 dl bringebærsaus som skal brukes til kremen og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
Pisk kremfløten til myk krem sammen med resterende 50 gram av sukkeret. Når kremen begynner å tykne, tilsettes den kalde bringebærsausen. Pisk videre til kremen er fast i konsistensen.
Ta sitronkaken ut av formen. Bruk en stor brødkniv til å skjære av en mørke overflaten på toppen og langs sidene av kaken. Bre deretter bringebærkremen over kaken og pynt med tørket bringebærstrøssel. Del kaken i firkanter ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Ha sukker og revet sitronskall i en bolle og gni sitronskallet godt inn slik at det fordeler seg fint i sukkeret. Tilsett romtemperert smør og olje og pisk blandingen sammen. Tilsett deretter eggene, ett om gangen, og pisk blandingen opp til en luftig smørkrem. Vend inn presset sitronsaft. Bland bakepulveret med hvetemelet og vend inn til slutt sammen med kefir.
Fordel deigen utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20 x 30 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i cirka 30 minutter (sjekk at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i langpannen til den er helt kald.
Til bringebærkremen tines bringebærene i en kjele. Tilsett 100 gram av sukkeret og gi bærene et raskt oppkok så sukkeret løser seg opp. Mos bærblandingen med en stavmikser og press den deretter igjennom en sikt slik at alle bringebærfrø fjernes. Mål opp 1,5 dl bringebærsaus som skal brukes til kremen og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
Pisk kremfløten til myk krem sammen med resterende 50 gram av sukkeret. Når kremen begynner å tykne, tilsettes den kalde bringebærsausen. Pisk videre til kremen er fast i konsistensen.
Ta sitronkaken ut av formen. Bruk en stor brødkniv til å skjære av en mørke overflaten på toppen og langs sidene av kaken. Bre deretter bringebærkremen over kaken og pynt med tørket bringebærstrøssel. Del kaken i firkanter ved servering.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?