Til hovedinnhold

Gulrotkake i langpanne

1 h 30 min

En herlig gulrotkake i langpanne med rikelige mengder fløyelsmyk kremostglasur, som passer til alle anledninger.

Et tips her er å rive to tredjedeler av gulrøttene grovt, og resten fint.

Valnøtter kan sløyfes eller erstattes med andre nøtter, som pekannøtter eller mandler. Hvis du ønsker kan du også tilsette 100 gram rosiner.

Oppskriften passer en liten langpanne som måler cirka 25 x 30 centimeter.

Lagret av 1209 brukere
Gulrotkake i langpanne
Foto: Sara Johannessen Meek/VG

En herlig gulrotkake i langpanne med rikelige mengder fløyelsmyk kremostglasur, som passer til alle anledninger.

Et tips her er å rive to tredjedeler av gulrøttene grovt, og resten fint.

Valnøtter kan sløyfes eller erstattes med andre nøtter, som pekannøtter eller mandler. Hvis du ønsker kan du også tilsette 100 gram rosiner.

Oppskriften passer en liten langpanne som måler cirka 25 x 30 centimeter.

Lagret av 1209 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 150 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 0.25 ts nellik, malt
  • 1 klype salt
  • 2 dl olje, nøytral
  • 350 g gulrot, revet
  • 100 g valnøtter, grovhakkede

Glasur

  • 300 g kremost naturell
  • 200 g smør, mykt
  • 350 g melis
  • 1.5 ss limesaft

Ekstra pynt

  • valnøtter, hakkede
  • limeskall, finrevet
  • karamellsaus, tykk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 150 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 0.25 ts nellik, malt
  • 1 klype salt
  • 2 dl olje, nøytral
  • 350 g gulrot, revet
  • 100 g valnøtter, grovhakkede

Glasur

  • 300 g kremost naturell
  • 200 g smør, mykt
  • 350 g melis
  • 1.5 ss limesaft

Ekstra pynt

  • valnøtter, hakkede
  • limeskall, finrevet
  • karamellsaus, tykk
Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen alt det tørre.
Bland oljen raskt inn i eggedosisen og vend inn det tørre, men pass på at du ikke rører for mye. Vend til slutt inn gulrøtter og valnøtter. Hell røren jevnt utover i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Overflaten skal kjennes fast ut, sjekk gjerne med en kakepinne.
Avkjøl kaken først i formen og videre på rist. Vent med å ha på glasuren til kaken er avkjølt.
Visp osten glatt og klumpfri. Tilsett smør, limesaft og siktet melis. Visp ostekremen glatt og luftig (stopp et par ganger underveis og skrap ned langs med sidene i bollen).
Vend kaken over på et passende serveringsfat. Fjern bakepapiret og bre over ostekremen.
Pynt med litt ekstra nøtter, limeskall og karamellsaus hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen alt det tørre.
Bland oljen raskt inn i eggedosisen og vend inn det tørre, men pass på at du ikke rører for mye. Vend til slutt inn gulrøtter og valnøtter. Hell røren jevnt utover i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Overflaten skal kjennes fast ut, sjekk gjerne med en kakepinne.
Avkjøl kaken først i formen og videre på rist. Vent med å ha på glasuren til kaken er avkjølt.
Visp osten glatt og klumpfri. Tilsett smør, limesaft og siktet melis. Visp ostekremen glatt og luftig (stopp et par ganger underveis og skrap ned langs med sidene i bollen).
Vend kaken over på et passende serveringsfat. Fjern bakepapiret og bre over ostekremen.
Pynt med litt ekstra nøtter, limeskall og karamellsaus hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?