Gulrotkake i langpanne
En herlig gulrotkake i langpanne med rikelige mengder fløyelsmyk kremostglasur, som passer til alle anledninger.
Et tips her er å rive to tredjedeler av gulrøttene grovt, og resten fint.
Valnøtter kan sløyfes eller erstattes med andre nøtter, som pekannøtter eller mandler. Hvis du ønsker kan du også tilsette 100 gram rosiner.
Oppskriften passer en liten langpanne som måler cirka 25 x 30 centimeter.
En herlig gulrotkake i langpanne med rikelige mengder fløyelsmyk kremostglasur, som passer til alle anledninger.
Et tips her er å rive to tredjedeler av gulrøttene grovt, og resten fint.
Valnøtter kan sløyfes eller erstattes med andre nøtter, som pekannøtter eller mandler. Hvis du ønsker kan du også tilsette 100 gram rosiner.
Oppskriften passer en liten langpanne som måler cirka 25 x 30 centimeter.
Ingredienser
- 4 stykker egg, mellomstore
- 150 g sukker
- 100 g brunt sukker
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 2 ts kanel, malt
- 1 ts kardemomme, malt
- 1 ts ingefær, malt
- 0.25 ts nellik, malt
- 1 klype salt
- 2 dl olje, nøytral
- 350 g gulrot, revet
- 100 g valnøtter, grovhakkede
Glasur
- 300 g kremost naturell
- 200 g smør, mykt
- 350 g melis
- 1.5 ss limesaft
Ekstra pynt
- valnøtter, hakkede
- limeskall, finrevet
- karamellsaus, tykk
Slik gjør du:
- 4 stykker egg, mellomstore
- 150 g sukker
- 100 g brunt sukker
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 2 ts kanel, malt
- 1 ts kardemomme, malt
- 1 ts ingefær, malt
- 0.25 ts nellik, malt
- 1 klype salt
- 2 dl olje, nøytral
- 350 g gulrot, revet
- 100 g valnøtter, grovhakkede
Glasur
- 300 g kremost naturell
- 200 g smør, mykt
- 350 g melis
- 1.5 ss limesaft
Ekstra pynt
- valnøtter, hakkede
- limeskall, finrevet
- karamellsaus, tykk
