Saftig og frisk langpannekake med bringebær og mandler

1 h
Lagret av 601 brukere
Saftig og frisk langpannekake med bringebær og mandler
Foto: Sara Johannessen Meek/VG
Lagret av 601 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 5 stykker egg, mellomstore
  • 250 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker, eller frøene fra 1 vaniljestang
  • 250 g smør
  • 2.5 ts bakepulver
  • 100 g mandler, finmalte
  • 1.25 dl kefir
  • 1 stk sitron, saften
  • 200 g bringebær, ferske eller frosne
  • 1 dl mandler, hakkede eller skivede
  • melis, til pynt
  • 350 g hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stykker egg, mellomstore
  • 250 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker, eller frøene fra 1 vaniljestang
  • 250 g smør
  • 2.5 ts bakepulver
  • 100 g mandler, finmalte
  • 1.25 dl kefir
  • 1 stk sitron, saften
  • 200 g bringebær, ferske eller frosne
  • 1 dl mandler, hakkede eller skivede
  • melis, til pynt
  • 350 g hvetemel
Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. Visp egg, sukker og vaniljefrø eller vaniljesukker til eggedosis.
Smelt og avkjøl smøret. Sikt sammen mel, bakepulver og ev vaniljesukker.
Bland smøret raskt inn i eggedosisen og vend inn det tørre, finmalte mandler vekselsvis med melken. Pass på så du ikke rører for mye.
Vend til slutt inn sitronsaften og hell røren over i formen. Dryss over bærene og skivede mandler. Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 min. Kaken skal føles fast ved et lett trykk mot overflaten.
Avkjøl kaken i formen og dryss over litt melis ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. Visp egg, sukker og vaniljefrø eller vaniljesukker til eggedosis.
Smelt og avkjøl smøret. Sikt sammen mel, bakepulver og ev vaniljesukker.
Bland smøret raskt inn i eggedosisen og vend inn det tørre, finmalte mandler vekselsvis med melken. Pass på så du ikke rører for mye.
Vend til slutt inn sitronsaften og hell røren over i formen. Dryss over bærene og skivede mandler. Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 min. Kaken skal føles fast ved et lett trykk mot overflaten.
Avkjøl kaken i formen og dryss over litt melis ved servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?