Saftig og frisk langpannekake med bringebær og mandler
60 min
Langpannekaker er alltid like populært på kakebordet. Det geniale med disse kakene er at de er like enkle å lage som de er enkle å dele. Det stilles heller ikke store krav til pynting, et melisdryss kan være mer enn nok.
Oppskriften passer til en langpanne, cirka 25 x 30 cm
Langpannekaker er alltid like populært på kakebordet. Det geniale med disse kakene er at de er like enkle å lage som de er enkle å dele. Det stilles heller ikke store krav til pynting, et melisdryss kan være mer enn nok.
Oppskriften passer til en langpanne, cirka 25 x 30 cm
3 ts vaniljesukker, eller frøene fra 1 vaniljestang
250 g smør
2.5 ts bakepulver
100 g mandler, finmalte
1.25 dl kefir
1 stk sitron, saften
200 g bringebær, ferske eller frosne
1 dl mandler, hakkede eller skivede
melis, til pynt
350 g hvetemel
Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. Visp egg, sukker og vaniljefrø eller vaniljesukker til eggedosis.
Smelt og avkjøl smøret. Sikt sammen mel, bakepulver og ev vaniljesukker.
Bland smøret raskt inn i eggedosisen og vend inn det tørre, finmalte mandler vekselsvis med melken. Pass på så du ikke rører for mye.
Vend til slutt inn sitronsaften og hell røren over i formen. Dryss over bærene og skivede mandler. Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 min. Kaken skal føles fast ved et lett trykk mot overflaten.
Avkjøl kaken i formen og dryss over litt melis ved servering.
Bon appetit!
Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. Visp egg, sukker og vaniljefrø eller vaniljesukker til eggedosis.
Smelt og avkjøl smøret. Sikt sammen mel, bakepulver og ev vaniljesukker.
Bland smøret raskt inn i eggedosisen og vend inn det tørre, finmalte mandler vekselsvis med melken. Pass på så du ikke rører for mye.
Vend til slutt inn sitronsaften og hell røren over i formen. Dryss over bærene og skivede mandler. Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 min. Kaken skal føles fast ved et lett trykk mot overflaten.
Avkjøl kaken i formen og dryss over litt melis ved servering.