Vaniljekake i langpanne

1 t 30 min

Vaniljekake i langpanne har mild smak av vanilje og sjokolade. Kaken er kjempemyk, og sjokoladesmørkremen er luftig og utrolig god! Kaken kan virkelig anbefales.

Oppskriften passer til stor langpanne. Ønsker du å lage kaken i liten langpanne, er det bare å halvere oppskriften.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

1247 har lagret denne
Vaniljekake i langpanne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Vaniljekake i langpanne har mild smak av vanilje og sjokolade. Kaken er kjempemyk, og sjokoladesmørkremen er luftig og utrolig god! Kaken kan virkelig anbefales.

Oppskriften passer til stor langpanne. Ønsker du å lage kaken i liten langpanne, er det bare å halvere oppskriften.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

1247 har lagret denne

Ingredienser

12
porsjoner

Vaniljekake

  • 200 g smør
  • 400 g sukker
  • 6 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 550 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1.5 ts natron
  • 4.5 dl kulturmelk, eller kefir

Lys sjokoladekrem

  • 250 g smør
  • 400 g melis
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 ss kremfløte

Pynt

  • 4 ss kakestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Vaniljekake

  • 200 g smør
  • 400 g sukker
  • 6 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 550 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1.5 ts natron
  • 4.5 dl kulturmelk, eller kefir

Lys sjokoladekrem

  • 250 g smør
  • 400 g melis
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 ss kremfløte

Pynt

  • 4 ss kakestrøssel
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland i vaniljeekstrakt.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen sammen med surmelken. Rør til deigen blir klumpfri, men ikke mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet.
Kle en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm) med bakepapir. Bre deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 25 minutter til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt.
Til sjokoladesmørkremen piskes mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Til sjokoladesmørkremen piskes mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bre den luftige sjokoladesmørkremen over den avkjølte kakebunnen. Renskjær kantene og dryss over kakestrøssel.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bre den luftige sjokoladesmørkremen over den avkjølte kakebunnen. Renskjær kantene og dryss over kakestrøssel.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland i vaniljeekstrakt.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen sammen med surmelken. Rør til deigen blir klumpfri, men ikke mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet.
Kle en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm) med bakepapir. Bre deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 25 minutter til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt.
Til sjokoladesmørkremen piskes mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Til sjokoladesmørkremen piskes mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bre den luftige sjokoladesmørkremen over den avkjølte kakebunnen. Renskjær kantene og dryss over kakestrøssel.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bre den luftige sjokoladesmørkremen over den avkjølte kakebunnen. Renskjær kantene og dryss over kakestrøssel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?