Vaniljekake i langpanne har mild smak av vanilje og sjokolade. Kaken er kjempemyk, og sjokoladesmørkremen er luftig og utrolig god! Kaken kan virkelig anbefales.
Oppskriften passer til stor langpanne. Ønsker du å lage kaken i liten langpanne, er det bare å halvere oppskriften.
Vaniljekake i langpanne har mild smak av vanilje og sjokolade. Kaken er kjempemyk, og sjokoladesmørkremen er luftig og utrolig god! Kaken kan virkelig anbefales.
Oppskriften passer til stor langpanne. Ønsker du å lage kaken i liten langpanne, er det bare å halvere oppskriften.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland i vaniljeekstrakt.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen sammen med surmelken. Rør til deigen blir klumpfri, men ikke mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet.
Kle en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm) med bakepapir. Bre deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 25 minutter til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt.
Til sjokoladesmørkremen piskes mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bre den luftige sjokoladesmørkremen over den avkjølte kakebunnen. Renskjær kantene og dryss over kakestrøssel.
Bon appetit!
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland i vaniljeekstrakt.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen sammen med surmelken. Rør til deigen blir klumpfri, men ikke mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet.
Kle en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm) med bakepapir. Bre deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 25 minutter til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt.
Til sjokoladesmørkremen piskes mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bre den luftige sjokoladesmørkremen over den avkjølte kakebunnen. Renskjær kantene og dryss over kakestrøssel.