Appelsin-barer

3 timer

Dette er en amerikansk oppskrift på «Orange Bars», som gir nydelige kaker med vidunderlig god og frisk appelsinsmak. Kakene består av mørdeigsbunn og et bløtt appelsinfyll.

Kakestykkene holder seg saftige og gode i kjøleskapet i flere dager og er også fine å fryse. Lages i liten langpanne.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1708 har lagret denne
Appelsin-barer

Dette er en amerikansk oppskrift på «Orange Bars», som gir nydelige kaker med vidunderlig god og frisk appelsinsmak. Kakene består av mørdeigsbunn og et bløtt appelsinfyll.

Kakestykkene holder seg saftige og gode i kjøleskapet i flere dager og er også fine å fryse. Lages i liten langpanne.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1708 har lagret denne
10
porsjoner

Mørdeigsbunn

  • 250 g smør
  • 125 g melis
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts appelsinskall, fint revet

Appelsinfyll

  • 6 stk egg
  • 450 g sukker
  • 2.5 dl appelsinsaft, ferskpresset eller bruk appelsinjuice
  • 1 ss appelsinskall, fint revet
  • 60 g hvetemel

Pynt

  • 1 ss melis
Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeigsbunn

  • 250 g smør
  • 125 g melis
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts appelsinskall, fint revet

Appelsinfyll

  • 6 stk egg
  • 450 g sukker
  • 2.5 dl appelsinsaft, ferskpresset eller bruk appelsinjuice
  • 1 ss appelsinskall, fint revet
  • 60 g hvetemel

Pynt

  • 1 ss melis
Bland sammen ingrediensene til mørdeigen. Har du food processor, kan du ha alle ingrediensene i på en gang, og la maskinen gå til deigen samler seg. Det går da fint å bruke kjøleskapskaldt smør som deles opp i mindre biter. Har du ikke food processor, blander du først mel og melis sammen og deretter smuldre i romtemperert smør og knar inn revet appelsinskall til sist.
Press mørdeigen ut i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka  20x30 cm). Stek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 160 °C i 30 minutter, eller til den er gyllen.
Til appelsinfyllet piskes egg og sukker sammen til luftig eggedosis. Rør inn presset appelsinsaft, fint revet appelsinskall og til slutt hvetemelet, til alt er godt blandet.
Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 160 °C i cirka 45 minutter til. Appelsinfyllet skal da være stivnet, men fortsatt litt bløtt. Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald. Ta kaken ut av ovnen og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 160 °C i cirka 45 minutter til. Appelsinfyllet skal da være stivnet, men fortsatt litt bløtt. Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald. Ta kaken ut av ovnen og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter løftes kaken ut av langpannen og deles i små firkanter. Sikt over melis før servering.
Dagen etter løftes kaken ut av langpannen og deles i små firkanter. Sikt over melis før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen ingrediensene til mørdeigen. Har du food processor, kan du ha alle ingrediensene i på en gang, og la maskinen gå til deigen samler seg. Det går da fint å bruke kjøleskapskaldt smør som deles opp i mindre biter. Har du ikke food processor, blander du først mel og melis sammen og deretter smuldre i romtemperert smør og knar inn revet appelsinskall til sist.
Press mørdeigen ut i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka  20x30 cm). Stek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 160 °C i 30 minutter, eller til den er gyllen.
Til appelsinfyllet piskes egg og sukker sammen til luftig eggedosis. Rør inn presset appelsinsaft, fint revet appelsinskall og til slutt hvetemelet, til alt er godt blandet.
Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 160 °C i cirka 45 minutter til. Appelsinfyllet skal da være stivnet, men fortsatt litt bløtt. Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald. Ta kaken ut av ovnen og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 160 °C i cirka 45 minutter til. Appelsinfyllet skal da være stivnet, men fortsatt litt bløtt. Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald. Ta kaken ut av ovnen og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter løftes kaken ut av langpannen og deles i små firkanter. Sikt over melis før servering.
Dagen etter løftes kaken ut av langpannen og deles i små firkanter. Sikt over melis før servering.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?