Dette er en amerikansk oppskrift på «Orange Bars», som gir nydelige kaker med vidunderlig god og frisk appelsinsmak. Kakene består av mørdeigsbunn og et bløtt appelsinfyll.
Kakestykkene holder seg saftige og gode i kjøleskapet i flere dager og er også fine å fryse. Lages i liten langpanne.
Dette er en amerikansk oppskrift på «Orange Bars», som gir nydelige kaker med vidunderlig god og frisk appelsinsmak. Kakene består av mørdeigsbunn og et bløtt appelsinfyll.
Kakestykkene holder seg saftige og gode i kjøleskapet i flere dager og er også fine å fryse. Lages i liten langpanne.
2.5 dl appelsinsaft, ferskpresset eller bruk appelsinjuice
1 ss appelsinskall, fint revet
60 g hvetemel
Pynt
1 ss melis
Bland sammen ingrediensene til mørdeigen. Har du food processor, kan du ha alle ingrediensene i på en gang, og la maskinen gå til deigen samler seg. Det går da fint å bruke kjøleskapskaldt smør som deles opp i mindre biter. Har du ikke food processor, blander du først mel og melis sammen og deretter smuldre i romtemperert smør og knar inn revet appelsinskall til sist.
Press mørdeigen ut i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20x30 cm). Stek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 160 °C i 30 minutter, eller til den er gyllen.
Til appelsinfyllet piskes egg og sukker sammen til luftig eggedosis. Rør inn presset appelsinsaft, fint revet appelsinskall og til slutt hvetemelet, til alt er godt blandet.
Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 160 °C i cirka 45 minutter til. Appelsinfyllet skal da være stivnet, men fortsatt litt bløtt. Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald. Ta kaken ut av ovnen og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter løftes kaken ut av langpannen og deles i små firkanter. Sikt over melis før servering.
Bon appetit!
Bland sammen ingrediensene til mørdeigen. Har du food processor, kan du ha alle ingrediensene i på en gang, og la maskinen gå til deigen samler seg. Det går da fint å bruke kjøleskapskaldt smør som deles opp i mindre biter. Har du ikke food processor, blander du først mel og melis sammen og deretter smuldre i romtemperert smør og knar inn revet appelsinskall til sist.
Press mørdeigen ut i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20x30 cm). Stek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 160 °C i 30 minutter, eller til den er gyllen.
Til appelsinfyllet piskes egg og sukker sammen til luftig eggedosis. Rør inn presset appelsinsaft, fint revet appelsinskall og til slutt hvetemelet, til alt er godt blandet.
Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 160 °C i cirka 45 minutter til. Appelsinfyllet skal da være stivnet, men fortsatt litt bløtt. Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald. Ta kaken ut av ovnen og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter løftes kaken ut av langpannen og deles i små firkanter. Sikt over melis før servering.