Gulrotkake med karamell
Gulrotkake med karamell er enda bedre enn originalen! Det lønner seg å lage karamellen dagen i forveien, slik at den har passe tykk konsistens når den skal ringles over ostekremen.
Det er godt med noen rosiner og hakkede valnøtter i gulrotkaken, men dette er det bare å sløyfe hvis du foretrekker det. En fantastisk deilig og populær kake!
Oppskriften passer til stor langpanne. Halverer du oppskriften, passer den til liten langpanne.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Gulrotkake med karamell er enda bedre enn originalen! Det lønner seg å lage karamellen dagen i forveien, slik at den har passe tykk konsistens når den skal ringles over ostekremen.
Det er godt med noen rosiner og hakkede valnøtter i gulrotkaken, men dette er det bare å sløyfe hvis du foretrekker det. En fantastisk deilig og populær kake!
Oppskriften passer til stor langpanne. Halverer du oppskriften, passer den til liten langpanne.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Gulrotkake
- 6 dl sukker
- 4.5 dl olje, med nøytral smak
- 6 stk egg
- 7.5 dl hvetemel
- 3 ts natron
- 3 ts bakepulver
- 3 ts kanel
- 750 g gulrøtter, skrelt vekt
- 100 g rosiner, kan sløyfes
- 100 g valnøtter, kan sløyfes
Ostekrem
- 300 g smør
- 600 g kremost
- 750 g melis
- 1 ss vaniljesukker
Karamell
- 300 g sukker
- 3 ss vann
- 3 dl kremfløte
- 125 g smør
Gulrotkake
- 6 dl sukker
- 4.5 dl olje, med nøytral smak
- 6 stk egg
- 7.5 dl hvetemel
- 3 ts natron
- 3 ts bakepulver
- 3 ts kanel
- 750 g gulrøtter, skrelt vekt
- 100 g rosiner, kan sløyfes
- 100 g valnøtter, kan sløyfes
Ostekrem
- 300 g smør
- 600 g kremost
- 750 g melis
- 1 ss vaniljesukker
Karamell
- 300 g sukker
- 3 ss vann
- 3 dl kremfløte
- 125 g smør
Karamell
Gulrotkake
Ostekrem
Pynting av kaken
