Gulrotkake med karamell

4 h
Lagret av 1919 brukere
Gulrotkake i langpanne med karamell
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Lagret av 1919 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Gulrotkake

  • 6 dl sukker
  • 4.5 dl olje, med nøytral smak
  • 6 stk egg
  • 7.5 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 750 g gulrøtter, skrelt vekt
  • 100 g rosiner, kan sløyfes
  • 100 g valnøtter, kan sløyfes

Ostekrem

  • 300 g smør
  • 600 g kremost
  • 750 g melis
  • 1 ss vaniljesukker

Karamell

  • 300 g sukker
  • 3 ss vann
  • 3 dl kremfløte
  • 125 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gulrotkake

  • 6 dl sukker
  • 4.5 dl olje, med nøytral smak
  • 6 stk egg
  • 7.5 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 750 g gulrøtter, skrelt vekt
  • 100 g rosiner, kan sløyfes
  • 100 g valnøtter, kan sløyfes

Ostekrem

  • 300 g smør
  • 600 g kremost
  • 750 g melis
  • 1 ss vaniljesukker

Karamell

  • 300 g sukker
  • 3 ss vann
  • 3 dl kremfløte
  • 125 g smør

Karamell

Start gjerne med karamellen dagen i forveien: Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10-15 minutter). Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan røre rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen, dekk til og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen, dekk til og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter.

Gulrotkake

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Tilsett eggene og pisk blandingen tykk og lys.
Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel og bland i.
Riv gulrøttene fint og vend inn i deigen, eventuelt sammen med rosiner og grovt hakkede valnøtter.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i cirka 40 minutter.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Ostekrem

Pisk sammen romtemperert smør, kremost, melis og vaniljesukker til en luftig smørkrem.

Pynting av kaken

Bre ostekremen over kaken i et tykt lag. Lag gjerne små groper i ostekremen med smørekniven. Bruk en stor skje og ringle over karamellen. Del kaken i firkanter.
Bre ostekremen over kaken i et tykt lag. Lag gjerne små groper i ostekremen med smørekniven. Bruk en stor skje og ringle over karamellen. Del kaken i firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Karamell

Start gjerne med karamellen dagen i forveien: Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10-15 minutter). Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan røre rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen, dekk til og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen, dekk til og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter.

Gulrotkake

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Tilsett eggene og pisk blandingen tykk og lys.
Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel og bland i.
Riv gulrøttene fint og vend inn i deigen, eventuelt sammen med rosiner og grovt hakkede valnøtter.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i cirka 40 minutter.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Ostekrem

Pisk sammen romtemperert smør, kremost, melis og vaniljesukker til en luftig smørkrem.

Pynting av kaken

Bre ostekremen over kaken i et tykt lag. Lag gjerne små groper i ostekremen med smørekniven. Bruk en stor skje og ringle over karamellen. Del kaken i firkanter.
Bre ostekremen over kaken i et tykt lag. Lag gjerne små groper i ostekremen med smørekniven. Bruk en stor skje og ringle over karamellen. Del kaken i firkanter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?