Gulrotkake med karamell er enda bedre enn originalen! Det lønner seg å lage karamellen dagen i forveien, slik at den har passe tykk konsistens når den skal ringles over ostekremen.
Det er godt med noen rosiner og hakkede valnøtter i gulrotkaken, men dette er det bare å sløyfe hvis du foretrekker det. En fantastisk deilig og populær kake!
Oppskriften passer til stor langpanne. Halverer du oppskriften, passer den til liten langpanne. Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Start gjerne med karamellen dagen i forveien: Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10-15 minutter). Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan røre rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen, dekk til og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter.
Gulrotkake
Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Tilsett eggene og pisk blandingen tykk og lys.
Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel og bland i.
Riv gulrøttene fint og vend inn i deigen, eventuelt sammen med rosiner og grovt hakkede valnøtter.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i cirka 40 minutter.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Ostekrem
Pisk sammen romtemperert smør, kremost, melis og vaniljesukker til en luftig smørkrem.
Pynting av kaken
Bre ostekremen over kaken i et tykt lag. Lag gjerne små groper i ostekremen med smørekniven. Bruk en stor skje og ringle over karamellen. Del kaken i firkanter.
Bon appetit!
Karamell
Start gjerne med karamellen dagen i forveien: Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10-15 minutter). Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan røre rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen, dekk til og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter.
Gulrotkake
Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Tilsett eggene og pisk blandingen tykk og lys.
Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel og bland i.
Riv gulrøttene fint og vend inn i deigen, eventuelt sammen med rosiner og grovt hakkede valnøtter.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i cirka 40 minutter.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Ostekrem
Pisk sammen romtemperert smør, kremost, melis og vaniljesukker til en luftig smørkrem.
Pynting av kaken
Bre ostekremen over kaken i et tykt lag. Lag gjerne små groper i ostekremen med smørekniven. Bruk en stor skje og ringle over karamellen. Del kaken i firkanter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto