Til hovedinnhold

Konfektkake med brunost

3 h

Oppskriften på konfektkake med brunost er laget av Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen, som har skrevet en hel kokebok om brunost.

Oppskrift og foto er hentet fra "Brunost - Fra farmors lefser til fjelltaco og brunostkarameller"/Kagge

Lagret av 493 brukere
Konfektkake med brunost

Oppskriften på konfektkake med brunost er laget av Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen, som har skrevet en hel kokebok om brunost.

Oppskrift og foto er hentet fra "Brunost - Fra farmors lefser til fjelltaco og brunostkarameller"/Kagge

Lagret av 493 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, kaldt

Brunostkaramellfyll

  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g brunost

Sjokoladetopping

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 ss smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, kaldt

Brunostkaramellfyll

  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g brunost

Sjokoladetopping

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 ss smør
Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en bakeform på ca. 23 x 33 cm med bakepapir.
Ha mel, sukker, salt og smør i en foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Bland til det begynner å klumpe seg. Deigen kan også blandes for hånd.
Trykk ut deigen i formen. Stek den i ca. 20 minutter til den er lett brun.
Ha alt til fyllet i en stekepanne. Bland til alt er smeltet og du har en glatt røre. Hell røren over kakebunnen.
Smelt sjokoladen over vannbad og hell den over. La kaken stå kaldt i minst to timer.
Del den i biter og oppbevar den kaldt. Den kan fryses.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en bakeform på ca. 23 x 33 cm med bakepapir.
Ha mel, sukker, salt og smør i en foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Bland til det begynner å klumpe seg. Deigen kan også blandes for hånd.
Trykk ut deigen i formen. Stek den i ca. 20 minutter til den er lett brun.
Ha alt til fyllet i en stekepanne. Bland til alt er smeltet og du har en glatt røre. Hell røren over kakebunnen.
Smelt sjokoladen over vannbad og hell den over. La kaken stå kaldt i minst to timer.
Del den i biter og oppbevar den kaldt. Den kan fryses.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?