Karamellkake i langpanne

1 t 30 min

Karamellkake i langpanne er en stor langpannekake som bakes av mange - og med god grunn, for den er helt utrolig nydelig! Kaken er myk i konsistens og har en deilig karamellsmak. 

Glasuren smaker av både karamell og kaffe. Tilsammen gjør dette kaken til en av de klare favorittene blant langpannekaker!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

2111 har lagret denne
Karamellkake i langpanne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Karamellkake i langpanne er en stor langpannekake som bakes av mange - og med god grunn, for den er helt utrolig nydelig! Kaken er myk i konsistens og har en deilig karamellsmak. 

Glasuren smaker av både karamell og kaffe. Tilsammen gjør dette kaken til en av de klare favorittene blant langpannekaker!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

2111 har lagret denne
12
porsjoner
  • 3 stykker egg
  • 6 dl sukker
  • 6 ss karamellsaus
  • 8 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 225 g smør
  • 3 dl melk

Glasur

  • 100 g smør
  • 1 ts kaffepulver
  • 3 ss vann, kokende
  • 3 ts karamellsaus
  • 3 ts vaniljesukker
  • 300 g melis
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker egg
  • 6 dl sukker
  • 6 ss karamellsaus
  • 8 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 225 g smør
  • 3 dl melk

Glasur

  • 100 g smør
  • 1 ts kaffepulver
  • 3 ss vann, kokende
  • 3 ts karamellsaus
  • 3 ts vaniljesukker
  • 300 g melis
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland karamellsausen i eggedosisen.
Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen og rør deigen jevn.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Avkjøl kaken.
Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Rør så inn karamellsaus. Bland til slutt i vaniljesukker og melis.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland karamellsausen i eggedosisen.
Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen og rør deigen jevn.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Avkjøl kaken.
Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Rør så inn karamellsaus. Bland til slutt i vaniljesukker og melis.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?