Til hovedinnhold

Sitronkake i langpanne

1 h

Sitronkake i langpanne smaker friskt og godt og har en deilig, myk konsistens. Kaken blir ekstra fin hvis du topper den med melisglasur med sitronsmak. 

Bruk gjerne ferdig presset sitronsaft på flaske til denne kaken - det er enkelt og praktisk. Du kan selvfølgelig også presse saften av friske sitroner. Husk da å sile vekk alle stenene.

Oppskriften passer til stor langpanne. Kaken er kjempefin å fryse, også med glasur.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 433 brukere
Sitronkake med sitronglasur
Foto: Kristine Ilstad

Sitronkake i langpanne smaker friskt og godt og har en deilig, myk konsistens. Kaken blir ekstra fin hvis du topper den med melisglasur med sitronsmak. 

Bruk gjerne ferdig presset sitronsaft på flaske til denne kaken - det er enkelt og praktisk. Du kan selvfølgelig også presse saften av friske sitroner. Husk da å sile vekk alle stenene.

Oppskriften passer til stor langpanne. Kaken er kjempefin å fryse, også med glasur.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 433 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 6 stk egg
  • 6 dl sukker
  • 250 g smør
  • 1 dl melk
  • 1.1 l hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl sitronsaft

Glasur

  • 6 dl melis
  • 4 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk egg
  • 6 dl sukker
  • 250 g smør
  • 1 dl melk
  • 1.1 l hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl sitronsaft

Glasur

  • 6 dl melis
  • 4 ss sitronsaft
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Bland til slutt i sitronsaften. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.
Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Bland til slutt i sitronsaften. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.
Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?