Sitronkake i langpanne

1 h
Lagret av 436 brukere
Sitronkake med sitronglasur
Foto: Kristine Ilstad
Lagret av 436 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 6 stk egg
  • 6 dl sukker
  • 250 g smør
  • 1 dl melk
  • 1.1 l hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl sitronsaft

Glasur

  • 6 dl melis
  • 4 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk egg
  • 6 dl sukker
  • 250 g smør
  • 1 dl melk
  • 1.1 l hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl sitronsaft

Glasur

  • 6 dl melis
  • 4 ss sitronsaft
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Bland til slutt i sitronsaften. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.
Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Bland til slutt i sitronsaften. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.
Rør sammen melisglasuren og smør glasuren over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i passe store firkanter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?