Krydderkake med eple

60 min
612 har lagret denne
krydderkake med eple
612 har lagret denne
6
porsjoner
  • 4 stykker egg
  • 100 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 325 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ts malt ingefær
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik, malt
  • 0.5 ts muskat, revet
  • 0.5 ts salt
  • 2 dl smør, smeltet, eller nøytral olje
  • 1.5 dl kefir, eller melk
  • 2.5 dl eple, revet

Ostekrem

  • 225 g kremost naturell
  • 115 g smør, romtemperert
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 360 g melis
  • sitronsaft, noen dråper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg
  • 100 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 325 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ts malt ingefær
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik, malt
  • 0.5 ts muskat, revet
  • 0.5 ts salt
  • 2 dl smør, smeltet, eller nøytral olje
  • 1.5 dl kefir, eller melk
  • 2.5 dl eple, revet

Ostekrem

  • 225 g kremost naturell
  • 115 g smør, romtemperert
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 360 g melis
  • sitronsaft, noen dråper
Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 170 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Rør smør eller olje, kefir og det siktede melet vekselvis inn i eggedosisen. Bland til slutt inn revet eple og hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Visp kremost, smør og vaniljefrø til en tykk og helt glatt smørkrem. Visp inn siktet melis og noen dråper sitronsaft.
Bre ostekremen jevnt over kaken. La den gjerne få stå en halvtimes tid i kjøleskapet før servering.
Dryss over litt ekstra krydder før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 170 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Rør smør eller olje, kefir og det siktede melet vekselvis inn i eggedosisen. Bland til slutt inn revet eple og hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Visp kremost, smør og vaniljefrø til en tykk og helt glatt smørkrem. Visp inn siktet melis og noen dråper sitronsaft.
Bre ostekremen jevnt over kaken. La den gjerne få stå en halvtimes tid i kjøleskapet før servering.
Dryss over litt ekstra krydder før servering.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?