Saftig mandelkake med bringebær og tosca-topping
Saftig mandelkake med bringebær og tosca-topping kan like gjerne serveres lun til dessert som til kaffen. Uansett passer det perfekt med litt myk, pisket krem eller en kule is på toppen.
Hvis du vil variere litt, kan bringebær byttes ut med blåbær. Du kan også gjerne ha en klype flaksalt over mandeltoppingen før steking, og mandler kan erstattes med pistasj eller hasselnøtter. Du kan også blande litt forskjellige nøtter.
Oppskriften passer til en langpanne, cirka 25 x 30 cm.
Saftig mandelkake med bringebær og tosca-topping kan like gjerne serveres lun til dessert som til kaffen. Uansett passer det perfekt med litt myk, pisket krem eller en kule is på toppen.
Hvis du vil variere litt, kan bringebær byttes ut med blåbær. Du kan også gjerne ha en klype flaksalt over mandeltoppingen før steking, og mandler kan erstattes med pistasj eller hasselnøtter. Du kan også blande litt forskjellige nøtter.
Oppskriften passer til en langpanne, cirka 25 x 30 cm.
Ingredienser
- 100 g marsipan, minst 50 % mandler
- 200 g meierismør, romtemperert
- 200 g sukker
- 1 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts vaniljesukker
- 1 stk sitron, saften
- 4 stykker egg, mellomstore
- 150 g hvetemel
- 50 g potetmel
- 2 ts bakepulver
- 150 g bringebær, ferske eller frosne, + ekstra til pynt
Mandeltopping
- 100 g smør
- 100 g sukker, gjerne halvparten lysebrunt
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss hvetemel
- 2 ss fløte
- 120 g mandler, skivede og/eller grovhakkede
Slik gjør du:
- 100 g marsipan, minst 50 % mandler
- 200 g meierismør, romtemperert
- 200 g sukker
- 1 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts vaniljesukker
- 1 stk sitron, saften
- 4 stykker egg, mellomstore
- 150 g hvetemel
- 50 g potetmel
- 2 ts bakepulver
- 150 g bringebær, ferske eller frosne, + ekstra til pynt
Mandeltopping
- 100 g smør
- 100 g sukker, gjerne halvparten lysebrunt
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss hvetemel
- 2 ss fløte
- 120 g mandler, skivede og/eller grovhakkede
