Til hovedinnhold

Strøsselkake i langpanne med melisglasur

1 h

Strøsselkake i langpanne med melisglasur er superenkel å lage og blir garantert en hit blant de yngste. Mer barnevennlig blir det ikke.

Bruk helst kakestrøssel som ikke smelter med det samme det kommer i kontakt med fuktighet.

Lagret av 1136 brukere
Strøsselkake i langpanne med melisglasur

Strøsselkake i langpanne med melisglasur er superenkel å lage og blir garantert en hit blant de yngste. Mer barnevennlig blir det ikke.

Bruk helst kakestrøssel som ikke smelter med det samme det kommer i kontakt med fuktighet.

Lagret av 1136 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 250 g meierismør, romtemperert
  • 300 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene, evt. 2 ts vaniljesukker
  • 3 stykker egg, store
  • 350 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 3.5 dl kefir, evt. yoghurt naturell, melk eller en blanding
  • 1 dl kakestrøssel, fargerikt

Glasur

  • 200 g melis
  • vann
  • kakestrøssel, fargerikt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g meierismør, romtemperert
  • 300 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene, evt. 2 ts vaniljesukker
  • 3 stykker egg, store
  • 350 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 3.5 dl kefir, evt. yoghurt naturell, melk eller en blanding
  • 1 dl kakestrøssel, fargerikt

Glasur

  • 200 g melis
  • vann
  • kakestrøssel, fargerikt
Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn vanilje og eggene. Tilsett ett egg om gangen, og visp skikkelig mellom hvert egg.
Stopp maskinen og skrap ned langs kantene hvis nødvendig. Rør inn siktet mel og bakepulver vekselsvis med kefirmelken. Vend kakestrøsselet raskt inn i røren og hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 35 minutter, sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken i formen.
Ha melis i en bolle. Visp inn et par spiseskjeer vann om gangen til du har en tyktflytende glasur. Bre glasuren over kaken og dryss over litt ekstra strøssel.
Ha melis i en bolle. Visp inn et par spiseskjeer vann om gangen til du har en tyktflytende glasur. Bre glasuren over kaken og dryss over litt ekstra strøssel.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn vanilje og eggene. Tilsett ett egg om gangen, og visp skikkelig mellom hvert egg.
Stopp maskinen og skrap ned langs kantene hvis nødvendig. Rør inn siktet mel og bakepulver vekselsvis med kefirmelken. Vend kakestrøsselet raskt inn i røren og hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 35 minutter, sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken i formen.
Ha melis i en bolle. Visp inn et par spiseskjeer vann om gangen til du har en tyktflytende glasur. Bre glasuren over kaken og dryss over litt ekstra strøssel.
Ha melis i en bolle. Visp inn et par spiseskjeer vann om gangen til du har en tyktflytende glasur. Bre glasuren over kaken og dryss over litt ekstra strøssel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?