Twixkake med sjokolade og karamell
Twixkake er inspirert av sjokoladen Twix, som består av kjeks dekket med karamell og trukket med melkesjokolade. Jeg har her laget en langpanneversjon som både er lett å lage og som gir mange, nydelige kakebiter.
Til karamellen bruker jeg søtet, kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks. Husk at Vikingmelk er usøtet, kondensert melk, og at den derfor ikke kan brukes som erstatning.
Prøv denne oppskriften neste gang du vil lage en deilig langpannekake. Smaken av hjemmelaget mørdeig, karamell og melkesjokolade er fantastisk!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Twixkake er inspirert av sjokoladen Twix, som består av kjeks dekket med karamell og trukket med melkesjokolade. Jeg har her laget en langpanneversjon som både er lett å lage og som gir mange, nydelige kakebiter.
Til karamellen bruker jeg søtet, kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks. Husk at Vikingmelk er usøtet, kondensert melk, og at den derfor ikke kan brukes som erstatning.
Prøv denne oppskriften neste gang du vil lage en deilig langpannekake. Smaken av hjemmelaget mørdeig, karamell og melkesjokolade er fantastisk!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Mørdeig
- 500 g hvetemel
- 175 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 400 g meierismør, romtemperert
Karamell
- 800 g kondensert melk, søtet type
- 300 g meierismør
- 200 g sirup, lys
Sjokoladeglasur
- 600 g melkesjokolade
Mørdeig
- 500 g hvetemel
- 175 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 400 g meierismør, romtemperert
Karamell
- 800 g kondensert melk, søtet type
- 300 g meierismør
- 200 g sirup, lys
Sjokoladeglasur
- 600 g melkesjokolade
