Twixkake med sjokolade og karamell

6 timer

Twixkake er inspirert av sjokoladen Twix, som består av kjeks dekket med karamell og trukket med melkesjokolade. Jeg har her laget en langpanneversjon som både er lett å lage og som gir mange, nydelige kakebiter.

Til karamellen bruker jeg søtet, kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks. Husk at Vikingmelk er usøtet, kondensert melk, og at den derfor ikke kan brukes som erstatning.

Prøv denne oppskriften neste gang du vil lage en deilig langpannekake. Smaken av hjemmelaget mørdeig, karamell og melkesjokolade er fantastisk!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1266 har lagret denne
Twixkake med sjokolade og karamell
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Twixkake er inspirert av sjokoladen Twix, som består av kjeks dekket med karamell og trukket med melkesjokolade. Jeg har her laget en langpanneversjon som både er lett å lage og som gir mange, nydelige kakebiter.

Til karamellen bruker jeg søtet, kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks. Husk at Vikingmelk er usøtet, kondensert melk, og at den derfor ikke kan brukes som erstatning.

Prøv denne oppskriften neste gang du vil lage en deilig langpannekake. Smaken av hjemmelaget mørdeig, karamell og melkesjokolade er fantastisk!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1266 har lagret denne
12
porsjoner

Mørdeig

  • 500 g hvetemel
  • 175 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 400 g meierismør, romtemperert

Karamell

  • 800 g kondensert melk, søtet type
  • 300 g meierismør
  • 200 g sirup, lys

Sjokoladeglasur

  • 600 g melkesjokolade
Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 500 g hvetemel
  • 175 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 400 g meierismør, romtemperert

Karamell

  • 800 g kondensert melk, søtet type
  • 300 g meierismør
  • 200 g sirup, lys

Sjokoladeglasur

  • 600 g melkesjokolade
Ha mel, sukker og vaniljesukker til mørdeigen i en kjøkkenmaskinr med hakkekniv og bland dette sammen. Tilsett mykt smør. Kjør blandingen videre til den samler seg til en bløt deig.
Finn frem en stor langpanne (ca 30 x 40 cm) og dekk den med bakepapir i bunnen. Klem mørdeigen godt utover bunnen av langpannen. Prikk bunnen lett med en gaffel.
Stek kaken midt i ovnen ved 150 grader i 30 minutter. Kaken skal da være gjennomstekt, men fortsatt helt lys i fargen. Avkjøl kaken i formen.
Lag karamellen. Hell søtet, kondensert melk, smør og sirup i en kjele, for eksempel en vid teflonkjele. Varm opp blandingen mens du rører hele tiden.
La den småkoke i cirka 15 minutter på middels varme. Det beste er å stå og røre i karamellene hele tiden så du er sikker på at den ikke svir seg i bunnen av kjelen. Etter cirka 15 minutter, vil blandingen ha blitt tykkere i konsistensen og fargen vil se ut som lysebrun karamell.
Avkjøl karamellen i romtemperatur en stund før du smører den utover mørdeigen i langpannen. La kaken stå og avkjøles i romtemperatur slik at karamellen stivner.
Smelt melkesjokoladen og smør den utover karamellen i langpannen. Lag gjerne rillemønster i melkesjokoladen med en gaffel.
Smelt melkesjokoladen og smør den utover karamellen i langpannen. Lag gjerne rillemønster i melkesjokoladen med en gaffel.
La kaken stå kjølig til melkesjokoladen stivner. Del kaken deretter opp i passe store firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel, sukker og vaniljesukker til mørdeigen i en kjøkkenmaskinr med hakkekniv og bland dette sammen. Tilsett mykt smør. Kjør blandingen videre til den samler seg til en bløt deig.
Finn frem en stor langpanne (ca 30 x 40 cm) og dekk den med bakepapir i bunnen. Klem mørdeigen godt utover bunnen av langpannen. Prikk bunnen lett med en gaffel.
Stek kaken midt i ovnen ved 150 grader i 30 minutter. Kaken skal da være gjennomstekt, men fortsatt helt lys i fargen. Avkjøl kaken i formen.
Lag karamellen. Hell søtet, kondensert melk, smør og sirup i en kjele, for eksempel en vid teflonkjele. Varm opp blandingen mens du rører hele tiden.
La den småkoke i cirka 15 minutter på middels varme. Det beste er å stå og røre i karamellene hele tiden så du er sikker på at den ikke svir seg i bunnen av kjelen. Etter cirka 15 minutter, vil blandingen ha blitt tykkere i konsistensen og fargen vil se ut som lysebrun karamell.
Avkjøl karamellen i romtemperatur en stund før du smører den utover mørdeigen i langpannen. La kaken stå og avkjøles i romtemperatur slik at karamellen stivner.
Smelt melkesjokoladen og smør den utover karamellen i langpannen. Lag gjerne rillemønster i melkesjokoladen med en gaffel.
Smelt melkesjokoladen og smør den utover karamellen i langpannen. Lag gjerne rillemønster i melkesjokoladen med en gaffel.
La kaken stå kjølig til melkesjokoladen stivner. Del kaken deretter opp i passe store firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?