Sommerlig gulrotkake
Når du dekker en myk gulrotkake med ostekrem og massevis av friske bær og moreller, får du en fantastisk deilig og lekker sommerkake!
Oppskriften på sommerlig gulrotkake er beregnet til en liten langpanne, men du kan også bruke en springform som er 26-28 cm i diameter hvis du heller vil ha en rund kake. Beregn da litt lenger steketid.
Gulrotkaken er nøttefri, men tilsett gjerne en neve hakkede valnøtter i deigen hvis du liker det.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Når du dekker en myk gulrotkake med ostekrem og massevis av friske bær og moreller, får du en fantastisk deilig og lekker sommerkake!
Oppskriften på sommerlig gulrotkake er beregnet til en liten langpanne, men du kan også bruke en springform som er 26-28 cm i diameter hvis du heller vil ha en rund kake. Beregn da litt lenger steketid.
Gulrotkaken er nøttefri, men tilsett gjerne en neve hakkede valnøtter i deigen hvis du liker det.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Gulrotkake
- 4 stk egg
- 3 dl matolje
- 400 g sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 2 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 1 ts kanel
- 250 g hvetemel
- 350 g gulrot, finrevet
Ostekrem
- 200 g kremost naturell
- 100 g smør
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 250 g melis
Pynt
- 1 l bær, friske
- 2 ss melis
Gulrotkake
- 4 stk egg
- 3 dl matolje
- 400 g sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 2 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 1 ts kanel
- 250 g hvetemel
- 350 g gulrot, finrevet
Ostekrem
- 200 g kremost naturell
- 100 g smør
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 250 g melis
Pynt
- 1 l bær, friske
- 2 ss melis
