Til hovedinnhold

Saftig langpannekake med sitron og bær

1 h

Saftig langpannekake med sitron og bær er den perfekte kaken til sommerfesten. Bærene på toppen kan du variere selv, og den hadde ganske sikkert blitt lekker toppet med moreller også. 

Oppskriften på denne saftige langpannekaken med sitron og bær passer til en liten langpanne.

Lagret av 1695 brukere
Saftig langpannekake med sitron og bær

Saftig langpannekake med sitron og bær er den perfekte kaken til sommerfesten. Bærene på toppen kan du variere selv, og den hadde ganske sikkert blitt lekker toppet med moreller også. 

Oppskriften på denne saftige langpannekaken med sitron og bær passer til en liten langpanne.

Lagret av 1695 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 250 g smør
  • 300 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, kun frøene
  • 1 stk sitron, revet skall
  • 3 stykker egg
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3.5 dl kefir

Glasur og topping

  • 150 g kremost naturell
  • 100 g smør
  • 300 g melis
  • 1 stk lime, saften
  • 500 g bær, jordbær, bringebær og rips

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g smør
  • 300 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, kun frøene
  • 1 stk sitron, revet skall
  • 3 stykker egg
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3.5 dl kefir

Glasur og topping

  • 150 g kremost naturell
  • 100 g smør
  • 300 g melis
  • 1 stk lime, saften
  • 500 g bær, jordbær, bringebær og rips
Varm ovnen til 160 grader og kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Pisk inn vanilje, sitronskall og eggene. Ha i ett om gangen og pisk skikkelig mellom hvert egg, skrap ned langs kantene hvis nødvendig.
Rør inn siktet mel, bakepulver og natron vekselsvis med kefirmelken.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnene i 35-45 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken i formen.
Pisk sammen ost og smør til glasuren, tilsett melis og limesaft og pisk godt til glasuren blir helt glatt og klumpfri.
Bre glasuren jevnt utover kaken og pynt med bær.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 160 grader og kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Pisk inn vanilje, sitronskall og eggene. Ha i ett om gangen og pisk skikkelig mellom hvert egg, skrap ned langs kantene hvis nødvendig.
Rør inn siktet mel, bakepulver og natron vekselsvis med kefirmelken.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnene i 35-45 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken i formen.
Pisk sammen ost og smør til glasuren, tilsett melis og limesaft og pisk godt til glasuren blir helt glatt og klumpfri.
Bre glasuren jevnt utover kaken og pynt med bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?