Lys kladdkake med bær i langpanne
Kladdkaker forbindes ofte med sjokoladekake, men denne kaken er altså lys og har vaniljesmak i stedet for sjokoladesmak. Kaken lages i langpanne og blir lav, myk og litt bløt og «kladdete», som jo kladdkaker skal være.
Bare legg på noen blåbær og bringebær og dryss over mandelflak, så har du en superdeilig sommerkake som rekker til mange. Kakestykkene er kjempefine å fryse.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Kladdkaker forbindes ofte med sjokoladekake, men denne kaken er altså lys og har vaniljesmak i stedet for sjokoladesmak. Kaken lages i langpanne og blir lav, myk og litt bløt og «kladdete», som jo kladdkaker skal være.
Bare legg på noen blåbær og bringebær og dryss over mandelflak, så har du en superdeilig sommerkake som rekker til mange. Kakestykkene er kjempefine å fryse.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 200 g smør
- 4 stk egg
- 5 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 6 dl hvetemel
- 200 g blåbær, friske eller frosne
- 200 g bringebær, friske eller frosne
- 150 g mandelflak
Slik gjør du:
- 200 g smør
- 4 stk egg
- 5 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 6 dl hvetemel
- 200 g blåbær, friske eller frosne
- 200 g bringebær, friske eller frosne
- 150 g mandelflak
