Til hovedinnhold

Lys kladdkake med bær i langpanne

1 h

Kladdkaker forbindes ofte med sjokoladekake, men denne kaken er altså lys og har vaniljesmak i stedet for sjokoladesmak. Kaken lages i langpanne og blir lav, myk og litt bløt og «kladdete», som jo kladdkaker skal være.

Bare legg på noen blåbær og bringebær og dryss over mandelflak, så har du en superdeilig sommerkake som rekker til mange. Kakestykkene er kjempefine å fryse.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 451 brukere
Lys kladdkake med vaniljesmak og blåbær
Foto: Kristine Ilstad

Kladdkaker forbindes ofte med sjokoladekake, men denne kaken er altså lys og har vaniljesmak i stedet for sjokoladesmak. Kaken lages i langpanne og blir lav, myk og litt bløt og «kladdete», som jo kladdkaker skal være.

Bare legg på noen blåbær og bringebær og dryss over mandelflak, så har du en superdeilig sommerkake som rekker til mange. Kakestykkene er kjempefine å fryse.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 451 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 200 g smør
  • 4 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 dl hvetemel
  • 200 g blåbær, friske eller frosne
  • 200 g bringebær, friske eller frosne
  • 150 g mandelflak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør
  • 4 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 dl hvetemel
  • 200 g blåbær, friske eller frosne
  • 200 g bringebær, friske eller frosne
  • 150 g mandelflak
Smelt smøret.
Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Bland i det smeltede smøret og deretter vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Rør til du får en jevn og klumpfri deig, den blir nokså tykk i konsistensen.
Bre deigen utover i et jevnt og nokså tynt lag i en bakepapirkledd, stor langpanne (cirka 30x40 centimeter).
Dryss over bær og mandelflak. Bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines før de strøs på kaken, for de tiner raskt når kaken steker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-45 minutter. Kaken er ferdig når den begynner å bli gyllen på overflaten. Den skal være gjennomstekt, men fortsatt litt klebrig i konsistensen, så pass på at du ikke steker kaken for lenge.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-45 minutter. Kaken er ferdig når den begynner å bli gyllen på overflaten. Den skal være gjennomstekt, men fortsatt litt klebrig i konsistensen, så pass på at du ikke steker kaken for lenge.
Del den stekte kaken i passe store firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret.
Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Bland i det smeltede smøret og deretter vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Rør til du får en jevn og klumpfri deig, den blir nokså tykk i konsistensen.
Bre deigen utover i et jevnt og nokså tynt lag i en bakepapirkledd, stor langpanne (cirka 30x40 centimeter).
Dryss over bær og mandelflak. Bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines før de strøs på kaken, for de tiner raskt når kaken steker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-45 minutter. Kaken er ferdig når den begynner å bli gyllen på overflaten. Den skal være gjennomstekt, men fortsatt litt klebrig i konsistensen, så pass på at du ikke steker kaken for lenge.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-45 minutter. Kaken er ferdig når den begynner å bli gyllen på overflaten. Den skal være gjennomstekt, men fortsatt litt klebrig i konsistensen, så pass på at du ikke steker kaken for lenge.
Del den stekte kaken i passe store firkanter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?