Krydderkake med kanelmandler er en kake full av gode smaker!
Prøv å lage morsomme eikenøtter ved å dyppe mandler i sjokolade og kanel. Nøttene er kjempefine å pynte denne saftig langpannekrydderkake med, og kaken toppes også med en glansfull og fristende sjokoladeglasur.
Krydderkake med kanelmandler er en kake full av gode smaker!
Prøv å lage morsomme eikenøtter ved å dyppe mandler i sjokolade og kanel. Nøttene er kjempefine å pynte denne saftig langpannekrydderkake med, og kaken toppes også med en glansfull og fristende sjokoladeglasur.
Bland mel, sukker, krydder, salt og natron i en stor bolle. Rør til slutt inn kefir og avkjølt smør.
Ha røren over i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek i 25-25 minutter på nederste rille. Stikk en tynn pinne i midten for å se om kaken er ferdig stikker. Hvis det ikke henger noe igjen på pinnen når du tar den opp, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
Mens kaken steker, kan du lage mandlene. Finhakk sjokoladen og smelt forsiktig over vannbad. Ha kanel i en liten skål. Dytt den butte enden av mandelen i sjokolade, deretter i kanel. La mandlene ligge på et bakepapir i romtemperatur til sjokoladen har stivnet.
Finhakk sjokoladen. Ha fløte og sukker i en gryte og varm til kokepunktet under omrøring. Ta kjelen av platen.
Tilsett sjokoladen og rør til en jevn og glansfull glasur ved hjelp av en slikkepott. Da unngår du å røre inn masse luft.
Ha glasuren over kaken med en gang. Pynt til slutt med kanelmandler. Server med resten ved siden av.
Bon appetit!
Sett ovnen på 180 grader. Smelt smør.
Bland mel, sukker, krydder, salt og natron i en stor bolle. Rør til slutt inn kefir og avkjølt smør.
Ha røren over i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek i 25-25 minutter på nederste rille. Stikk en tynn pinne i midten for å se om kaken er ferdig stikker. Hvis det ikke henger noe igjen på pinnen når du tar den opp, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
Mens kaken steker, kan du lage mandlene. Finhakk sjokoladen og smelt forsiktig over vannbad. Ha kanel i en liten skål. Dytt den butte enden av mandelen i sjokolade, deretter i kanel. La mandlene ligge på et bakepapir i romtemperatur til sjokoladen har stivnet.
Finhakk sjokoladen. Ha fløte og sukker i en gryte og varm til kokepunktet under omrøring. Ta kjelen av platen.
Tilsett sjokoladen og rør til en jevn og glansfull glasur ved hjelp av en slikkepott. Da unngår du å røre inn masse luft.
Ha glasuren over kaken med en gang. Pynt til slutt med kanelmandler. Server med resten ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto