Mor Monsen
Mor Monsen er en kjent og kjær, norsk klassiker! Kaken stekes i langpanne og består av en myk og saftig formkakebunn, som strøs med korinter, mandelflak og perlesukker. Revet sitronskall gir frisk smak på kaken.
De fleste forbinder Mor Monsen med jul, men dette er en kake man burde kose seg med ellers på året også. Uansett er det ikke noe i veien for å lage kaken nå og spare den til julen, for kaken er super å oppbevare i fryseren og den tiner raskt.
Hvis du ikke har smakt denne myke, smakfulle kaken før, bør du absolutt ta på deg forkleet og sette i gang med å bake! Mor Monsen-kaken er enkel å lage, og den kommer helt sikkert til å bli en favoritt!
Tips: Får du ikke tak i korinter, går det an å bruke hakkede rosiner i stedet. Vil du forsterke sitronsmaken på kaken, kan du tilsette presset saft av en halv sitron i tillegg til det revne sitronskallet.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Mor Monsen er en kjent og kjær, norsk klassiker! Kaken stekes i langpanne og består av en myk og saftig formkakebunn, som strøs med korinter, mandelflak og perlesukker. Revet sitronskall gir frisk smak på kaken.
De fleste forbinder Mor Monsen med jul, men dette er en kake man burde kose seg med ellers på året også. Uansett er det ikke noe i veien for å lage kaken nå og spare den til julen, for kaken er super å oppbevare i fryseren og den tiner raskt.
Hvis du ikke har smakt denne myke, smakfulle kaken før, bør du absolutt ta på deg forkleet og sette i gang med å bake! Mor Monsen-kaken er enkel å lage, og den kommer helt sikkert til å bli en favoritt!
Tips: Får du ikke tak i korinter, går det an å bruke hakkede rosiner i stedet. Vil du forsterke sitronsmaken på kaken, kan du tilsette presset saft av en halv sitron i tillegg til det revne sitronskallet.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 500 g smør, Mykt
- 500 g sukker
- 10 stykker egg
- 1 - 2 klype sitronskall
- 500 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Pynt
- 125 g korinter, Kan erstattes med hakkede rosiner
- 100 g mandelflak
- 6 ss perlesukker
- 500 g smør, Mykt
- 500 g sukker
- 10 stykker egg
- 1 - 2 klype sitronskall
- 500 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Pynt
- 125 g korinter, Kan erstattes med hakkede rosiner
- 100 g mandelflak
- 6 ss perlesukker
