Her får du en litt annerledes eplekake. Den er inspirert av det marokkanske kjøkken og bruker ingredienser som semulegryn, mandler, sitron og honning. Server gjerne semulekaken med ferske eples ved siden av. Du kan også bake samme kaken med pærer, aprikoser eller fersken.
Her får du en litt annerledes eplekake. Den er inspirert av det marokkanske kjøkken og bruker ingredienser som semulegryn, mandler, sitron og honning. Server gjerne semulekaken med ferske eples ved siden av. Du kan også bake samme kaken med pærer, aprikoser eller fersken.
Skrell eplene og del dem i båter. Bland dem med 2 ss sitronsaft og sett til side.
Forvarm ovn til 180 grader.
Stek malte mandler i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge.
Pisk egg og halvparten av sukkeret til eggedosis. Rør i halvparten av honningen.
Tilsett sitronskall, smeltet smør og yoghurt. Rør i semulegryn, mandelmel, bakepulver og resten av sitronsaften.
Hell røren i en liten langpanne. Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Kok opp appelsinjuice, resten av sukkeret (75 gram) og resten av honning (0,5 dl). Stikk hull med cocktailpinner eller grillspyd i kaken og fordel appelsin sirupen jevnt over den varme kaken.
Bon appetit!
Skrell eplene og del dem i båter. Bland dem med 2 ss sitronsaft og sett til side.
Forvarm ovn til 180 grader.
Stek malte mandler i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge.
Pisk egg og halvparten av sukkeret til eggedosis. Rør i halvparten av honningen.
Tilsett sitronskall, smeltet smør og yoghurt. Rør i semulegryn, mandelmel, bakepulver og resten av sitronsaften.
Hell røren i en liten langpanne. Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Kok opp appelsinjuice, resten av sukkeret (75 gram) og resten av honning (0,5 dl). Stikk hull med cocktailpinner eller grillspyd i kaken og fordel appelsin sirupen jevnt over den varme kaken.