Semulekake med epler

1 t 30 min
99 har lagret denne
Semulekake med epler
99 har lagret denne
12
porsjoner
  • 5 stykker eple
  • 6 ss sitronsaft
  • 100 g mandler, malte
  • 3 stykker egg
  • 150 g sukker
  • 1 dl honning
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 100 g smør
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 300 g semulegryn, fint
  • 3 ts bakepulver
  • 1.5 dl appelsinjuice
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stykker eple
  • 6 ss sitronsaft
  • 100 g mandler, malte
  • 3 stykker egg
  • 150 g sukker
  • 1 dl honning
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 100 g smør
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 300 g semulegryn, fint
  • 3 ts bakepulver
  • 1.5 dl appelsinjuice
Skrell eplene og del dem i båter. Bland dem med 2 ss sitronsaft og sett til side.
Forvarm ovn til 180 grader.
Stek malte mandler i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge.
Pisk egg og halvparten av sukkeret til eggedosis. Rør i halvparten av honningen.
Tilsett sitronskall, smeltet smør og yoghurt. Rør i semulegryn, mandelmel, bakepulver og resten av sitronsaften.
Hell røren i en liten langpanne. Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Kok opp appelsinjuice, resten av sukkeret (75 gram) og resten av honning (0,5 dl). Stikk hull med cocktailpinner eller grillspyd i kaken og fordel appelsin sirupen jevnt over den varme kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell eplene og del dem i båter. Bland dem med 2 ss sitronsaft og sett til side.
Forvarm ovn til 180 grader.
Stek malte mandler i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge.
Pisk egg og halvparten av sukkeret til eggedosis. Rør i halvparten av honningen.
Tilsett sitronskall, smeltet smør og yoghurt. Rør i semulegryn, mandelmel, bakepulver og resten av sitronsaften.
Hell røren i en liten langpanne. Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Kok opp appelsinjuice, resten av sukkeret (75 gram) og resten av honning (0,5 dl). Stikk hull med cocktailpinner eller grillspyd i kaken og fordel appelsin sirupen jevnt over den varme kaken.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?